1. Avaleht
  2. Mood
  3. SUVEKS SÄRAMA I Katta Grüner esitles uut ehtekollektsiooni “Armastus & harmoonia”
SUVEKS SÄRAMA I Katta Grüner esitles uut ehtekollektsiooni “Armastus & harmoonia”

SUVEKS SÄRAMA I Katta Grüner esitles uut ehtekollektsiooni “Armastus & harmoonia”

Haapsalu suvehooaeg sai üleva avapaugu Katta Grüneri uue käsitööna valminud vintage ehtekollektsiooni “Armastus&Harmoonia” esitlusega Mari Eesti Disaini pesas. Suvine kollektsioon on saanud inspiratsiooni just Haapsalu Promenaadist, armastusest, muusikast ja harmooniast. Kõik kollektsiooni värvid harmoneeruvad luikede, mere, päikese, taimede värvidega. Haapsalu promenaadil on Tšaikovski pink, kuna kuulus helilooja käis oma eluajal Haapsalus suvitamas ja loodetavasti sai Haapsalust inspiratsiooni mõne oma loo jaoks. Pjotr Tšaikovski auks on kollektsioonis oma seeria. Harmooniline muusika on põimunud armastusega. Kollektsiooni sõnum on, et armastus ja harmoonia koos on imeliselt ilus kooslus.

Esitlus jättis kustumatu mulje

Kohale tulnud naised olid täis energiat ja rõõmu ning juba tunni aja pärast läks lahti moeetendus, mida külalised ise tegid Mari Design riietega. Kõik kohalolijad said soovi korral Marilin Sikkali käest riietus- ja stiilisoovitusi. Üritusel toimus Freixenet uute Hispaania cava ja veinide esitlus. Tooted on nii uued, et pole jõudnud veel ühelegi üritusele. Maaletooja esindaja Sulev Lind tegi jookide koolituse ja rääkis lähemalt Hispaania veinide hingeelust. Nõo Lihatööstus pakkus Fitlap sinke ja grillvorste. Hästi söömine ja grillimine võib olla ka nii, et sale joon jääb alles. Erilise tähelepanu said Lihulas Võilille catering’is valmistatud makroonid. Makroonid, milliseid ei leia parimatest kohvikutestki.  Meeleolukas pidu toimus hilisõhtuni. Kohalolijatest pooled olid vaktsineeritud ja enamus ülejäänutest olid teinud kiirtesti, mis oli negatiivne.

Disainer armastab ehteid juba lapsest saadik

Katta Grüneri looja ja disainer Kätlin Rohilaid-Aljaste sõnab, et on olnud suur ehete armastaja juba lapsest saadik. Ta meenutab, et päris väiksena Kadrioru pargi lõbustuspargis käies köitsid teda enim just loteriiga saadud Tšehhi sõrmused, millest inspireerituna ta tegi traadist ja värvilistest juhtmetest sõrmuseid ise. Teismeea lõpus tahtis ta saada juba juveliiriks, ostis mitu raamatut ehete kohta ning õppis selgeks kõik vääriskivid ja poolvääriskivid, et teada, mis kiviga on tegu, mis omadused sel on ja kellele need sobida võivad. Suviti töötas ta Haapsalu kaubamaja juveeliosakonnas ema juures ning see süvendas armastust ehete vastu veelgi.

“Ema ostis palju ehteid koju ja meil olid alati selle aja kõige moodsamad ehted. Täiskasvanuna ei saanud sellest üle ja vahepeal lausa kogusin kuldehteid, ostsin kive ja lasin juveliiridel oma joonituse järgi valmistada personaalseid ehteid. Olen terve elu olnud suur ehetekandja ja tohutult palju kulutanud ehete peale. Vääriskividega, poolvääriskividega, metallist, klaasist jne. Peaasi, et oleks huvitavalt isikupärane või elegantne ehe. Ükski reis pole möödunud ilma uue ehte soetamiseta, parim mälestus reisilt minu jaoks on ehe. Ehted on kogu aeg minu elus olnud,” räägib Kätlin.

Armastus saab püsida ja kasvada vaid läbi harmoonia

Mullu jaanuaris tekkis tal soov saada vintage stiilis kergeid, samas väikse tänapäevase joonega kõrvarõngaid, mis oleksid puidust. Kätlini jaoks oli oluline eestimaine materjal. Ta hakkas katsetama. Veebruaris valmis esimene paar ning märtsis juba erinevates värvides kõrvarõngad. Aprillis avastasid teisedki naised, et neile need meeldivad ja Kätlin alustas personaalsete tellimuste valmistamisega. “Täna, aasta hiljem, olen esimese hooajalise seeriaga väljas. Mis on minu jaoks üliolulise sõnumiga. Armastus&Harmoonia – armastus saab kasvada vaid siis, kui on harmoonia. Disharmoonia tapab lõpuks igasuguse armastuse. Tahan, et naiste elus oleks rohkem armastust, kuid et nad mõistaks, armastus saab olla kestev ja täiuslik ainult läbi harmoonia,” räägib ta.

Armastus saab kasvada vaid siis, kui on harmoonia!

Kätlin tõdeb, et kõrvarõngad võeti vastu väga hästi, sest Eesti naised väga armastavad kõrvarõngaid ja üha enam naisi on julged ja vahetavad ehteid vastavalt tujule ja riietusele. Ehtega saab inimene väga palju oma välimusele juurde anda.

Tänaseks on üle 200 naise ostnud Katta Grüneri ehteid ja paljud lausa 3-6 paari. Nendel ehetel on oma fännklubi.

Eelkõige peaksid kõrvarõngad sobima naise isikuga

“Ehted ja sealhulgas kõrvarõngad on läbi sajandite olnud naistele nende seisuse näitamise vahendid. Tänapäeval siiski pigem trendikad naiste mänguasjad. Ehe peab eelkõige sobima isikuga,” rõhutab Kätlin ja lisab, et värviline kõrvarõngas aitab nägu värskendada, silmavärvi esile tuua, väsimuse ilminguid näol varjata. Kui oled näost väsinud, värvid huuled erksaks ja paned värvilised kõrvarõngad ja ongi kohe klaarim nägu.

Tahan, et naiste elus oleks rohkem armastust, kuid et nad mõistaks, armastus saab olla kestev ja täiuslik ainult läbi harmoonia.

Kindlasti peaksid ehted minema kokku kogu look’iga. Kätlin nendib, et vahel vahetab hommikul ehteid lausa kolm korda, kuna ehe peab kokku minema riietuse, tema tuju ning päevategevustega. “Ma ei saa panna väga ekstravagantseid ehteid, kui lähen klientide juurde või jooksen mööda kauplusi ja panen kaupa välja. Oleneb tegevusest, kas ehted peavad olema mugavad või ei pea olema mugavad,” räägib ta, kuidas tema ehteid valib.

Eriti meeldivad talle aga värvilised ehted just musta värvi riietustega. Eriti ilus on näiteks, kui kõrvarõngad ja kingad on ühesugust värvi ning neile annab kontrasti must kleit. Küll aga tasub pidada piiri ning kanda korraga maksimaalselt kahte värvi ehteid. “Minu jaoks on oluline ehete metallivärv. Kui on hõbe, olgu kõik hõbe, kui punane kuld, siis kõik punane kuld, kui kollane kuld, siis kõik kollane kuld. Kui miksida, siis peaks kõike miksima – näiteks kaelakees on nii hõbedat kui kulda, siis peaks seda olema ka kõrvarõngastes. Stiilipuhus ja omavaheline kooskõla on oluline,” rõhutab Kätlin

Selle suve hitt on värvilised kleidid ja kõrvarõngad

Kätlin soovitab suveks iseäranis kollast kleiti, rohelisi kõrvarõngaid, kotti ja kingi. Või hoopis mängida sirelililla  ja helesinisega, või sobitada kokku sinine ja roheline. Kuid meeles tasub pidada, et korraga kasutada kahte värvi, julgematel maksimaalselt kolm, kuid mitte rohkem.

Imeliselt ilusad on lillelised kleidid ja sinna juurde sama värvi kõrvarõngad, mis on kleidi lillemustri sees.

Moevärvid sel suvel:

  • Roheline, salatiroheline
  • Oranž, beež,  terrakota
  • Roosa, heleroosa, fuksiaroosa
  • Sinine, laguunisinine, helesinine
  • Lilla, lavendlililla
  • Must, hall

Valikut on kõigile, vali, sära ja ole isikupärane!

GALERII: TIIT MAC TREIMANN

Head Uudised GoodNews