1. Avaleht
  2. Mood tänavalt
  3. Gretel – pisike õnnelik inimene!
Gretel – pisike õnnelik inimene!

Gretel – pisike õnnelik inimene!

mood tänavalt, gretel persidski PEAPILTGretel Persidski on pisike tüdruk, kellel on väga omapärased näojooned. Tema särav olek ning pisike kasv teeb temast ühe armsa ning õnneliku inimese. Jumestamisega tegelev Gretel ei tea, kas ta on leidnud veel endale oma stiili, kuid ei karda miskida kokku erinevaid ajastuid.

Loe, mis roll on Greteli elus moel ning kuidas tema amet ta stiili mõjutab.

Gretel palun räägi natukene endast ja oma stiilist!

Minu stiil – ma ei teagi tegelikult, kas mul üldse on välja kujunenud mingit oma kindlat stiili. Kui peaksin seda kindlalt sildistama, siis oleks see midagi boheemlaslikku ja väga klassikalise, kuid samas üdini naiseliku vahepealset.

mood t2navalt gretel 3Millise üldise mõiste või ajastuga võtaksid kokku oma stiili?

No kindlasti on minu rolemodel’id kõik ajatud klassikalised naised nagu Audrey Hepburn, Jackie Kennedy ja kindlasti mu lemmik Marilyn Monroe.

Kui tähtis oli sinu jaoks stiil ja mood aastaid tagasi ja on seda praegu?

Kuna olen terve elu otsinud oma stiili, siis olen kindlasti teinud läbi peaagu kõik stiilid, alustades rokitüdrukuga ning lõpetades skeidiplikaks olemisega. Vahepeale jäi ka läikehullus, beibebuum ja palju muud. Hetkel on riietumisstiil minu jaoks kindlasti tähtsam, kui ta oli seda vanasti, kuid ma ei ürita olla täiesti ainulaadse stiiliga. Eeskujuks on mul minu moeteadlikud sõbrannad ja staarid ning ei tunne sellepärast kohe üldse piinlikust.

Milline roll on sinu elus taaskasutusel?

Taaskasutusel on minu jaoks väga väga suur ja oluline roll, kuna see on minu viis roheliseks olemises. Kindlasti käin ka second hand poodides, sest näen, kui ülehinnatud Eesti turul asjad on ja  ma ei saa aru, miks peaksin ostma toote 20 euri eest, kui seda on võimalik saada 2 euri eest. Võib-olla on inimesi, kes arvavad minust imelikult, et käin nii palju mööda kaltsupoode ja ostan sealt endale ning oma mehele suure osa riideid? Ise ma arvan, et taaskasutus ja riiete ringlus on hea universumile ja kindlasti ka minu rahakotile.

mood t2navalt gretel 8Mis on sinu igapäevariietus, kas valid mugavuse või erilisuse?

Minu igapäevariietus sõltub aastaajast. Suvel, kevadel ja sügise aluses, kui väljas on hea soe, siis on mul võimalik end rohkem üles lüüa, kontsi kanda ja ilus olla. Talvel ei viitsi ma endaga eriti vaeva näha. Ostan küll kampsuneid, mis oleks ilusad, kuid kannangi põhiliselt kampsuneid ja teksaseid, saapaid või UGG’e. Kuna väljas on nii külm ja ma liigun enamasti jala, siis mõtlen esmalt ikkagi sellele, et ma ära ei külmuks.

Milliseid rõivaid kannad kodus ja mida sa iialgi selga ei paneks kodust väljudes?

Kodus kannan ikka koduriideid – dressid, lohvakas pluus ja talvel paks kampsun sooja hoidmiseks. Ma arvan, et pole riietust, millega ma kodust ei julgeks väljuda. Oleneb kuhu ma lähen.
Muidugi selge on see, et  magamisriietes ma kodust ei lahkuks, kuid dressides poes käimine pole minu jaoks probleem.

Kas sul on mõni lemmik riideese, palun kirjelda seda?

Lemmik riideesemetega on mul üks kiiks. Nimelt, kui mulle hakkab mingi üks asi meeldima (kardigan, kõrge pihaga püksid või värvilised püksid, maikad või mis iganes) siis on mul kalduvus osta neid endale umbes 10 paari ja kõik erinevates toonides. Hetkel on siis aastaajale kohaselt lemmikuteks kampsunid ja olen neid suutnud koguda kahe kuuga juba 9.

Kuna tegeled jumestamisega, siis kas see amet on mõjutanud sinu stiili kujunemist?

Jumestamine on mu stiili kindlasti tugevalt muutnud – naiselikumaks ja väljapeetumaks.

mood t2navalt gretel 6Kui oluline on üldse sinu jaoks stiil ja mood? Millist rolli mängib see sinu igapäevaelus?

Stiil ja mood minu igapäevaelus riietusesemete näol mängib vaid sellist rolli, et üritan iga päev käia vähemalt
ühes kasutatud riiete poes vaatamas, kas on midagi ja uut huvitavat tekkinud. Rääkides teistest valdkondadest, nagu näiteks jumestamine ja kosmeetika, siis võin igapäevaselt istuda tundide kaupa internetipoodides ja otsida endale uusi ning huvitavaid jumestustooteid, mida lisada enda soovilisti. Samuti hoian end igapäevaselt väga tugevalt kursis uute jumestussuundadega.

Oled pisikest kasvu neiu, kas pisike on kerge või raske olla? Kas kannad enamus ajast kõrgeid kontsi?

Pisike olla on ju nii lihtne – kogu aeg saad riideid lasteosakonnast :). Kontsasid ei kanna igapäevaselt. Kõrget kontsakinga kannan suvel. Muudel soojadel aegadel kannan stiilseid, kuid mugavaid madalaid jalanõusid, millega oleks võimalik pikka maad liikuda.

mood t2navalt gretel 11Kuidas kirjeldaksid Eesti üldist tänavapilti, milliseid asju märkad ja mida sooviksid muuta?

Tead, oleneb linnast ju täiesti. Tallinnas on väga stiilsed inimesed, aga Tartus on linnapildis näha rohkem välistudengeid, kelle jaoks stiil ei mängi eriti suurt rolli. Tartu stiil on selline vabameelne.

Mis sa arvad, milline on sinu stiil vanaemana? Kas jääd riietuse valikus pigem nooruslikuks või järgid vanust?

Oeh, ma ei tea. Ma arvan ise, et minust saab pigem selline kübara kandja ja hästi roosa huulepulga mutikene, kes iga pensipäev werneis kohvitab ja väikes veinikest tinistab.

Kas sooviksid midagi Eesti inimestele öelda?

Olge julgemad olla Teie ise!

Tuuli Mäemat
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews