1. Avaleht
  2. Huvitavat
  3. Eesti mees on moes!
Eesti mees on moes!

Eesti mees on moes!

Meil on suures koguses naisteajakirju ning portaale, mis kirjutavad sellest, kuidas olla stiilne. Selles naiselikus virr-varris on tahaplaanile jäänud meeste riietumine ning väljanägemine. Samamoodi nagu naised, soovivad ka mehed olla stiilsed ja kaunid. Seega ärgem unustage ka meie kalleid mehi stiilselt riietada!

Stiilivihjed meestele:

Kvaliteet üle kvantiteedi

Mõistlikum ja targem on omada kolme suurepärase kvaliteediga ülikonda, mida sa saad aastaid kanda. Odav ülikond kestab kõigest ühe hooaja, äärmisel juhul kaks. Jah, kvaliteet küll maksab rohkem, kuid pikas perspektiivis tuleb siiski soodsam.

Ära järgi hetkemoodi

Mood on siiski üks suur äri ning see muutub pidevalt. Sa võid ju mingil hetkel arvata, et need mustad nahkpüksid või hullumeelse mustriga pintsak on äge, kuid mõne aja pärast võid sa siiski avastada, et ese on siiski naeruväärne.

Leia enda stiil

Oma enda stiili leidmine võtab loomulikult aega. Kuid alusta rahulikult, osta odavamapoolset kraami ja katseta erinevaid lõikeid ja värve. Kuidas sa tunned end? Kas sa näed hea välja? Kas sul on mugav? Kui sa leiad lõpus need õiged esemed, osta kallimaid ning kvaliteetsemaid mudeleid. Ja nii võidki näiteks oma lemmikut jakki kanda aastaid, mis ei kulu mõne pesuga nagu odav kiirmood. Protsess on pikk, kuid lõpuks seda väärt.

Ülikond

Igal mehel tuleb elus ette hetki, kus tuleb pisut pidulikumalt riietuda. Nii mõnelgi nõuab seda ka töö. Ülikondi võiks olla mitmes toonis: tumesinine, must ja hall. Investeeri kvaliteetsesse pintsakusse. Neid sa saad kanda nii pükste, teksadega ning koos sviitritega. Oleneb küll sinu enda stiilist ning maitsest, kuid võid valida nii ühevärvilisi kui ka mustriga.

Triiksärgid

Ei saa unustada ka triiksärke. Neid võib olla rohkem ning erinevates värvitoonides – pastelsetest kuni mustade ja valgeteni. Igapäevaseks kandmiseks on triibulised hea valik.

Lipsud

Lipsudele ja taskurättidele tuleks samuti suurt tähelepanu pöörata. Näiteks pidulikul puhul toetab siidist või linane taskurätik üldist tervikut ja loob elegantse ilme. Alati ei pea lipsu kandma, kuid see mõjub soliidselt.

Kingad

Mustad ja pruunid derby või Oxford kingad on alati kindel minek. Need sobivad hästi nii teksade kui ka ülikonnaga. Unustada ei tohiks mugavaid saapaid (näiteks chukka boots), milleta meie kliimas hakkama ei saa. Veel võiks leiduda ka vabaajajalatseid (loafers, plimsolls jne stiilis).

Mantlid

Mantlite puhul kehtib sama reegel – eelista kvaliteeti! Need teenivaid sind aastaid. Eelista tasuks jällegi klassikalisi mudeleid (pea coat, duffle, trench).

Teksad

Sirgelõikelised tumedad teksad on klassikalised ja praktilised. Kanna neid triiksärgi, pintsaku, kingade, ketside või millega iganes.

T-särgid

T-särgid on taskukohased ja mitmekülgsed. Neid saab kanda pintsaku, kampsunite või muude jakkidega.

Kampsunid

Kampsunid, eriti hallid, sobivad samuti paljude muude esemetega. Investeeri mõnesse kvaliteetsesse villassesse või kašmiirist kampsunisse. Odavamapoolsed tavalised tõmbavad peale mõnda pesu kokku.

Portfellid

Nahksed portfellid ei ole mitte klassikalised, kuid on hetkel ka väga moes. Reisimiseks ja trenni jaoks võiks olla samuti korralik nahkne (spordi)kott.

Ole moekas mees, sest Eesti mees on moes!

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews