1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Mrs Worldwide esitiitli võitnud Brigitta Liivak: õnnelik inimene on ilus inimene
Mrs Worldwide esitiitli võitnud Brigitta Liivak: õnnelik inimene on ilus inimene

Mrs Worldwide esitiitli võitnud Brigitta Liivak: õnnelik inimene on ilus inimene

IT haridusega ettevõtja, endine modell, jumestuskunstnik ja Mrs Worldwide esitiitli võitnud Brigitta Liivak leiab, et õnnelik inimene on ilus inimene. „Inimesel võib olla palju potentsiaali olla tõeliselt ilus inimene, aga kui ta ei hoolitse oma sisemaailma eest ja muutub negatiivseks, siis ei näe seda välimist ilu ka mitte keegi,“ sõnab ta. Ta toob välja, et ennast peabki kiitma ja enda üle uhke olema, aga seda ei tohiks mitte kunagi teha end teistega võrreldes ja ennast kellestki paremaks pidades. Kui kellegi teise edu või saavutus tekitab halba tunnet, siis tuleks endaga vestelda ja mõista, miks sellised tunded tekivad, sest asi on meis endas, mitte selles teises inimeses.

Inimesel võib olla palju potentsiaali olla tõeliselt ilus inimene, aga kui ta ei hoolitse oma sisemaailma eest ja muutub negatiivseks, siis ei näe seda välimist ilu ka mitte keegi.

Brigitta Liivak. Foto: Arturs Briedis

Brigitta modellindusest: ellu jäävad ainult tugevamad!

Brigitta meenutab, et oli üks nendest „probleemsetest“ teismelistest ja modellindus pakkus talle võimaluse enda murede eest põgenemiseks. Ta oli 17-aastane, kui alustas modellindusega aktiivsemalt. Tagantjärgi arvab ta, et polekski modellina nii hästi vastu pidanud, kui tema varasem keskkond oleks olnud nii öelda väga tervislik ja ideaalselt turvaline. „See maailma pole lastele, aga ometigi ainult lapsi sinna valitakse,“ sõnab ta ja lisab, et piripillidel pole modellimaailmas pikka pidu, sest kaebama minna pole kuskile ja teatud olukordadest üle saamiseks on vaja küpsust. Ta toob välja, et modellinduses sai väga kiiresti selgeks piiride seadmine ning ta õppis inimesi paremini lugema nende motiive arvesse võttes. „See on siiski äri ja veel vägagi konkurentsitihe – ellu jäävad ainult tugevamad!“

Piripillidel pole modellimaailmas pikka pidu, sest kaebama minna pole kuskile ja teatud olukordadest üle saamiseks on vaja küpsust.

Õnnelik inimene on ilus inimene

Brigitta leiab, et õnnelik inimene ongi ilus inimene. Ta selgitab, et terves kehas on terve vaim ning meie vaimne tervis väljendub meie käitumises ja ka füüsilises kehas. „Meie välimus ja hoolitsetus näitab eelkõige väärtushinnanguid, aga mõnes mõttes ka staatust, sest näitame sellega, et kõik tähtsamad asjad on korras ja seega meil on aega oma välimusega tegeleda. Loomulikult esteetilised eelistused on inimestel erinevad ja seega ei tasuks stereotüüpidest kinni hoida,“ lausub ta ja lisab, et inimesel võib olla palju potentsiaali olla tõeliselt ilus inimene, aga kui ta ei hoolitse oma sisemaailma eest ja muutub negatiivseks, siis ei näe seda välimist ilu ka mitte keegi. Negatiivsed inimesed on Brigitta sõnul aga tihti kimpus enesehinnanguga ja selle tõstmiseks on vaja ennast kuidagi upitada. Ta toob välja, et ennast peabki kiitma ja enda üle uhke olema, aga seda ei tohiks mitte kunagi teha end teistega võrreldes ja ennast kellestki paremaks pidades. Kui kellegi teise edu või saavutus tekitab halba tunnet, siis tuleks endaga vestelda ja mõista, miks sellised tunded tekivad, sest asi on meis endas, mitte selles teises inimeses. „Ka mind on selline kadeduseuss külastanud, aga ma ikka alati vestlen temaga pikemalt ja kui olen vastused saanud, et miks ta tuli, siis läheb ta ka minema.“

Kui kellegi teise edu või saavutus tekitab halba tunnet, siis tuleks endaga vestelda ja mõista, miks sellised tunded tekivad, sest asi on meis endas, mitte selles teises inimeses.

Brigitta Liivak. Foto: Arturs Briedis

Brigitta nipid, et alati hea välja näha:

  • Ole enesekindel. Ta tõdeb, et me kõik võiksime olla alati enesekindlamad. „Mind aitavad ka käe sisse harjutatud meigivõtted, et pingelisel ja kiirel ajal meigitud olla ja läbi selle ka enesekindlust juurde saada,“ sõnab ta.
  • Brigitta selgitab, et iluruutiinid aitavad kaasa enesehinnangu tõstmisele. Olgu siis selleks juuksuri külastus, dekoratiivkosmeetika või miskit muud – tähtis on protsess, et väärtustame ennast ning teeme midagi enda jaoks.
  • Brigitta selgitab, et dekoratiivkosmeetika kasutamise puhul on lisaks see visuaalne efekt eriti suur, et üks väike asi võib nii suure muutuse tuua ning see aitab ennast oma nahas mugavamalt tunda. „Absoluutselt kõik kogevad ühel hetkel oma elu jooksul mõningat rahulolematust oma välimuse osas. Elu kingib meile komplekse selleks, et nendest üle kasvada. Muidu veel hakkab igav,“ leiab ta.
  • Sunni end enda eest hoolitsema. Brigitta toob välja, et tihtipeale kui midagi meie sisemaailmas hakkab allamäge minema, siis enese eest hoolitsemine on üks esimestest asjadest mis tahaplaanile jääb. Vahest aga enda sundimine enese eest hoolitsema võib aidata raskematest hetkedest üle saada.

Brigitta lausub, et kõige rohkem hindab ta oma ilunipina iseendale meigi tegemise oskust. Näiteks aitas see teda oluliselt, kui naine käis Singapuris Mrs Worldwide iludusvõistlustel. Igal hommikul oli peale vähest und vaja ennast kiiresti korda teha ehk üles glammida. „Meik ja soeng pidid terve päeva selles niiskes ja soojas kliimas vastu pidama, sest päeva jooksul polnud rohkem aega sellele kulutada,“ sõnab ta ja lisab, et lisaks hindab ta ka oma ilurutiine – pealtnäha on need pisiasjad, aga aitavad tal ennast kursil hoida.

Brigitta Liivak. Foto: Arturs Briedis

Oma elu ei pea ise raskeks elama

Tänaseks on Brigitta ka ise ettevõtja ning ta leiab, et üks osa on meile kaasa antud sündides, aga väga suure osa meie identiteedist kujundab meie minevik ja kogemused. Ta toob välja, et on enda jaoks alles äsja avastanud, et kui lapsena õpetati, et koguaeg peabki raske olema, sest ainult nii toimub areng, siis nüüd olles ise rohkem elukogenum, mõistab ta, et elu ei pea ise raskeks elama. „Õiged asjad tulevad lihtsalt ning rasked ajad tuleb üle elada, mitte neid taga ajada.“

Õiged asjad tulevad lihtsalt ning rasked ajad tuleb üle elada, mitte neid taga ajada.

Head ajad ei pruugi püsima jääda

Brigitta tõdeb, et enamus trende on ilumaailmas hooajalised – inimesed tüdinevad ja tahavad alati midagi uut ja värsket. Väga vähesed trendid jäävad püsima, aga need vanad pinnale jäävad asjad ongi klassika ja toimivad alati. Näiteks vaatab naine huviga, kas peened kulmud teevad ka kunagi „comebacki“ või mitte. „Mõned katsed on juba tehtud,“ sõnab ta. Samamoodi kipub olema ka ettevõtluses – esimene teenitud tulu kiputakse kergekäeliselt ära kulutama arvestamata, et head ajad ei pruugi püsima jääda.

Brigitta Liivak. Foto: Arturs Briedis

Ta tõdeb, et näiteks kõik need, kes soovivad oma jalga ilumaailma ettevõtluses ukse vahele saada, peaksid arvestama sellega, et peab olema oma nišš. Nimelt on ilumaailmas väga suur konkurents ning silma paistmiseks peab olema midagi, millega eristuda.

Ilumaailmas on väga suur konkurents ning silma paistmiseks peab olema midagi, millega eristuda.

Kuidas unistustest eesmärke seada?

  • Unista suurelt. Brigitta toob välja, et unistama peaks suurelt, isegi kui unistus tundub ebareaalne olevat. Kõige hullem on tema sõnul siis, kui ei osata enam unistada.
  • Ole ettevaatlik. Teisest küljest tasuks Brigitta sõnul aga siiski ettevaatlik olla, sest unistused kipuvad täide minema.
  • Oska võtta aega maha. Brigitta tõdeb, et kindlasti tuleb ette ka raskeid momente – siis tuleks korraks aeg maha võtta ja enesega juttu rääkida. „Ma ei leia, et oleks vaja raskuseid liialt ilustada. Kui ikka jääb kestma see tunne, et on tahe alla anda, siis tasubki alla anda, puhata ja hoopis midagi muud ette võtta.“
  • Lahendused on alati olemas. Brigitta sõnab, et ükskõik kui lootusetu olukord ka ei tunduks, lahendused on alati olemas.

Brigitta enesehoolduse ABC:

  • Vestlus endaga. Iga päev küsib Brigitta endalt, kuidas tal läheb ja vaatab oma sisemaailma üle.
  • Pidev harjumuste parandamine. Peale eneseanalüüsi võtab ta ette väikesed sammud muutuste suunas, mida saaks igapäevaselt paremini teha.
  • Ilurutiinid on Brigitta sõnul on üks väike osa sellest, mis on päriselt tähtis, aga ei tasuks alahinnata ka enda välimuse eest hoolitsemise võimu. „Head ilurutiinid on hea enesetunde üks alustaladest,“ leiab ta.
  • Kui Brigitta tunneb ennast nõrgana, siis sätib ta oma päevakava esimeseks prioriteediks trenni ning toitumise. „Ei mingeid vabandusi!“
  • Kvaliteetaeg kallimatega. Brigitta toob välja, et on oluline veeta aega pere ja sõbrannadega. „Pimedal ajal kipun ennast isoleerima,“ sõnab ta.
Head Uudised GoodNews