1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Nahakunstnik Kadri Kruus esitleb septembris oma uut kollektsiooni
Nahakunstnik Kadri Kruus esitleb septembris oma uut kollektsiooni

Nahakunstnik Kadri Kruus esitleb septembris oma uut kollektsiooni

Uus kollektsioon Kadri Kruusilt Foto: Krõõt Tarkmeel
Uus kollektsioon Kadri Kruusilt
Foto: Krõõt Tarkmeel

Kümme aastat tagasi alustas Kadri Kruus Eesti Kunstiakadeemias õpinguid nahakunsti erialal ning nüüdseks on temast saanud tuntud ja tunnustatud kunstnik – moelooja.

Kadril valmis hiljuti uus  kollektsioon, mis jõuab rahvale müügiks juba õige pea. Olge valmis! Lubage end rabada Eesti disainist ja tõeliselt tugevast isiksusest Kadri Kruusist!

Millega Sa täpsemalt tegeled?

Täpsemalt olen omanimelise brändi disainer ning  juht ettevõttes, mis tegeleb Eestis valmistatud väikesetiraažiliste nahkaksessuaaride tootmise ja müügiga. Ma tegelen kõigega: koristamisega, ürituste korraldamisega, turustusega ja muidugi ka toodete disainimisega ning valmistamisega. Loomulikult on mul ka abilisi, sest päris üksi enam ei jõuaks kõike. Tegelikult otsibki stuudio hetkel püsikohaga meistrit. Kui keegi tunneb, et on huvitatud, siis võib minuga julgesti ühendust võtta.

Miks just nahakunst? Kus Sa seda õppisid?

Uus kollektsioon Kadri Kruusilt Foto: Krõõt Tarkmeel
Uus kollektsioon Kadri Kruusilt
Foto: Krõõt Tarkmeel

Nagu paljud head asjad ikka, oli seegi juhus. Plaanisin minna õppima EKA-sse tekstiilierialale. Tookord sai valida sisseastumisel kaks erialaeelistust, mil valisingi teisena nahakunsti. Tekstiili ma sisse ei saanud. Peagi avastasin enda jaoks nahas midagi sellist, mis väga meeldis: luksuslik ning aukartustäratav materjal, veidi mehised tööriistad ning erilised teosed, mida on võimalik lõpptulemusena luua.

Millised on olnud Sinu eredamad juhtumised seoses elukutsega?

Selle küsimuse esitas mulle hiljuti ka üks tudeng, kes tegi minust ettekande. Eks muidugi on meelde jäänud erinevad tunnustamised. Näiteks LFW Showcase´i võit koos Karl Annuse, Kristina Viirpalu, Kristjan Steinbergi ning kujundaja

Helen Sirbiga eelmisel aastal.
Tõelise heaolutunde tekitab see, kui klient on rahul nii minuga kui stuudios tehtava tööga.

Hiljuti tuli tellimus ühelt Londonis elavalt eestlaselt, kes kirjutas nii: “Mul on kõrini oma LV kotist! Mul on piinlik sellega käia! See on hea ja suur, kuid  tunnen, et inimesed põrnitsevad ja hindavad mind selle järgi. Tahan hoopis midagi muud, mis on kui kosmosest – stiilne ja uus!” Sellised asjad jäävad meelde ja temasugused kliendid inspireerivad.

Uus kollektsioon Kadri Kruusilt Foto: Krõõt Tarkmeel
Uus kollektsioon Kadri Kruusilt
Foto: Krõõt Tarkmeel

Mis teeb Sinu kunsti eriliseks?

Tegelen peamiselt kottidega ning minu arvates ongi kotid selles mõttes väga erilised, et tihti võib aksessuaaride järgi aimata, mis inimesega on tegu. Kott ütleb kandja kohta palju. Samas annab kott kandjale turvatunde. Kas olete läinud võõrasse seltskonda kaaslase- ja kotita?  Muidugi peab kott olema muuhulgas praktiline, mahutades kõik vajaliku. Kõike seda peangi disainiprotsessis silmas pidama.

Kus oma disaini eksponeerid? Kas on tulemas ka mõni moeüritus, kus saaks Su loominguga lähemalt tutvuda? Kuidas on võimalik Sinu tooteid endalegi soetada?

Minu loominguga saab tutvuda veebileheküljel: www.kadrikruus.com, aga ka Kadri Kruusi Studio&Showroom´is Tartu mnt 80K. Tooteid leiab veel  KUMU muuseumipoest ja OKAPI galeriist. Need on välja pandud ka Tallinna Kaubamaja vaateaknal.

17. septembril esitlen uut kollektsiooni ning alates 18. septembrist on see üleval ka eelmainitud koduleheküljel.

Millised on Sinu tulevikuplaanid seoses nahakunstiga?

Plaanid on, aga ma neid ei avalikusta! (Naerab)

Silva Arbus

Head Uudised GoodNews