1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. KÕVA SÕNA! Püsimeikar Julia Saar pälvis rahvusvahelisel võistlusel Rotterdamis üllatusliku kõrge koha
KÕVA SÕNA! Püsimeikar Julia Saar pälvis rahvusvahelisel võistlusel Rotterdamis üllatusliku kõrge koha

KÕVA SÕNA! Püsimeikar Julia Saar pälvis rahvusvahelisel võistlusel Rotterdamis üllatusliku kõrge koha

Julia SaarEsteetika Ilukooli koolitaja ja püsimeikar Julia Saar naases pisut enam kui nädala eest Hollandi linnast Rotterdamist rahvusvaheliselt võistluselt Worldwide Eyebrow Festival auväärse kolmanda kohaga püsimeigi nominatsioonis. Eestlanna ei lootnudki tegelikult nii kõrget kohta saada ja seda suurem oli üllatus, kui väärtuslikule kogemusele lisandus ka auhinnakoht.

Rotterdamis võisteldi püsomeigi kahes nominatsioonis: esimene oli „Platinum eyebrows“, mis oli neile, kes esmakordselt üldse võistlesid ja kus lõi kaasa ka Julia, ning „Oscar eyebrows“, kus võistlesid need,  kes olid varasemalt võistelnud ja esimese kolme sekka tulnud.  Seal osales ka Julia kolleeg Jekaterina Leonova, kes saavutas samuti kolmanda koha, nii et koos toodi Eestisse kaks kolmandat kohta.

Julia jutustas portaalile GoodNews sellest, kuidas temast püsimeikar sai ja kuidas ta sellisele mainekale võistlusele jõudis.

Julia, kui palju te iluvõistlustest osa olete võtnud? Miks see teile oluline on? 

Iluvõistlustest olen varemgi osa võtnud, aga mitte püsimeigi omadest. Ollen varem võistelnud jumestajana ja juuksuritöödes, aga see oli ammu, kuigi ka siis olen tulnud esimese kolme hulka. Püsimeigis olid need mulle esimesed võistlused ja ise olin ka natuke hirmul, et kohe maailmameistrivõistlustele sõit. Iluvõistlustes osalemine annab võimaluse näidata enda taset ja arvan, et see on päris oluline, kui tahad pinnal püsida.

Kas tähtsam on võit või osavõtt? 

Öeldakse küll, et tähtis pole võit vaid osavõtt, kuigi usun, et kõik, kes võistlemas käivad, loodavad sisimas ikka parimate hulka tulla. Tähtis on osavõtt, aga väga hea tunne on ka mingi koht saavutada.

Permanent Beauty-1

Milline on võistluste tase?

Antud võistluse tase oli üsna kõrge, sinna valiti vaid 15 võistlejat ühte nominatsiooni, kusjuures püsimeigis oli neid kaks. Jaanuaris sai esitada avalduse, kus pidid saatma ka pilte oma töödest ja siis nende avalduste hulgast, mida oli tulnud üle terve maailma, sealhulgas Brasiiliast, Hiinast, Singapurist, Leedust, Venemaalt ja Kasahstanist, valiti välja 15 parimat, kes said võistlema. Juba nende 15 hulka saada oli suur au. Kindlasti osalen ka edaspidi võistlustel. Järgmised võistlused toimuvad septembris Venemaal.

Te saite maailmameistrivõistlustelt kolmanda koha. Kui raske oli osaleda? 

Osaleda ei olnud raske, pabistasin pigem paar päeva enne võistlusi, võistluste päeval olin aga kuidagi väga rahulik, ja suutsin end viia sellisele meelestatusele, nagu teeks lihtsalt kliendiga tööd.

Permanent Beauty-2

Kas olete ka varem maailmameistrivõistlustel osalenud?

Varasemalt ei ole ma ühelgi võistlusel veel osalenud.

Mis tundega võtsite nö medalikoha vastu?

Kui hakati võitjaid välja kuulutama, ei osanud ma isegi oodata, et mingi koha saavutan, läksin võistlustele pigem kogemuse pärast. Eks sisimas ikka mõtlesin, et oleks lahe, kui mingi koha saavutaks, aga kolmas koht tuli minu jaoks väga suure üllatusena, alles mitu päeva hiljem jõudis kohale.

Miks soovitada Eesti iluspetsialistidel taolistel võistlustel osaleda?

Soovitan kõigil vähemalt korragi elus võistlustest osa võtta, kasvõi kogemuse pärast. Tegelikult saab ju sealt piiluda, mida ja kuidas teised teevad ja palju juurde õppida ning saab ka palju uusi ametialaseid tutvusi ja infot.

Kuidas teist püsimeikar sai?

Minu teekond püsimeikarina algas 7,5 aastat tagasi, kui meie salongi tuli üks naisterahvas püsimeiki tegema. Mina töötasin tol ajal jumestajana ja huvitusin kohe tema tegemistest. Ega seal pikka juttu polnud, ta tellis mulle püsimeigi aparaadi ja näitas ette, kuidas asi käib ja nii ma seda tegema hakkasingi. Alles poole aasta pärast läksin õigele koolitusele. Nüüdseks olen läbinud palju koolitusi Eestis, Venemaal, Saksamaal, Hiinas, Hollandis, Itaalias. Nende kohta saab infot  kodulehelt, kuid seal on puudu veel paljud selle aasta koolitused, kus käinud olen. Pärast Rotterdami võistlusi läbisin seal ka kolmepäevase täiendkoolituse erinevatelt maailma tipppüsimeikaritelt.

 

Head Uudised GoodNews