1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Lähipäevil toimub Eestis kaks rahvusvahelist iluduskonkurssi
Lähipäevil toimub Eestis kaks rahvusvahelist iluduskonkurssi

Lähipäevil toimub Eestis kaks rahvusvahelist iluduskonkurssi

Lähinädalatel toimuvad Eestis rahvusvaheliste iluduskonkursside Mrs Europe ja Grandma Universe/Classic finaalid, kus selgub Euroopa ilusaim abielunaine, valitakse universumi ilusaim naisterahvas vanuses 45+ ja ilusaim vanaema.

Eesti sai au korraldada rahvusvahelised konkursid tänu Eesti osalejate võidule: 2019. aastal pälvis Mrs. Europe’i tiitli tallinlanna Ljudmilla Karpikova ja 2020. aastal Grandma Universe’i tiitli tallinlanna Svetlana Gitermann.

Angel Models Agency juhi Anna Mikkoneni sõnul pidi konkurss Mrs Europe toimuma eelmisel aastal, kuid seoses pandeemiaga lükkus sellesse aastasse. „Konkursil Mrs Europe osalevad 25 iludust Euroopa eri riikidest. Nädal hiljem toimub Tallinnas ka iluduskonkurss Grandma Universe/Classic Universe, kus võtavad mõõtu 17 osalejat üle maailma, isegi Jaapani ja India esindajad,“ sõnas Anna.

Ta lisas, et Mrs Europe’i kava on väga sisukas: „Osalejad tutvuvad Tallinna vaatamisväärsustega, Eesti rahvustoidu ja kultuuriga, külastavad riigikogu ja toimub veel palju muud huvitavat.“

Konkursil on mitu vooru, teiste seas rahvariietevoor, mis toimub ühel Toompea vaateplatvormil. Lisaks toimub ettekanne teemal, kuidas muuta planeeti puhtamaks ja vähendada plastiku osakaalu. Toimub ka talendivoor, lõpetab konkursi aga suurejooneline galaõhtu ja defilee õhtukleitides.

Mrs Europe’i galaõhtu toimub 26. septembril Estonia kontserdisaalis, õhtut juhib Nikolai Bentsler. Galaõhtul esineb ka laulja Xeven, kes on pärit Eestist, kuid hetkel elab välismaal.

Konkursi Grandma Universe/ Classic Universe finaal toimub 1. oktoobril klubis Prive.

Head Uudised GoodNews