1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Avatud on uus taaskasutust soosiv Kodu Kirbukas!
Avatud on uus taaskasutust soosiv Kodu Kirbukas!

Avatud on uus taaskasutust soosiv Kodu Kirbukas!

Kodu Kirbukas asub Põhja-Tallinna ning Kristiine linnaosa piiril ning on igati hea asukohaga nii jala tulijale, kui ka autoga liikujale. Poes leiab kõike, mida hing ihkab, alates riietest ning lõpetades vinüülplaatidega.
See Kirbukas on loodud eesmärgil toetada taaskasutust ning keskkonnasäästlikust.

Kodu Kirbukas sai alguse paari inimese ühiste huvide kokku saamisest. Loojad ise on tulihingelised vanakraamipoodides kolajad ning soovivad leida vanadele asjadele uusi kasutusvõimalusi. Poe loojad said inspiratsiooni ka põhjanaabrite juurest ning tänu sellele otsustasid nad kirbuturule anda uue taseme – iseteenindav kirbukas.

Mis on iseteenindav kirbuturg?

Iseteenindava kirbuturu idee on suunatud inimestele, kes peavad lugu taaskasutusest ning keskkonnasäästlikust eluviisist. Mõtte algatajad soovivad inimestele südamele panna, et kui tood majapidamisse uusi asju, mõtle ka sellele, et mõni varasem seisev ost oleks ehk kellelegi teisele vajalik. Asja teeb eriti lihtsaks see, et Kodu Kirbukas müüb kaupa sinu eest.

Kauba tooja saab enda poolt valitud müügiperioodiks rentida müügiboksi, mis koosneb riiulitest ja stangest. Inimese enda osaks jääb vaid rentida müügikoht, määrata toodud esemete hind, paigutada esemed müügiboksi ning korjata tulu 100% müügiperioodi lõppedes endale. Kas pole lihtne ja aega säästev?

Kodu Kirbukas asub Põhja-Tallinna piiril ajaloolise Moldaavia poe ruumides Sõle 3.

Poe kohta leiad infot nende Faceboogi lehelt ning aadressilt www.kirbukas.ee

Säästa keskkonda ning mõtle keskkonnasõbralikult!

Tuuli Mäemat 
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews