1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Tehnoloogia muutub üha moeteadlikumaks
Tehnoloogia muutub üha moeteadlikumaks

Tehnoloogia muutub üha moeteadlikumaks

LG-G-Watch-R-5 (Large)Kas kannaksid klassikalise välimusega käekella, mis näitab sõnumeid sinu nutitelefonilt? Või paneksid selga kleidi, mis muudab värvi vastavalt sinu tujule? Aga käevõru, mis mõõdab su aktiivsust ja tuletab meelde jalutuskäigu vajadust peale liiga kaua laua taga istumist? Kas kasutaksid kõrvaklappe, mis mõõdavad su pulssi samal ajal kui sa jooksurajal oma lemmiklugu kuulad?

See, mis mõned aastad tagasi tundus veel ulme, on tänaseks reaalsus. Enamik neist toodetest on juba turul ning mitmed peagi tulemas. Kui tehnoloogiat arendatakse peamiselt praktilistel kaalutlustel, on mood pigem ilu, emotsiooni ja sotsiaalse tähendusega. Samas on hiljutised arengud kantava tehnoloogia vallas näidanud, et mood ja tehnoloogia võivad luua kombinatsiooni, mis põhjustab inimeste elustiilis ja käitumises olulisi muutusi.

LG-G-Watch-R-3 (Large)Uuringufirma IDC uuring näitas, et 2014. aasta lõpuks on müüdud 19,2 miljon kantavat seadet, mis on kolm korda rohkem kui möödunud aastal. Oodatakse, et 2018. aasta lõpuks see on number kasvanud 112 miljonini.

Sensoritega varustatud kantav tehnoloogia, nagu näiteks stiilse disainiga LG Lifeband Touch, aitab meil endil oma keha kohta andmeid mõõta: kui palju me magame, mida sööme või millal trenni teeme. Kogutud info aitab meil enda tegevusest paremat ülevaadet saada ning seeläbi meile soovitusi anda. See moe ja tehnoloogia sümbioos lubab parandada elu kvaliteeti – näiteks sportlik inimene saab tänu fitness-käevõru poolt kogutud andmete abil reguleerida oma treeningprogrammi ning kontrollida oma eesmärke. Või näiteks tennisemängija saab parandada oma lööki tänu trennisärgi sisse integreeritud seadmele, mis jälgib ja analüüsib füüsilist liikumist.

LG-G-Watch-R-2 (Large)2015. aasta järgmine suur trend on kindlasti nutikellad. Nende uuendused ei piirdu vaid tehnoloogilise võimekuse parandamisega, vaid sisaldavad ka moeelemente ning sulanduvad ideaalselt kasutaja igapäevaellu. Kuigi mobiiltelefonid on asendanud traditsioonilise käekella funktsiooni juba ammu, omame me kõik ikkagi vähemalt üht käekella. Peamiselt selle pärast, et käekell on ka moeaksessuaar. Seega kaasaegne nutikell võiks 2015. aastal saada üheks lemmikuks nii moe- kui ka tehnikateadlikele inimestele.

LG on rõhunud esteetikale ja stiilsusele tutvustades oma G Watch R nutikella, mis kombineerib tuttava kelladisaini suurepärase riistvara ja Android Wear operatsioonisüsteemiga. Kõige silmapaistvam osa kellast on 1,3-tolline ümmargune P-OLED ekraan, mis näitab eriti selget pilti. Klassikalised kurvid on vormitud vastupidavasse roostevabast terasest raami ning kellal on vahetatav 22mm vasikanahast rihm. LG G Watch R toob kokku tehnoloogilise innovatsiooni ja moeteadliku lähenemise.

Tehnoloogia muudab üha enam traditsioonilisi rõiva- ja moeaksessuaare, lisaks stiilile ja funktsionaalsusele aitab tehnoloogia muuta seda, kuidas me välismaailmaga suhtleme. Järgmine aasta toob kahtlemata juurde veelgi enam uusi stiilseid kantavaid tehnikavidinaid.

Head Uudised GoodNews