1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. GALERII! Moekunstnikud Anna Viik ja Adrikorn Artefacts avasid oma stuudio
GALERII! Moekunstnikud Anna Viik ja Adrikorn Artefacts avasid oma stuudio

GALERII! Moekunstnikud Anna Viik ja Adrikorn Artefacts avasid oma stuudio

Fotod: Sohvi Viik

Möödunud nädalal toimus Peenjoogivabrik Nudist abil moekunstnike Anna Viik ja Katja Adrikova stuudio avamine Kalamajas. Uudistama tulid nii poodide sisseostjad kui moe- ja disainihuvilised üle Eesti.

Kadi Adrikova, kes on brändi Adrikorn Artefacts taga tutvustab oma eesmärke: „Sellel aastal on plaan tutvustada Adrikorn Artefactsi pea- ja kehakatteid laiemale publikule ning leida oma kandjaskond.“ Sama plaan on ka Anna Viikil, kelle töid on varem nähtud Londoni poodides ning seljas artistidel-esinejatel (nt Kadri Voorand, Mikk Dede, Moelogo, Kristjan Kaasik, Tiiu Ivanova, Würffel, Vox Clamantis, Estonian Voices, I Wear Experiment jpt). Mõlemale moeloojale on võimalik esitada tellimusi otse ühendust võttes, fittingutele saab tulla nende stuudios Kopli 27.

Anna Viiki loomingu tunneb ära tema huvitavate ja tihti ebakonventsionaalsete lõigete poolest, mida ta kasutab nii kleitide kui ülikondade loomisel. Tema süda kaldub rohkem küll just meeste ülikondade valmistamise poole, kuid Viik nendib, et kui kleit on huvitav, siis võtab vastu ka selliste tööde tellimusi. Adrikorn Artefacts aga võiks kõnetada inimesi, kes on huvitatud multi-kantavatest rõivaesemetest ja peakatetest, mis püüavad tähelepanu oma idee ja vormiga, kuid on samas praktilised ja mugavad nii argi- kui pidupäevas. „Uus stuudiopind võimaldab tutvustada uusi tooteid ning võtta vastu inimesi meeldivas keskkonnas pea iga kell,“ ütleb Adrikova. Viik lisab, et „nüüd on meie mõlemad brändid justkui oma kodu leidnud – koha, kus saab pühenduda 100%-liselt sellele, mida armastame ning tunda end vabalt oma loomingu keskel. 2018. aasta eesmärk ongi ehk brändidel pesa punumine.“

Anna Viiki loomingut saab maikuust soetada Levi Design poest Solarise Keskuses ning Adrikom Artefacts seeria Hello Odd on vaatamiseks väljas 008 Galeriis, Moodsas Valgustuses, Rävala 7 kuni 10. maini. Peale selle kutsuvad moeloojad kõiki uudistajaid külla oma stuudiosse aadressil Kopli 27 – kas niisama jutustama või lausa mõõte andma!

VAATA GALERIID!
Fotod: Sohvi Viik

Head Uudised GoodNews