1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Jumestaja Enely Krusell: oma kliendi peal ma teen ikka seda, mis talle kõige enam sobib
Jumestaja Enely Krusell: oma kliendi peal ma teen ikka seda, mis talle kõige enam sobib

Jumestaja Enely Krusell: oma kliendi peal ma teen ikka seda, mis talle kõige enam sobib

enely1
Foto: Laura Strandberg

17. septembril Saku Suurhallis toimunud võitluskunstisarja King of Kings Tallinna etapi meediakajastust teinud MediaMarketingi tiimi naised tegid aktiivset ajakirjaniku- ja korraldustööd ning olid seejuures särtsakad, kaunid ja säravad. Selle eest hoolitses jumestaja Enely Krusell, kes rääkis veidi ka oma tööst.

Kuidas te leidsite, et just jumestamine on see ala, mis teis kirgi kütab?

Jumestamine on mulle huvi pakkunud juba pisikesest peale. Ilmselt olen selle pisiku saanud oma emalt, sest tema on üks sellistest vähestest naistest maailmas, kes armastab lausa igal hommikul tund aega peegli ees meikida. Kuid tõsiselt hakkasin seda ala alles paar aastat tagasi võtma, seda põhjusel, et olen väga ambitsioonikas ning ei leidnud varem, et meigikunst võiks olla minu jaoks piisavalt tõsiseltvõetav ala. Nüüd aga olen suutnud selle siduda ettevõtlusega ja tõepoolest — natuke loomingulisust ja samas ettevõtlust kõrval, need tasakaalustavad üksteist.

Kas jumestamine on õpitav oskus või peaks siiski mingi soodumus selleks olemas olema?

Ma olen siin maailmas mõistnud ühte väga olulist põhimõtet — ükskõik kui kehv sa ka alguses oled, on kõik õpitav, olenemata sellest, kas sul on annet või mitte. Oluline on soov ja tahe õppida — sellest piisab.

enely
Foto: Laura Strandberg

Milline on teie enda karjääri jooksul kõige meeldejäävam või erilisem töö olnud?

Kõige enam on mulle meeldinud sellised loomingulised projektid. Alles hiljuti tegime sõbrannadega ühise fotoshoodi, kus kõik me olime oma ala esindamas ja kasutasime üksteise teadmisi ära. Mina tegin jumestust, sõbranna stilistikat ja kolmas sõbranna profifotosid. Sellised projektid on siiani olnud kõige lõbusamad ja huvitavamad. Lisaks meeldib mulle väga korraldada naiste iluõhtuid. Need on alati väga meeleolukad ja lõbusad.

Millised on selle sügisesed kõige kuumemad meigitrendid?

See on hea küsimus! Trendidega on minu meelest selline lugu — meil on hea, kui meil on see teadmine, kuid kas me seda ka reaalselt kasutada saame? Ehk siis trend trendiks, kuid oma kliendi peal ma teen ikka seda, mis talle kõige enam sobib ja kliendi soovidega vastavuses on. Kuid kui tõesti trendidest rääkida, siis sügise ja talveperioodil on moes metallic-toonid — nii külmad kui ka pastelsed metallic-toonid. Ühesõnaga palju metalset sädelust.

Miks peaks inimene valima peoks või tähtsaks sündmuseks jumestaja külastamise, mitte kodus ise meiki tegema?

Jumestaja külastus tähtsate sündmuste puhul on väga mitmel põhjusel oluline: esiteks hoiate te enda aega kokku, teiseks, jumestajal on olemas kogu vajalik tooteportfell, et soovitud tulemust saavutada, kolmandaks, me tahame olla ju teiste endasugustega samal pulgal ja näha välja sama head, kui mitte paremad, ja neljandaks — minnes jumestaja juurde, hoiame ära võimaluse midagi ise valesti teha.

Kuid milline võiks olla koduse jumestuse tegemisel nipp, et meik püsiks pikemalt veatu ning ei hakkaks pika õhtu peale läikima?

Ei ole olemas suurepärast nippi, mis aitaks meigil kauem peal püsida. On aga teadmine, kuidas oma näonaha eest õigesti hoolt kanda ja väga oluline on kvaliteetne tootevalik. Mida kvaliteetsem toode, seda parem ja püsivam tulemus. Kuid üldiselt aitab meigil püsida hea ja kvaliteetne kivi- või tolmpuuder, mis on jumestuskreemi kinnitamisel oluline etapp.

Milline on teie lemmikilunipp, mida inimestele jagaksite?

Ma jagan oma ilunippi seoses ripsmetuššiga. Kui ripsmeid värvides läheb tušši ka kogemata nahale, siis ärge tormake seda kohe maha hõõruma! Oodake, kuni see tušš kuivab ning hiljem pühkige kuiva vatitikuga kuivanud tušš naha pealt maha. Ja Wow! Mitte ühtegi triipu ega laiku!

Foto: Rasmus Kooskora
Foto: Rasmus Kooskora
Head Uudised GoodNews