1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Jevgeni Fokin: Elimineerige need inimesed enda ümbert, kes on pidevas vinguvas sõiduvees
Jevgeni Fokin: Elimineerige need inimesed enda ümbert, kes on pidevas vinguvas sõiduvees

Jevgeni Fokin: Elimineerige need inimesed enda ümbert, kes on pidevas vinguvas sõiduvees

PAI_2885
Ženja Fokin käis külas ka Kuma Raadio ja GoodNews koostöös valmivas raadiosaates Head Uudised
Foto: Kuma Foto

Jevgeni Fokin, kes laiemale avalikkusele on tuntud kui Ženja Fokin, on äärmiselt mitmekülgne ning särav isiksus. Paistab, et ta jõuab kõikjale ja kõigiga. Meeletu kiirus, mis teda ja tema tegemisi alati saadab, nõuab ka väga tugevat hingemaailma, mis kahtlemata on sel härrasel päris põnev.

Vallatu ja vahva, suursugune ja sisuka sisemaailmaga kõigile tuntud härra iluspetsialist Fokin vestles heade uudiste portaali toimatajaga ning rääkis, mis teda tegelikult elus õnnelikuks teeb, kuidas ta puhkab ning saame teada ka, kuidas olla parem inimene.

 

Mis sind elus tõeliselt õnnelikuks teeb? On need suured saavutused või väikesed igapäevased asjad?

Arvan, et õnnel on igaühe jaoks väga erinev tähendus ja selle peab ehk ära tundma – vahel vilksatab oma erinevates vormides ning erinevate nägudega. Ma olen väga õnnelik, kui mõni väike asi saab korda aetud ning samuti olen joovastuses, kui mõni väga suur projekt saab rööpasse seatud. Seega head äratundmisrõõmu tassikesest maitsvast rohelisest teest kuni suurte kordaminekuteni! … Või näiteks keegi ütleb mõne hea komplimendi või viskab õhku mõne toreda nalja … Elimineerige need inimesed enda ümbert, kes on pidevas vinguvas sõiduvees ning näete, et headus loob headust!

Oled ülimalt aktiivne inimene. Kuidas sa seda kõike jõuad: televisoon, ajakirjad, ajalehed, portaalid, avamised ja päeva- ning õhtujuhtimised?

Kogu sagina juures, kui tabad end hetkelt, et isver ma nüüd küll ei jõua, siis hakkadki läbi vaagima neid kõiki tegemisi ning kulutad mõttetult aega selle asemel, et puhtast motoorikast olla tegevuses ning lõpetades ära ühe vajaliku asja, saab asuda kohe järgmise kallale. Kuna minu tegevusvaldkond on ennekõike minu suur hobi, siis ei teki sellist sunniviisilisust, et ma nüüd pean, sest juba 10 aastat moesüsteemis olles saab teha endale sümpaatseid valikuid. Olles ümbritsetud väga loovatest ja andekatest inimestest, kes on alati tulvil rohketest ideedest, see ongi säde ning sütitus, sest iga päev ning iga uus projekt on nii erinev. Olen selle eest siiralt tänulik!

Milline on kirjelduse kaudu su kõige tormilisem päev?

Ma ei ole väga osav sulesepp, sest hetkel vaatab postkastis vastu 79 uut lugemata kirja (naerab)! Seega e-kirjadele vastamine, inimestega suhtlemine, projektide-pildistamiste, avamiste ning muude kliendiürituste korraldamine ongi minu reaalsus ning tormiline nauditav igapäev. Toredasti on balansis selline kontoritöö ning teisalt ka rohke tuulamine mööda kaubandusvõrgustikku või näiteks kohtumine ääretult sümpaatsete inimestega. Lähen alati töökohtumistele täis entusiasmi, sest kui oled valmis vastu võtma kõike seda uut, mida teistel inimestel on pakkuda, siis on see võrratu kogemus. Erinevate pildistamiste, ajakirjtööde-tegemiste kõrvalt teen rohkelt erakliendishopinguid, millega säästan inimest poes tuulamise vaevast, pannes ise kokku kõik vajalikud komplektid ning võimaldades kliendil lihtsalt proovima tulla, lasta valitud rõivakombinatsioonid üles pildistada esmaspäevast-pühapäevani ja lasta soovi korral sobivad komplektid lõpuks ära osta.

Oled sa alati olnud nii energiline inimene? Kas pidevate väljakutsete vajadus on sulle loomuomane?

Selline duracelliefekt ning ere leek on alati minuga kaasas. Loen rohkelt nii eesti kui vene kirjandust. Väga meeldib sukelduda esoteerikamaailma ning kõlab ehk totralt, kuid väga meeldivad erinevad loodusfilmid, -saated. Loodus inspireerib tohutult – kogu see kompleksne süsteemsus tekitab minus ahvivaimustust. Kui geniaalne maailm on! Sukeldume kasvõi veealusesse maailma ja võtame eksootiliste kalade värvigamma – see on lihtsalt nii ebaloogiline, kui joovastavaid värvikombinatsioone võime leida!
Ma arvan, et väljakutseid vajame kõik, et edasi liikuda ning areneda. Minul aga eriti moega seotud masinavärgis, sest kui jääda puhkama, olen koheselt ka ajast maas. Tänapäeva infotehnoloogiline ajastu on veel eriti kiireks kogu süsteemi loonud, et kohe, kui miskit uut ja põnevat sünnib, saab seda kogu universumiga jagada.

