1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Mis on uus ilumaailma protseduur fibroplast?
Mis on uus ilumaailma protseduur fibroplast?

Mis on uus ilumaailma protseduur fibroplast?

Eestis tehakse juba pool aastat fibroplasti, mida peetakse kortsude silumises ja laugude pinguldamises murranguliseks.

Fibroplast on tegelikult ekstratsellulaarset maatriksit ja kollageeni sünteesiv rakk, kuid selline nimi on antud ka mittekirurgilisele ja mitteinvasiivsele protseduurile, mille eesmärk on nahka trimmida ja muuta see elastsemaks. Nahale tehakse strateegiliselt pruune täpikesi. Protseduuriks kasutatav seade tekitab üliväikese plasmaatilise välgatuse. Aparaadi terava otsaga puudutatakse nahal mikromillimeetrisuurust piirkonda. Nahk punkti ümber pinguldub, sest rakud tõmbuvad üksteisele lähemale.

„Esimesed tulemused on näha juba protseduuri ajal, kuid kuna protseduuri teostatakse pindmisel nahakihil, ei saa lubada, et väga sügavad kortsud ära kaoks ja ühekordne protseduur suurepäraseid tulemusi annaks,“ räägib fibroplasti teostava Wow Stuudio omanik Kristina Toome.

Tema sõnul pole võimalik järjestada fibroplasti, Botoxit ja lõikusi.

„Botoxil ja lõikustel on omad ülesanded, mis on noorendamisprotsessile väga kasulikud. Kindlasti tuleks enda meistriga nõu pidada. Vahel võib ehk parimate tulemuste saavutamiseks erinevaid protseduure teha. Kuna fibroplasti taastumisperiood on palju lühem, soovitame seda proovida enne, kui minna lõikusele,“ lausub Toome.

Protseduuri hinnad algavad 100 eurost. Ulatuslikumate protseduuride hinnad võivad ulatuda 400 euroni.

Patsient võiks protseduurile tulles olles puhanud. Soovitatakse vältida menstruatsiooniperioodi, et keha poleks liialt tundlik. Vastunäidustatud on fibroplast naisele, kes on rase või toidab rinnaga. Kindlasti peab inimene olema terve. Protseduuri ei tohi teha, kui on suhkruhaigus, Aids, südamestimulaator, melanoom, vitiliigo või mis tahes infektsioon, hiljuti eemaldatud keloidseid arme või tarvitatakse selliseid ravimeid nagu Isotretinoin, Tretinoin või tetratsükliin. Sel puhul tuleb pidada enne nõu perearstiga. Samuti konsulteerivad patsientidega Wow Stuudio tehnikud.

Head Uudised GoodNews