1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. VÕIDUD EESTISSE! Konkursilt tiitlile “Venemaa meister 2016” tulid magusamad võidud Eestisse
VÕIDUD EESTISSE! Konkursilt tiitlile “Venemaa meister 2016” tulid magusamad võidud Eestisse

VÕIDUD EESTISSE! Konkursilt tiitlile “Venemaa meister 2016” tulid magusamad võidud Eestisse

pilt718.-21. veebruarini toimus Venemaal Sankt Peterburgis ilufestival “Neeva kaldad.” See ettevõtmine kujutab endast kõikvõimalike ilutrendide suuremastaabilist väljanäitust, aga see on ka koht, kus viiakse läbi erinevate ilusfääride meistrite tšempionaate. Üheks selliseks on “Lash-Fest”, mis kujutab endast parimate ripsmepikendajate ja kulmukujundajate konkurssi. Eestit esindasid kolm meistrit Tallinna stuudiost “Sophie lash and brow studio.” Kõik kolm neidu võitsid auhinnakohad kõigis nominatsioonides, milles nad osalesid.

Konkurss kestis neli päeva ja see jagunes erinevateks nominatsioonideks ja kategooriateks, sest ripsmete pikendust ei saa ju hinnata vaid ühe parameetri järgi, kuivõrd erinevaid võimalusi ja kriteeriume on palju. Meistrid jagunevad samuti erinevatesse kategooriatesse alates vähesema kogemusega “juunioridest” ja lõpetades kõige kvalifitseeritumate “spetsialistidega.” Võistluse reeglite järgi sattusid kaks Sophie studio meistrit Sofia Šmatko ja Kädi Tammearu professionaalide kategooriasse, kuna nende kogemustepagas on rohkem kui viis aastat. Kolmas meister Valeria Mamontova pidi valima ekspertide kategooria, kuna ta on juba nii selle kui ka mitmete teiste tšempionaatide mitmekordne võitja.

Esimesel festivalipäeval võistlesid meistrid nominatsioonis “Kulmude kunstiline kujundamine ja värvimine.” Parimaks osutus Sofia Šmatko, teisele kohale pääses Kädi Tammearu.

Ülejäänud kolm päeva olid ripsmepikendusvõistluste päralt. Ka siin näitasid Eesti tüdrukud ennast parimatena. Nominatsioonis “Klassikaline pikendamine” saavutas Sofia Šmatko kolmanda koha. Edasi tuli “Volüüm 2-3D”, mida iseloomustab kunstripsmete erinev arv ühel naturaalsel ripsmel.  Selles võistluses saavutas Kädi Tammearu esimese, Valeria Mamontova aga viienda koha. Raskusastme järgi oli järgmiseks nominatsioon “Megavolüüm 4-7D”, kus 4-7 ühte lehvikusse pandud kunstripsmekarva seadistatakse ühele naturaalsele ripsmekarvale. “Ekspertide” kategoorias võitis Valeria I koha ning Sofia sai profikategoorias II koha ja autasu parima ripsmelehviku eest.

Tšempionaadi viimasel päeval toimus meeskondlik loomevõistlus “Perfomance”, mille teema said osalejad teada alles mõni päev enne võistlust. See aga ei takistanud Valeria meeskonnal esikohta võitmast. Lisaks sai Valeria kõigi saadud pallide kogusummas Grand Prix` ja auhinnaks fotoaparaadi. “Unetud ööd ja stress ei takistanud mind saamast parimatest parimaks. Ma olen juba paljudel tšempionaatidel kaasa löönud, kuid ei suutnud ikkagi rahuneda, ja see konkurss, praegune hetk, andsid mulle täieliku rahulolu, ma võitsin kõik, mida tahtsin,” jutustab Valeria. “Kõige uhkem kingitus oli sertifikaat, et õppida ripsmepikenduste kohtunikuks maailma mastaabis ja sellepärast on mul võimalik viimast aastat võistelda, sest järgmise aasta veebruaris lähen kohtunikuks õppima. Kui ma saan kohtuniku kutsetunnistuse, siis ma enam võistelda ei saa. Eraldi aga tahan tänada oma meeskonda, meistrit kulmude kujundamise alal Elena Ernitsat Luxury Ripsmestuudiost ja kehakunstimeistrit Jekaterina Mihhailova-Milovanovat Moskvast!”

“Mul polnud kerge, sest ma käisin Venemaal esimest korda ja viimase hetkeni ei tahtnud ma üdse sinna sõita. Ma ei räägi vene keeles ja saan sellest ka vähe aru. Ja sellel hetkel, kui öeldi minu nimi, oli raske aru saada, keda nad just silmas peavad, sest Vene korraldajatele oli meie keel samuti võõras. Aga meie tüdrukud reageerisid ruttu, nad tõlkisid täpselt iga sõna ja neil tuli ka minu “raske” nimi tõlkida,” naerab Kädi. “See oli mulle esimene kord sellisel üritusel osaleda ning ma olen enda ja oma kolleegidega väga rahul. Pakime juba järgmisteks konkursiteks kohvreid!”

“Ainsaks lihtsustavaks võimaluseks selle tšempionaadi puhul on see, et kaasa võib võtta oma modellid. Enne võistlust saab treenida, et käsi kindel oleks. See pole kerge, kuid võime öelda, et saime väga head tulemused, sest Venemaal on ripsmepikenduskunsti areng ja tase väga kõrge. 2016. aasta oktoobrist on olemas ametlik ripsmepikendamise meistri amet,” räägib Valeria Mamontova, kes töötab ka Tartus, Love beauty ilusalongis Lash and brow by Valeria. “Meie stuudio pakub lisaks ripsmete pikendamisele ja kulmude värvimisele oma klientidele ka individuaalset pilgu modelleerimist. Aga neid, kes tahavad ise ilu luua, ootame me väljaõppele ja kursustele. Tere tulemast Sophie stuudiosse!”

VAATA GALERIID!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews