1. Avaleht
  2. Huvitavat
  3. Hügieeni põhitõed on vajalikud nii iluteenindajatele kui ka kodusel küünte korrastamisel
Hügieeni põhitõed on vajalikud nii iluteenindajatele kui ka kodusel küünte korrastamisel

Hügieeni põhitõed on vajalikud nii iluteenindajatele kui ka kodusel küünte korrastamisel

deivia_viira2Kindlasti on igale iluteenindajale teada, et just hügieen on see, mis tagab korraliku töö, kuid sageli jäävad unustusse just kodusel küünte korrastamisel vajalikud hügieeninõuanded, mis on  sama vajalikud ning tähtsad. Samuti on hea meelde tuletada, mis on kõige põhilisemad hügieenitarvikud, mida kasutada ning kuidas.

Tunnustatud küünetehnik ning Nail Passion e-poe looja Deivia Viira annab hea ülevaate sellest, millised on vajalikud baasteadmised hügieeni kohta nii iluteenindajatel kui ka kodusel küünte korrastamisel.

Mida võiksid ilumaailmas tegelejad kõige enam hügieeni juures tähele panna?

Klientide jaoks on puhtus, töövahendite desinfitseerimine ja steriliseerimine väga oluline. Küünetehnik võib teha näiliselt ilusat tööd, aga kui töövahendeid ei puhastata ja isegi enne hoolduse alustamist ei teostata käte antiseptikat, siis teist korda ei pruugi teadlik klient enam tagasi minna.

Millised on põhilised hügieenitarbed, mis peaksid igal iluteenindajal kasutuses olema?

Kindlasti peavad olema käte antiseptikum iluteenindajale, naha antiseptikum kliendile enne hooldust, eraldi desinfitseerimisvahendid tööpindadele ja töövahenditele, sterilisaator, hügieeniplaan ja teadmised, mida, millal ja kuidas kasutada. Tihti arvatakse, et ühest pihustipudelist piisab nii käte kui naha antiseptikaks ning sellega desinfitseeritakse ka instrumente ja tööpindu. Selline käitumine on vale ning iga pinna jaoks on siiski eraldi vahend olemas, mis on selleks spetsiaalselt ette nähtud.

Millised on põhilised hügieeni meelespead kodusel küünte korrastamisel?

Käte hügieenis on oluline osa kätepesul. Kuid kui keegi pereliikmetest on haigestunud, oleks mõistlik lisada käte hügieeni ka antiseptikum — kodus peaks olema samuti käte, naha ja jalgade antiseptikum. Kui samad viilid ja tangid on kasutusel ka teistel pereliikmetel või jagatakse sõbrannadega, siis peaks töövahendeid ka desinfitseerima ja steriliseerima.

Millised võivad olla tagajärjed, kui ei peeta kinni põhilistest hügieeninõuetest ka kodusel tegutsemisel?

Kui vahendid on ainult isiklikus kasutuses, ei ole midagi karta. Kui eelnevalt sai mainitud, et desinfitseerimata ja steriliseerimata vahendeid ei tohiks laenata, siis samuti tuleb tähele panna, et sama parafiinivanni sõbrannadega jagades tuleb alati eelnevalt teostada käte antiseptika ning lahtiste haavadega ei tohiks parafiinivanni käsi panna.

Kui ei ole koduses majapidamises võtta desinfitseerimisvahendit, siis mis võiks olla sellele parim alternatiiv?

Pindade desinfitseerimisvahendit saab teha viina, vee ja erinevate eeterlike õlide seguna, kuid tavaline 40% viin on väga madala etanoolisisaldusega, võrreldes tavapäraste desvahenditega.

Kui on soov enda teadmisi selles vallas täiendada, ootame hügieeniloengutele Tallinnas ja Tartus. Hügieeniloengul räägitakse ka kodusest hügieenist — miks ja millega desinfitseerida näiteks lõikelauda, laste mänguasju, pissipotti, kassi liivakasti ja palju muud ning millal ja miks valida alkoholisisaldusega või alkoholivaba desinfitseerimisvahend.

Hügieeniloengute toimumise aegade ning asukohtade osas saate infot Geelküüned & blogi ja/või Goodpoint Chemicals OÜ Facebooki lehel.

Head Uudised GoodNews