1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. GOODNEWS KIIDAB! Avon toetab rinnavähihaigeid naisi
GOODNEWS KIIDAB! Avon toetab rinnavähihaigeid naisi

GOODNEWS KIIDAB! Avon toetab rinnavähihaigeid naisi

avonAvon Eesti OÜ pidas sel nädalal sünnipäeva Tallinn Art Space kunstigaleriis, kus tutvustati firma käekäiku viimasel 15 aastal Eestis ja tutvuti 130-aastase firma rahvusvahelise ajalooga.

Õhtu lõpuks annetati 7000 € uuele koostööpartnerile MTÜ Rinnavähk BCF-le, mis läheb rinnavähihaigete naiste rinnaimplantaatide soetamiseks.

Avoni Soome ja Baltimaade tegevjuht, Anneli Loorits, tutvustas firma ajalugu ja rääkis oma pikast töökogemusest: „Olen olnud AVONis algusest saadik – alustasin turundusassistendi ametikohal 2001. aastal ning olen aastatega oma karjääris edasi arenenud läbi erinevate valdkondade ja riikide. AVONi väärtused ja põhimõtted inspireerivad mind juba 15 aastat! Need väärtused ja põhimõtted põhinevad kolmel alustalal – meie suurepärase kvaliteediga toodetel, suurimal naiste võrgustikul maailmas ning muidugi ka heategevusel.“ Samuti lisas ta, et on õnnelik, et Avon saab ka sel aastal annetada väga vajalikule projektile rinnavähipatsientide toetuseks Eestis.

merike-varik
Avoni esindaja Nadezda Levtsenko ja Merike Värik

MTÜ Rinnavähk BCF esindaja, Merike Värik, tänas firmat omalt poolt ja kommenteeris tulevat projekti
järgmiselt: „Eestis on rinnavähipatsientide väga suureks mureks see, et hetkel riik ei finantseeri
rinnaimplantaatide soetamist vähihaigetele vastavalt meditsiinilisele näidustusele, mida patsient vajab, kuigi
paigalduse operatsioon tehakse patsiendile haiglas tasuta. Ühe implantaadi hind olenevalt patsiendi kehakujust ja vajadustest kõigub 300-500€ vahel, vajalik rinnaprotees jääb 90€ kanti. See on haigele inimesele väga suur väljaminek. Eriti õnnetud on need patsiendid, kellel on vaja kaks rinda korda teha ning kannatavad seega eriti suure psühholoogilise ja füüsilise surve all. Tekivad selgrooprobleemid ja ka isiksusehäired, sest see on patsiendile väga suur vaimne ja füüsiline üleelamine.“ Ta lisas ka, et MTÜ eesmärgiks on tõmmata sellele probleemile tähelepanu, aidata naisi ja teavitada ühiskonda. „Koos Avoniga saame teha kõik selleks, et ka Eestis leitakse võimalused, et rinnavähki üle elanud naised saaksid tasuta implantaadid ning lõpptumusena saaksid kergemini tagasi ellu pöörduda.“

LOE INTERVJUUD! RASKEST HAIGUSEST VABANEMISE LUGU! Rinnavähki põdenud Merike Värik: minu kohustus on sellel teemal rääkida

VAATA GALERIID!

Monika Kuzmina 

Head Uudised GoodNews