Kuidas sa puhkad? On sul mõni hea viis aega maha võtta ja vahel ka lihtsalt elu nautida?

Tihti just mu töö ongi puhkus, et näiteks kui täna avan midagi või presenteerin mõnda brändi ning homme hoopis stiliseerin mõnele ajakirjale, siis see ongi puhkus ja vaheldus ühes.
Reeglina totaalse patakate laadimise tarbeks peab juhtme seinast välja tõmbama. Tuleb minna metsa! Olin äsja näiteks Narva-Jõesuus, kus mitte ühtegi inimest kogu pikal liivasel rannaribal polnud. Männi puukoor oli nii ilus struktuurne, kivid olid lihvitud ja näisid sametiselt pehmed, et see ongi mu restar-nupp, mis annab tõuke toredatele ideedele. Või samas, kui eelmisel nädalal Kroonika tarbeks photo shoot’i tegime, siis pärast stiliseerimist sain lihtsalt Kadrioru parki jalutama minna ehk et võimalusel alati kombineerin meeldiva kasulikuga, et oleks 2in1. Samuti olen suur spaa-hai, kellele väga meeldib n-ö mõnutada ja eriti veel, kui annad endast ära, siis spaa on koht, kus saab jälle motivatsiooni ning tagasi oma jõulaviini.

Räägi palun oma elu ühest kõige õnnelikumast päevast või hetkest, mis selle väga eriliseks tegi?

Mõõdupuu ning spekter on lai ning headest valikutest tooksin esile ühe eriti kirka ning erilise hetke. Nimelt olime just valmis kommenteerima Liina Steini uut kollektsiooni, kaamera pandi tööle ning sõnad ja mõtted tulid kirjeldavalt ise esile, tuues välja sellise hea koostööenergia, millest hiljem kulges aastateks väga lahe meeskonnatöö erinevates teleprojektides, jättes selle esimese erilise minuti ikkagi alatiseks minuga. Televisioon see on lihtsalt imeline, kuidas pelgalt 28 minuti saamise nimel rügab nii suur hulk inimesi üheksast üheksani!

Millised inimesed on sulle eeskujuks? Eestist, võõrsilt …

Kahjuks mingit nimekirja või TOP 10t ma ei tee, sest arvan, et kõigilt on õppida – nii kõrgelt haritud majandusprofessorilt, aga ka lihtsalt oskustööliselt, lasteaialapselt ja seda kuni rõõmsameelse raugani välja. Pean eeskujuks töökaid, häid, rahumeelseid, huumorisoonega, uljaid inimesi, kes mitte ainult ei näe, vaid oskavad ka märgata.

Kas tooksid mõne näite elu raskest situatsioonist, mis sind õpetas, kuidas olla veel parem inimene?

Rõõm ja naer on alati sütitavad, kuid elu keerdkäigud, madalfaasid ning ebaõnnestumised on tegelikult vajalikud, sest reaalsuses ei ole võimalik, et koguaeg ongi hästi, vahepeal peab veidi raputama ka, sest see muudab tundlad erksaks. Igale mõõnale tuleb kord tõus, seega ei tohi kaotada motivatsiooni. Tagasi vaadates tunduvad kõik halvad asjad vajalike õppetundidena ja nende peale saab vaid muigega mõelda.

Kui palju sa kuulad oma igapäevases elus, töödes ning tegemistes sisehäält või niinimetatud kõhutunnet? Kui tihti võidab kalkuleeriv mõistus?

Ajusid peab ju ragistama, kuid mingites otsustes kuulake iseennast. Nii ka mina. Olen ümbritsetud pidevalt suurtest hordidest ning liigne informatsioon lihtsalt ei lase tihti jätta iseendaga üksinda, et saaks kuulata oma sisehäält. Vaikuses hakkavad suure kiirusega mõtteis esile kerkima halvad mälestused, lõpetamata tegemised ning muud „emotsioneeringud“, millega ei ole lõpparvet veel tehtud. Linnas kohtumistele või fotoseeriatele sõites teen seda absoluutses vaikuses, sest see aitab korrastada mõtteid. Tallinn-Tartu marsruuti sõidan reeglina alati bussiga, sest saab aknast välja vaadata ning mõlgutada omi mõtteid. See annabki mulle võimaluse langetada otsuseid vajadusel analüüsitud mõistuse kalkulatsiooniga või siis hoopis intuitiivse sisehääle kaudu.

Milline inimene on sinu arvates hea inimene? Kuidas head inimest ära tunda?

Hea inimene ei tao endale rusikaga vastu rinda, tal ei ole vaja tõestada mitte kellelegi mitte midagi, ta ei arva, et on teistest parem, ei ole vajadust teistele halvasti öelda, ta lihtsalt on ning abistab võimalusel ka teisi.

Mida soovida heade uudiste portaali GoodNews lugejatele ja millised oleksid sinu soovid kogu Eestimaa headele inimestele?

Rohkem headust igasse päeva! Öelge komplimente, vaadake silma, teretage – naljakalt lihtsalt asjad, mis ei võta meilt tükki küljest, kuid suudavad automaatselt tuju tõsta!

Kel tekib moealaseid küsimusi või soovib lihtsalt kursis olla erinevate trendidega ning ülevaatega stiilidest, leiab rohkem infot ilugurmaani Facebook’i lehelt https://www.facebook.com/zenja.fo või siis Instagram’ist: #zenjafokin

Usutles Monika Kuzmina 

Head Uudised GoodNews