1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Laupäeval avatakse uus iseteenindav kirbuturg!
Laupäeval avatakse uus iseteenindav kirbuturg!

Laupäeval avatakse uus iseteenindav kirbuturg!

IMG_357614. detsembril avab südalinnas Solarise ja Kaubamaja taga uksed iseteenindav kirbuturg. Ostjatele pakutakse glögi ja piparkooke ning iga 10. ostu sooritanud külastaja saab POP KirbuButiigis 1 nädala tasuta rendipinda.

Selline taaskasutatud esemeid müüv kauplus, kus igaüks meist saab rentida endale riiete ja asjade müümiseks stange ja riiulid, kuid ise müüjana leti taga seisma ei pea, on Eestis veel üsna uudne.

Oleme harjunud mujalt maailmast sissetoodavate kasutatud asjade kauplustega. Samuti on meil levinud komisjonipoed, kus igale müüki toodavale esemele lisatakse juurdehindlus. Vabaõhu ja nädalavahetuse kirbuturge, kus inimene saab ise kaubelda, on juba mitmeid, kuid igapäevaselt ja aastaringselt avatud iseteenindavaid kirbuturge tegutseb Tallinnas praegu vaid kolm.

POP KirbuButiigi eestvedajad Jana Mätas ja Gerli Argos on seisukohal, et meil kõigil käib aeg-ajalt peast läbi mõte, et omame liiga palju asju ja meie kodudes on ruumi liiga vähe.

“Tarbimisühiskonna mallidest mõjutatuna oleme pea kõik ostnud endale kampaania korras või “soodsalt” hangituna esemeid, mida me tegelikult ei vaja. Või oleme vajaminevaid asju soetanud rohkem, kui kasutada suudame. Või on meil kuhjade viisi neid, mida oleme küll kasutanud, aga enam ei vaja. Samas on see riideese või kodumasin veel vägagi kõlblik. Ja nii on me kapid ja koridorid ja keldrid ja pööningud täis kõike seda, mida me ei ole puudutanud kuid ja aastaid,” rääkis Jana Mätas.

Inimene, kes tunneb, et just sellised mõtted tal peast on läbi käinud ja otsustab rentida POP KirbuButiigilt müügipinda, saab 15-eurose avamishinnaga 7 päevaks enda käsutusse 110 cm laiuse boksi, kus on stange ning 3-4 riiulit.

Suuremaid asju võetakse müüki ka Facebooki lehele ning valikuliselt pannakse sinna üles ka poes pakutavat kaupa. Seega tasub asjast huvitatutel iga päev sellele lehele korra pilk peale visata.

UURI LÄHEMALT SIIT!

Kes aga tahab õnne katsuda, võib mängida Facebookis ka avamismängu, kus auhindadena loositakse kolmele inimesele välja kuu aega tasuta rendipinda.

POP KirbuButiik eristub teistest omalaadsetest kasutatud riideid ja esemeid müüvatest kauplustest kindlasti veel selle poolest, et püüab pisut murda seni Eestis levinud arusaama, et kirbuturud, komisjonikauplused ja muud taaskasutatud asjade müümisega tegelevad poed võivad või lausa peavad olema eriti tagasihoidlikud ning korrastamata. Saab ka teisiti.

POP KirbuButiik tahab ostjale luua mõnusa ja inspireeriva õhkkonna lühtrite valgusel ja kuldraamidega peeglite vahel. Uues kaupluses leiavad kodudes kasutamata seisvad asjad uued omanikud mitte banaanikastidesse ja sealt välja liikudes. Ostja ei pea sobrama suurtes hunnikutes nii, et käed mustad ja nina tolmune, ruumid ei ole remontimata, külmad ja niisked ning halvasti valgustatud.

POP KirbuButiik on kõike muud. Sinna võib julgelt sisse asuda ning positiivse üllatuse osaliseks saada ka see inimene, kes muidu pole kirbuturgude sõber.

POP KirbubButiik asub Solarise ja Kaubamaja taga Rävala ja Lauteri nurgal, endises Eesti Maja restorani ruumides.

Kauplus on avatud E- R 11-19 ja L 11-16.

Head Uudised GoodNews