1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Eesti saatkonnas Londonis tutvustatakse Kristian Steinbergi uut moekollektsiooni
Eesti saatkonnas Londonis tutvustatakse Kristian Steinbergi uut moekollektsiooni

Eesti saatkonnas Londonis tutvustatakse Kristian Steinbergi uut moekollektsiooni

Foto: Daniel Fraser
Foto: Daniel Fraser

Täna toimub Eesti saatkonnas Londonis Kristian Steinbergi eksklusiivse moekollektsiooni „Esposizione Universale Roma“ tutvustus. Steinbergi sügis-talv 2014 kollektsiooni tutvustus on suunatud tunnustatud Londoni kaubamajade sisseostjatele ja moevaldkonna ajakirjanikele.

Eesti saatkonna kultuurinõunik Kristel Oitmaa sõnul on tegemist esimese üritusega sarjast „Eesti noored ja andekad moedisainerid Londonis“, mille eesmärk on tutvustada Londoni moenädalal osalenud Eesti moedisainerite loomingut nii valdkonna professionaalidele kui meediale. „Meie soov on aidata kaasa noorte ja andekate disainerite rahvusvahelise tuntuse suurendamisele ja ekspordisuunalisele tegevusele,“ selgitas Oitmaa.

Eesti saatkond Londonis on kolmel viimasel aastal (2012, 2013 ja 2014) algatanud ja koos Eesti Disainikeskusega toetanud Eesti noorte ning andekate moedisainerite osalemist Londoni moenädala raames korraldataval rahvusvahelisel riikide moeväljapanekul (International Fashion Showcase).

Kahel viimasel aastal on Eesti väljapanek saavutatud riikide arvestuses peavõidu (International Fashion Showcase Award). Need võidud on tunnustuseks Eesti moedisainile ning kinnitavad, et meie moeloojad on konkurentsivõimelised ja suudavad rahvusvahelises moemaailmas silma paista. Kokku on Eestist International Fashion Showcase’il osalenud kümme noort ja andekat disainerit: Johanna Nurm, Kadri Kruus, Karl Annus, Kaspar Paas, Kristian Steinberg, Kristina Viirpalu, Kärt Põldmann, Magnus Lõppe, Marit Ilison ja Sille Sikmann.

Steinbergi kollektsiooni tutvustus Eesti saatkonnas Londonis toimub koostöös moevaldkonnale spetsialiseerunud turundus- ja kommunikatsioonifirmaga BLOW PR. Rohkem infot kollektsiooni kohta leiad SIIT.

Head Uudised GoodNews