1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. PÜSI VORMIS! 11 kiiret nippi puhkuse ajal vormis püsimiseks
PÜSI VORMIS! 11 kiiret nippi puhkuse ajal vormis püsimiseks

PÜSI VORMIS! 11 kiiret nippi puhkuse ajal vormis püsimiseks

MeditationVeetsin suvepuhkuse armsas kuurortlinnas. Sõin nagu kuningas, istusin päeval mõnusas varjus, lugesin ja jõin õhtuti klaasi või paar maitsvat õlut. Tagasi koju jõudes avastasin, et olen 5 kg juurde võtnud.

Mitu korda sa oled sellist lugu kuulnud? Mitu korda on see juhtunud sinuga? Sel aastal ehk mitte.

Alljärgnevalt 11 kiiret nippi, mille abil puhkus sportlikumaks muuta.

Avasta suviste puuviljade küllus

Paljud teevad selle vea, et söövad suvepuhkuse ajal väga ebatervislikku toitu, sest peavad seda lõõgastumise vormiks, kuid tegelikult on palju võimalusi süüa puhkuse ajal ühtaegu maitsvat ja tervislikku toitu. Mõtle vaid, kui palju on suvel puu- ja köögivilju ja erinevaid mereande.

Söö korrapäraselt

Tegelikult ei ole üldse tähtis, kas plaanid terve päeva rannas veeta või midagi muud teha – igal juhul on palju võimalusi iga 3–4 tunni tagant maitsev eine süüa. Kui muud võimalust ei ole, võid alati rannakotti kiire suupiste kaasa pakkida ja süüa midagi suvises päikesepaistes suplemise ja päevitamise vahepeal.

Ära joo õhtuti liiga palju

Muidugi on nii mõnus õhtuti sõpradega rannas mõned kokteilid või paar klaasi veini juua, kuid see võib tekitada üsna suuri probleeme. Esiteks sisaldab alkohol palju kaloreid ja toob kiiresti mõnegi kilo juurde ning teiseks põhjustab õhtuti joomine sageli rahutut und, mis omakorda pärsib su aktiivsust järgmisel päeval.

Joo palju vett

Mitte ainult sellepärast, et keha vajab asendust vedelikule, mille ujudes või päevitades välja higistad, vaid ka seetõttu, et vesi tekitab täiskõhutunde ja ennetab seega ülesöömist.

Jäta auto hotelli parklasse

Ilmselt läheb sul autot vaja, et sõita puhkuse ajal erinevatesse kohtadesse, kui oled aga juba kohale jõudnud, jäta auto parklasse ja tutvu kauni ümbrusega jalgsi liikudes. Mine randa jalgsi, samuti kohalikule turule ja õhtul naabruses asuvasse linna jalutuskäigule.

Ole seiklustele avatud

Kui üldse, siis just suvepuhkus on aeg, millal hoida vaim vaba ja seiklustele avatud! Rannas võib seigelda nii paljudel erinevatel viisidel: üüri paat, mine sukelduma, mängi rannavollet koos poolpaljaste tüdrukute ja poistega, ehita liivaloss. Kõik need tegevused aitavad sul tänavusuvise puhkuse ajal kenasti vormis püsida.

Lülita mobiiltelefon välja

Telefon näpu otsas ringijõlkumine ei anna mingit kasu, sest veedad suurema osa puhkusepäevadest istudes või lamades ega tee midagi mõttekat. Nutitelefonid on tavaelus muidugi suurepärased tarvikud, kuid suvepuhkuse ajal on palju muud huvitavat teha.

Õpi ära uus spordiala

Kas tahaksid lainelaual laineid murda? Või hoopis proovida veesuuskadel kiirpaadi järel lohisedes endast kõike andes püsti püsida? Võib-olla tahaksid profi kombel tennist mängida? Võid järele proovida ükskõik millise suvise spordiala – see aitab vormis püsida ja muudab ühtaegu puhkuse tõeliselt põnevaks.

Ärka vara

See ei tähenda tingimata seda, et pead äratuskella hommikul seitsmeks helisema panema – lõppude lõpuks on tegemist ju sinu igati väljateenitud suvepuhkusega! Samas aitab aga mõistlikul kellaajal tõusmine päeva täies mahus ära kasutada ja hoopis aktiivsem olla kui alles lõuna paiku end voodist püsti ajades.

Hoidu päikesepõletusest

Miks? Sest see oleks kahjulik sinu naha tervisele ja päikesepõletus sunniks sind suuremaks osaks suvepuhkusest hotellitoa seinte vahele või mujale varju, eemale merest ja kõigest muust huvitavast ning kus pole muud teha kui paljast igavusest lakkamatult süüa.

Vali jõusaaliga hotell

Kui miski muu sinu puhul ei aita, võid igal juhul broneerida toa hotellis, kus on olemas jõusaal, ja veeta seal igal õhtul mitu tundi korralikult higistades. See pole suvevaheajaks muidugi mitte kõige toredam valik, kuid siiski proovimist väärt, kui tahad tõesti vormis püsida.

Allikas: Dormeo

Head Uudised GoodNews