1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Täna saab avalöögi kevadine Tallinn Fashion Week
Täna saab avalöögi kevadine Tallinn Fashion Week

Täna saab avalöögi kevadine Tallinn Fashion Week

Tallinn Design House

Täna õhtul kell 18 saab Kultuurikatlas avalöögi kevadine Tallinn Fashion Week, mis leiab aset juba neljateistkümnendat korda. Aasta tähtsaim moesündmus toob sel kuul publiku ette kolme päeva jagu moekunsti, andes seeläbi põhjaliku ülevaate nii kohalike disainerite värskeimast loomingust kui ka suurte rõivabrändide ning lastemoele keskenduvate kaubamärkide kevadkollektsioonidest. Etenduste vahel pakuvad põnevat meelelahutust aga Kultuurikatlasse püsti seatud pop-up lounge’id.

Kolm päeva kestev moepidu saab alguse täna kell 18.00 Kultuurikatlas, mil lavale jõuab kevadise TFW esitleja, rahvusvaheliselt tunnustatud kaubamärgi River Islandi värske kollektsioon. Brändi etenduses astuvad üles mitmed tuntud inimesed, teiste seas Liisa Leetma, Tuuli Rand, Gerda Miller ning paljud teised põnevad isikud, et anda seeläbi edasi River Islandi kampaania #labelsareforclothes põhimõtteid ning võidelda eelarvamuste ja sildistamise vastu. Moe-show stilistika eest kannab hoolt lauljatar ja stilist Johanna Eenma ning kollektsiooni läbivateks teemadeks on 80ndate graafika, lustlik kitš, tänavakultuur ja kontrastid.

River Island

River Islandi järel jõuab aga lavale laias moeilmas tunnustust kogunud Triinu Pungits, kes on moe- ja tekstiilivallas tegev juba üle neljateistkümne aasta ning kes on varasemalt pälvinud ka Hõbenõela auhinna. Pungits toob lavale kollektsiooni, mis kiikab ettevaatavalt juba sügistalvisesse hooaega ja koosneb peaasjalikult kudumitest, mida ilmestavad väljavenitatud vormid ning Pungitsa puhul küllaltki ootamatu ja uuenduslik royal-sinine värv.

Triinu Pungits

Esimese moepäeva teisel etendusel ehk kell 19.30 astub värviküllase kollektsiooniga lavale Beatrice, kelle nimi on moesõpradele juba mõistagi ammu tuttav. Oma uues loomingus, mis koondub pealkirja “ROAD by Beatrice” alla, keskendub disainer Siiditee temaatikale ning toob publiku ette põneva ja värviderohke assortii kleitidest, mantelkleitidest, kimonotest ning hiinapärastest hõlmikkleitidest, läbivaks materjaliks on aga siid ja selle erinevad variatsioonid.

Beatrice

Beatrice’i järel jõuab moerahva ette vapustav Diana Arno, kelle kevadsuvine kollektsioon teeb kummarduse alanud hooaja põhivärvidele ehk pastelltoonidele. Disaineri uues loomingus on kesksele kohale seatud nn lind-naine, kes sirutab tiivad lihtsatest särkkleitidest rikkalike rüüsidega kaunistatud esemeteni. Kleitidele, pluusidele ja seelikutele on päikesetõusu lummavast värvigammast laenatud pastellidega maalitud suled ja ornamendid, mis on valminud koostöös illustraator Anneli Akindega. Lisaks esitletakse etenduse raames Diana Arno esimest ehtekollektsiooni, mis on sündinud koostöös Tanel Veenrega.

Diana Arno
Foto: Dmitry Knut

TFW avapäevale panevad aga võimsa punkti Tallinn Design House ja Amanjeda Sport Couture, kes astuvad üles kell 21.00 algaval etendusel. Tallinn Design House toob moepubliku ette särtsaka multibränd-show, mille raames jõuavad lavale nimekad moebrändid ja disainerid nagu Pohjanheimo, Reval Denim Guild, Liisa Soolepp, Raili Nõlvak, Bïut, ALTON, Ivo Nikkolo, MJU, Alpaka, Studio August, Ellen Richard, Samelin ja Sigrid Kuusk SOHO kollektsioon. Etenduse eesmärgiks on näidata värsket kevadmoodi erinevate brändide koosluses ning anda ülevaade sellest, mis Tallinn Design House’is juba praegu saadaval on. Õhtu viimase etteaste teeb aga Amanjeda Sport Couture ehk sportlike vabaajarõivaste bränd, mis on sündinud koostöös moedisainer Katrin Kuldma, tippjalgpallur Ragnar Klavani ning Sportlandiga. Kaubamärgi uus kollektsioon on inspiratsiooni kogunud merest ja purjekatest, ühendades rõivastel nii rahulikud meretoonid kui ka laevatekile omased värvid nagu valge, puiduhall ja sügav sinine, millesse on omakorda segatud spinnakerpurjede säravaid koloriitide.

Amanjeda Sport Couture

Et Tallinn Fashion Weeki külastamine moerahvale veelgi meeldejäävamaks teha, täitub Kultuurikatel TFW toimumise ajaks põnevate lounge’ide ja pop-up salongidega. Näiteks leiab moenädala alalt TFW esitleja River Islandi ja Õhtulehe ühis-lounge’i, kus pakub särtsakatele moesõpradele ja nimekatele moeloojatele meelelahutust bravuuritar Anu Saagim ning kus saab omal nahal ära proovida ka River Islandi kõige trendikamad moeesemed. Kultuurikatlasse on end ära mahutanud ka näiteks Kaubamaja, kelle salongi hoiab püsti lauljatar Tuuli Rand ning kus võib puhata jalga, maitsta popkorni ja keerutada üllatustest tulvil õnneratast. Mõistagi on sarnaseid ülespanekuid moenädalal veelgi ning nii saab etenduste vahele jääv aeg igati põnevalt sisustatud.

Moenädala ametlik järelpidu toimub aga laupäeval, 24. märtsil koostöös üritustesarjaga TIKS. Kell 11 õhtul saab uues, Rävala 8 nime kandvas klubis alguse pidu, kus keerutavad plaate DJd Sander Mölder, Peeter Ehala, Madis Nestor ja Taavi-Peeter Liiv ning kuhu Tallinn Fashion Weeki käepaelaga pääseb kogu öö vältel sõbrahinnaga.

Foto: Renee Altrov

Ürituse leiab SIIT.

Tallinn Fashion Weeki programm

Neljapäev 22.03
18.00 River Island, Triinu Pungits
19.30 Beatrice, Diana Arno
21.00 Tallinn Design House, Amanjeda Sport Couture

Reede 23.03
18.00 Monton
19.30 Diana Denissova, Mammu Couture
21.00 Embassy of Fashion: Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo, Riina Põldroos

Laupäev 24.03
16.00 Mimi Disain, Dadamora
17.30 Bebe Organic, Amiki, Vilve Unt
19.00 Klikkklakk, Kalamaja Printsess

Head Uudised GoodNews