1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. 5 kleiti, mis sobivad igaks puhuks
5 kleiti, mis sobivad igaks puhuks

5 kleiti, mis sobivad igaks puhuks

Naiste kleidid on universaalne riideese, mistõttu ei peaks olema üllatus, et sellel on kapis eriline koht. Kleite kantakse igal aastajal ning neid on erinevatest materjalidest, nii igapäevaseid kui pidulikke, nii kootud kui siidiseid – kleit on surematu klassika, mis valitseb nii moelavasid kui tänavaid. Sageli tekib siiski küsimus, millega seda riideeset sobitada, millal on see liiga lihtne ja millal liiga uhke. Moemaailm muutub aga üha liberaalsemaks ning leidub kleidimudeleid, mis sobivad peaaegu kõigega. Mida siis lõpuks valida ja kuidas eriliste kombinatsioonidega mitte ämbrisse astuda?

Väike must kleit

See pealtnäha lihtne, Coco Chaneli poolt tuntuks kantud rõivaese on populaarne juba pea terve sajandi, sobib igale figuuritüübile ning seda saab sobitada igaks puhuks. See rõivaese on väga populaarne ka kapselkapi praktiseerijate seas, kes valivad rõivakombinatsioone ülima täpsusega. Vali klassikaline mudel, mis sobib madalate kingade ja pintsakuga kontorisse ning ühtlasi võib koos eriliste aksessuaaridega muuta Su õhtu staariks. Vähem pidulikeks puhkudeks sobivad hästi baleriina-tüüpi kingad ja klassikalise lõikega elegantne kardigan. Selle eseme puhul tasub mitte koonerdada ning valida sellisest materjalist kleit, mis peab vastu mitu hooaega.

Lilleline kleit

Lillemustriga boheemlaslikud kleidid ei kuulu ainult kerge ja romantilise stiili juurde. Juba mitu hooaega moes olevad lillemustrid muutuvad üha universaalsemaks ning neid on lihtne sobitada nii tagasihoidliku kui ekstravagantse välimuse juurde. Neid võib julgelt kanda nii niisama kui ka koos klassikalise vihmamantli või baikeristiilis nahktagiga. Pikkus ei ole siin oluline, ühtmoodi hea näed välja nii lühikeses kui ka uhkelt maapinda riivavas kleidis. Sama võib öelda ka värvide ja mustrite kohta: kleiti ja selle kandjat kaunistavad nii suured kui väiksed lilled.

Särk-kleit

Vabalt langev, vööga kinnitatud, pikk, lühike… Särk-kleidiga saad luua nii igapäevase välimuse kui ka välja näha eriliselt stiilne. See rõivaese sobib suurepäraselt erinevatele figuuridele ja kehatüüpidele, on äärmiselt mugav ja laseb igal juhul end hästi tunda. Pikka särki meenutavad kleidid on väga hea valik kuumal suvel, talvel sobivad need hästi aga nahaimitatsiooniga retuuside või isegi teksadega. Kuigi neutraalsemad toonid on universaalsemad, ei ole vaja karta ka julgeid mustreid ja erksaid värve – selline kleit sobib välimuse peamiseks osaks.

Vaba lõikega kleit

Liialt suured rõivad (ingl. oversized) on olulisel kohal peaaegu iga aastaaja kollektsioonis Kleidid pole siin erandiks ning eriti vahva on, et piisab ühe sellise kleidi omamisest, sest see sobib kõigega. Selles vallas valitsevad vaba lõikega kleidid, mis esmapilgul loovad korratuse ja massiivsuse mulje, kuid need on õmmeldud nii, et need siiski rõhutaks figuuri ja ilu. Selle juurde sobivad ka erinevad jalatsid: kontsakingad lisavad graatsilisust, spordijalatsid aga mängulisust. Lisaks näeb see suurepärane välja ka koos massiivsete ehetega, viimase stiilse lihvi annavad igapäevane käekott ja üles pandud juuksed. Soovid figuuri rõhutada? Kasuta vööd ning modelleeri kleit vastavalt oma maitsele – ehk soovid lühemat alaosa ja avaramat ülaosa? Või saab sellest universaalne kappi kuuluv riideese, mida kannad mõnikord vabalt ja mõnikord A-kujuliselt?

Wrap-kleidid

Tihedalt liibuvad, avatud ja väga lühikesed kleidid on järjest vähem seksuaalse alatooniga: nende asemel tuleb wrap-stiil. Oma eelkäijatest vaoshoitumad, kuid täiuslikult figuuri esile toovad kleidid on ülimalt mitmekülgsed ja sobivad kõigi riietusdetailidega. Proovi erinevaid pikkusi ning ammuta inspiratsiooni moeblogijatelt, kes kombineerivad neid kõrgete kontsade ja stiilsete mantlitega, ning ära karta ka tänavastiili massiivsete poolsaabaste või spordijalatsitega.

Head Uudised GoodNews