1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Avatud on moenäitus Narvas!
Avatud on moenäitus Narvas!

Avatud on moenäitus Narvas!

Kujunduspilt_Moenäitus_Narva_2014 (1)Sügisesel Tallinn Fashionweek’il esmakordselt presenteeritud, 16 Eesti disaineri osalusel valminud näitus „Reis läbi kuldse nõelasilma“ rändas 26. veebruaril Tartu Ülikooli Narva Kolledžisse, jäädes seal avatuks kuni 14. märtsini.

„Reis läbi kuldse nõelasilma“ kutsub vaatajat mõttelisele rännakule läbi Kuldnõela ajaloo ning toob meid kaasaega, mil nimetatud auhinna erinevad nominendid ning laureaadid töötavad igapäevaselt pigem praktiliste tellimustöödega ning disainiprojektidega.

Iga autor sai ühesuguse lähteülesande: etteantud valgest kangast, mõõtudega 1,5×1,2 meetrit, luua vabas tehnikas riidepuule riputatav rõivataies. Pole kliente ega mannekeene, kelle selga need mõõtude poolest mahtuma peaksid.

Näitusel osalevad 16 tuntud ja tunnustatud Eesti disainerit ja loomeinimest, kes on läbi aastate nimetatud Kuldnõela nominendiks või laureaadiks. Teiste seas näiteks Jaanus Orgusaar, Tiia Orgna, Eve Hanson, Kirill Safonov, Riina Põldroos, Karolin Kuusik jt.

Läbi abstraktsete rõivakonstruktsioonide said disainerid võimaluse väljendada oma fantaasiat ning neile ainuomast käekirja tavapäratus võtmes. Taandub tarbeeseme positsioon ning asendub teistsugust elamust pakkuva eksponaadiga.

Näitus võeti Narvas väga soojalt vastu. Avamisel oli nii pealinnast tulnud inimesi kui ka kohalikke moe- ja kunstihuvilisi.  Kolledži direktor Katri Raik avaldas heameelt, et kõiki naisi ühendav teema – moekunst – ka Narva suunas on liikunud.

TÜ Narva Kolledži uus ja põnevaid lahendusi täis hoone valmis aastal 2012 ning võõrustab hetkel lisaks kõnealusele moekunstinäitusele ka kahte fotonäitust. Lisaks kaunistavad kolledži õpperuume Tartu Ülikooli maalikunsti osakonnas valminud tööd.

Väljapanekut saab vaatama minna TÜ Narva Kolledži keldrikorruse näitusesaali, aadressiga Raekoja plats 2. Näitus on avatud 14. märtsi kella 14-ni ning sissepääs on kõigile tasuta.

Head Uudised GoodNews