1. Avaleht
  2. Naistele
  3. Eesti iduettevõtte loodud unikaalseid rinnahoidjaid saab nüüd osta Kaubamajast
Eesti iduettevõtte loodud unikaalseid rinnahoidjaid saab nüüd osta Kaubamajast

Eesti iduettevõtte loodud unikaalseid rinnahoidjaid saab nüüd osta Kaubamajast

Eesti iduettevõtte loodud unikaalseid rinnahoidjaid, mis on mõeldud naistele, kelle rinnad on operatsiooni, imetamise või kaasasündinud eripära tõttu erineva suurusega saab nüüd soetada ka Kaubamajast.

Symmetrista ühe asutaja Merlin Seemani sõnul sündis idee luua rinnahoidja naistele, kelle rinnad on erineva suurusega 15 aasta tagasi isiklikust vajadusest. “Minu unistuseks oli astuda enesekindlalt Kaubamaja naiste pesu osakonda ja leida sealt pesu, mis erineb n.ö standardist ning sobib ka asümmeetriliste rindadega naisele. See oli pikk teekond aga tänaseks sai unistus teoks,” jagas Seeman.

“Minu unistuseks oli astuda enesekindlalt Kaubamaja naiste pesu osakonda ja leida sealt pesu, mis erineb n.ö standardist ning sobib ka asümmeetriliste rindadega naisele. See oli pikk teekond aga tänaseks sai unistus teoks.”

Rindade asümmeetria võib olla nii kaasasündinud kui tekkinud näiteks rinnavähi tagajärjel. Sageli põhjustavad seda ka hormonaalsed muutused ja üks levinum põhjus on seotud imetamisega. Tegemist on levinud eripäraga – uuringufirma Norstat poolt Ühendkuningriigis läbiviidud küsitluse tulemusest selgus, et 740-st küsitletud naisest vanuses 18-83 esineb rindade asümmeetria 25%-l ehk 188 naisel. Ehk ainuüksi Ühendkuningriikides on Eesti iduettevõtte loodud rinnahoidja potentsiaalseteks ostjateks 2,3 miljonit naist.

Symmetrista rinnahoidjad on disainitud põhjaliku uurimistöö ja prototüüpimise tulemusel ning tänaseks on iduettevõte toote lansseerimiseks kaasanud investoritelt 100 000 eurot.

Signature-nimelise rinnahoidja tootmisprotsessis on kasutusel Symmetrista meeskonna poolt loodud unikaalne disain, mis võtab arvesse naise anatoomiat ja rinna suuruse erinevaid variatsioone. Tehnoloogia võimaldab toota rinnahoidjaid, kus üks korv, kas parem või vasak on 2, 3, 4, 5 või tulevikus isegi kuni 7 numbri võrra suurem. “Vormide väljatöötamiseks kasutasime modelli, kelle asümmeetria on 3–3,5 korvinumbrit ning lisaks on meiega oma mõõte lahkelt jaganud ka paljud teised naised. Nendest andmetest on aja jooksul tekkinud teadmine, mida disainis ja tootmises ära kasutada,” rääkis Merlin Seeman.

Symmetrista rinnahoidja puhul ei ole korvide suuruse erinevust võimalik visuaalselt tuvastada ehk Signature-nimeline rinnahoidja näeb välja nagu tänapäevase lõikega rinnahoidja ning tagab kandjale sümmeetria, naiselikkuse, mugavuse ja enesekindluse.

Merlin Seeman on advokaadibüroo Hedman juhtivpartner ja tehnoloogiaettevõtete nõustamisele keskendunud vandeadvokaat. Ta on programmeerimiskooli kood/Jõhvi üks asutajatest, Teenusmajanduse Koja nõukogu liige ning rahvusvahelise advokaatide ühingu Euroopa regiooni aseesimees. Merlin Seeman on ka Eesti iduettevõtte GDPR Register üks asutajatest.

Head Uudised GoodNews