1. Avaleht
  2. Huvitavat
  3. Juukseõli – kuivade juuste kiirabi!
Juukseõli – kuivade juuste kiirabi!

Juukseõli – kuivade juuste kiirabi!

juukseõli- kuivade juuste kiirabiJuukseõli mõjub juukstele justkui vesi meie organismile. Lisaks niisutavale šampoonile ja palsamile on soovitatav kasutada ka juukseõli, mis muudab juuksed siledaks ning läikivaks.

Kuidas juukseõli kasutada?

Määri juukseõli märgadesse juustesse

Kõige populaarsem viis, kuidas juukseõli kasutada, on lisada seda niisketesse juutsesse pärast pesu. Nõnda kaitseb see juukseid kõige paremini kuumuse eest, kui hakkad neid fööniga kuivatama. Juukseõli saab lisada ka juuksevärvi, šampooni või palsami sisse, et see toote omadusi võimendaks.

Juukseõli peale soengu tegemist

Kui oled soengu pähe teinud ja soovid juukseõli kasutada, siis on hea teada, et õli niisutab lokke ja paneb need läikima. Kui turgutad soengut juukseõliga, saad muretult minna ka randa või basseinipeole, sest õli kaitseb juukseid nii päikese, kloori kui ka merevee kahjulike mõjude eest.

Enne magamaminekut

Juukseõli saab kasutada ka maski asemel. Kanna seda juustele kogupikkuses enne magamaminekut. See nipp aitab hästi turgutada kahjustatud juukseid.

Kodune retsept juukseõli valmistamiseks:

1 spl riitsinus- või oliiviõli
1 munakollane (et tilkagi munavalget sisse ei läheks!)
1 spl mett

Sega korralikult ühtlaseks massiks ja määri pähe, hoia 30 minutit. Võid panna kilekoti pähe ja rätiku veel ümber. Eriti hea on õli kasutada saunas.

Mõnusat juuste niisutamist!

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews