1. Avaleht
  2. Disainer nähtavaks
  3. MOEILLUSTRATSIOONID! Tallinnas avatakse näitus “Uus Põhjamaade moeillustratsioon II”
MOEILLUSTRATSIOONID! Tallinnas avatakse näitus “Uus Põhjamaade moeillustratsioon II”

MOEILLUSTRATSIOONID! Tallinnas avatakse näitus “Uus Põhjamaade moeillustratsioon II”

23. maist saab Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis külastada näitust “Uus Põhjamaade moeillustratsioon II”, mis esitleb Eesti, Soome, Norra, Taani ja Rootsi moeillustraatorite uusi töid. Näituse kuraatoriks on tuntud moetoimetaja ja fotograaf Toomas Volkmann.

Näituse korraldaja Helen Saluveeri sõnul on muuseumis eksponeeritud ligi 170 tööd. “Väljapaneku muudab põnevaks väga erinevate tehnikate ja stiilide kasutus ning loodan, et külastajad naudivad selle uudistamist samavõrd kui meie selle näituse korraldamist,” sõnas Saluveer.

Põhjamaade moeillustraatorite loomingut eksponeeritakse muuseumi I korrusel. Lisaks saab II korruse trepigaleriis näha kunstnike visandeid ja inspiratsioonimaterjale, mis eelnesid põhiväljapaneku tööde lõplikule valmimisele.

moeillustratsioonNäitus jääb avatuks 27. septembrini. Sügisel saavad kõik soovijad nii Eesti kui välismaa illustraatorite käe all moeillustratsioone ka ise luua.

Näitusel osalevad illustraatorid Marju Tammik, Anu Samarüütel, Britt Samoson ja Kätlin Kaljuvee Eestist, Laura Laine, Annu Kilpeläinen, Riikka Sormunen ja Jarno Kettunen Soomest, Cecilia Carlstedt, Stina Persson, Daniel Egneus, Sara Andreasson ja Liselotte Watkins Rootsist, Naja Conrad-Hansen, Mia Marie Overgaard, Mads Berg ja Lisa Grue Taanist ning Esra Roise, Natalie Foss, Magnus Voll Mathiassen ja Hans Christian Oren Norrast.

Näituse peatoetajateks on Viru Keskus ja Nordic Culture Fund. Lisaks toetavad näitust Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Danish Arts Foundation, Rootsi Saatkond, Silberauto, Järsi, Eckerö Line Eesti, Nordic Hotel Forum, DHL, Hahnemühle, Orbital Vox Stuudiod, Skizze, Estonian Air, Arizona ja Mokai. Näitust toetasid ka üle 140 inimese Hooandja platvormi kaudu.

Näituse veebilehte näed SIIN!

Kuraator ja näituse kujundaja: Toomas Volkmann
Korraldaja: Helen Saluveer / MTÜ Kunstiloomus
Graafiline disainer: Tuuli Aule
Assistent: Birgita Silberg

Head Uudised GoodNews