1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. DHL aitab Eesti disaineri maailmakaardile
DHL aitab Eesti disaineri maailmakaardile

DHL aitab Eesti disaineri maailmakaardile

DHL aitab Eesti disaineri maailmakaardileKarmi konkurentsiga moemaailmas jala ukse vahele saamine on raske ülesanne ka kõige andekama disaineri jaoks. DHL ja IMG Fashion käivitasid programmi DHL Exported, millega aidatakse kohalikul turul end juba tõestanud disaineritel pääseda maailma moelavadele.

DHL Exported programmiga oodatakse liituma Eesti disainereid, kes on tegutsenud siinsel turul alla seitsme aasta ja näevad potentsiaali välisturgudele laienemiseks. Konkursil osaleja saab valida ühe moemaailma tippsündmustest, kus võidu korral oma tööd esitleda: Mercedes-Benz Fashion Week New Yorgis, London Fashion Week, Milan Fashion Week või Mercedes-Benz Fashion Week Tokyos.

Aprillis vaatab ekspertide komisjon kandidaatide loomingu üle ja otsustab, millisele disainerile tema kollektsiooni näitamine moeüritusel kõige enam kasu tooks. DHL toetab valitud disainerit kahel järjestikusel hooajal, tagades talle koha moenädala kavas ning rahastades ja teostades tema moeetenduse. DHL kannab kõik kollektsiooni tootmisega (s.t rahvusvahelise transpordi ja raskete kaupade ekspordi) ja kohale toimetamisega kaasnevad logistilised kulud New Yorki, Londonisse, Milanosse või Tokyosse.

Disaineri edasiseks toetamiseks loovad DHL ja IMG Fashion veebiportaali, mis võimaldab oma moeloomingut üle maailma müüa ja kohale toimetada.

„DHL Exported on loomulik jätk varasematele projektidele, sest DHL on toetanud maailma eri paigus toimuvaid moenädalaid juba pikka aega,“ rääkis DHL Express Estonia tegevjuht Kristina Laaneots.

„Algatuse DHL Exported eesmärk on aidata disainereid, kes on juba kohalikul tasandil tuntud, kuid vajavad väikest lisatõuget, et saavutada oma rahvusvahelisi eesmärke,“ lisas Laaneots.

Võistluspaketti saab esitada kuni 2. aprillini SIIN!

Head Uudised GoodNews