1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Disainiöö moeetendus toob lavale jätkusuutlikud materjalid
Disainiöö moeetendus toob lavale jätkusuutlikud materjalid

Disainiöö moeetendus toob lavale jätkusuutlikud materjalid

16.-22. septembrini toimub Disainiöö, mille omanäoline moeetendus “D_O_M: disain on moes” keskendub tulevikumaterjalidele.

Etendusel eksponeeritakse kontseptuaalse vaatemängu kaudu rõivaid, mille loomisele on lähenetud kui terviklikule disainilahendusele, võttes disainiesteetika kõrval arvesse ka näiteks rõivaste mõju kandja kehale ja tervisele, argielus vajaliku liikumisvabaduse jne. Loomingut esitlevad Eesti päritolu ambitsioonikad tegijaid, kelle loomingu fookuses on kvaliteet, kaasaegsed rõivatehnoloogiad, uuenduslikud materjalid ja loodu kestvus.

Susimust on uus naiste spordiriiete bränd, mis ühendab aktiivse elustiili rõivastes funktsionaalsuse kõrgel tasemel disainiga. Susimusta põhjamaiselt karge ja tugevalt minimalistliku disainikeele taga on peensusteni väljatöötatud istuvus ja tulevikku vaatavad kõrgtehnoloogilised kangad. “Lavale tuleb nii olemasolev kollektsioon kui ka esemed uuest kollektsioonist, mille polüamiidkiud on saadud vanade kalavõrkude ja vaipade ümbertöötlemisel. Kui kvaliteetset toodet saab sama hästi teha ka materjalidest, mis maailmas juba olemas on, oleks patt seda mitte teha,“ tutvustab disainer Kersti Mikkov lavakollektsiooni uuenduslikku poolt.

Anu Riebergi looming (fotol) on inspireeritud traditsioonilisest jaapani rõivast ja keskendub mugavusele. Unisex-lõikeid ja jääkideta disaini printsiipi järgides on tema omanimelise brändi missioon luua rõivaid, mis sobivad nii argiellu kui ka pidulikeks sündmusteks.

Jaanus Vahtra on filmimaailmas pärjatud kostüümikunstnik, kelle loodud ja disainitud Seasoned Traveleri parkad on inspiratsiooni saanud meie laiuskraadil filmimise igapäevast. Nii tehnoloogias kui ka kangastevalikus valitseb maksimaalne kvaliteet, millega kannatab olla külmas ja lõikava tuule käes. Seasoned Traveleri parkad on funktsionaalsed ja elegantsed nii rabarajal kui ka suurlinna peatänaval.

Disainiöö festival haarab mitmekülgse programmiga kogu Tallinna ja laieneb ka Tartusse. Festivali peateemaks on “Tuleviku materjalid”/ ”Future Materials”, mis leiab käsitlemist rahvusvahelise konverentsi ettekannetes, aga ka rohkete näituste ja töötubade raames.

Head Uudised GoodNews