1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Kui raha napib: kuidas teha endale ise lõpumeik?
Kui raha napib: kuidas teha endale ise lõpumeik?

Kui raha napib: kuidas teha endale ise lõpumeik?

Kuidas toimetada kodus selliselt, et trendika meigi lõpptulemus jääks päriselt ka värske ja päikeseloojangu sooja kumaga?

Alustada tuleb näonaha koorimisest, ütleb ilusalongi Võlumaa ilutegija Kalli Kuusik.

#1. Koori näonahk 

Soovitatav oleks teha üks korralik koorimine näonahale päev enne meiki. Kui kodus pole käepärast võtta ühtegi näole mõeldud koorijat, siis teeb suurepäraselt selle töö ära ka täiesti tavaline mesi.

Miks mesi? Sest mesi sobib kõikidele nahatüüpidele, isegi tundlikule. Mesi imeb nahast välja mustuse ja aitab nahal mürkidest vabaneda, sisaldab rikkalikult antioksüdante ja aitab taastada vigastatud ja kortsus nahka, on väga niisutava toimega. Lisaks on mesi antibakteriaalne, aitab nahka desinfitseerida ja kiirendab aknehaavade paranemisprotsessi. Puhastab veel loomulikul teel nahka ja jätab selle ülipehmeks.

Meega koorimiseks läheb vaja umbes üks teelusikatäit mett, mis tuleb ajada sõrmede vahel soojaks ja vedelamaks ning seejärel kanda üle näo, kuid kindlasti vältida silmaümbrust. Seejärel hakata vajutama sõrmedega näol, kuni tunned, kuidas sõrmede ja näo vahel tekib kiskuv “vaakum”. Ja nii “patsutada” üle terve näo, kuni “vaakum” läheb järjest tugevamaks ehk maksimaalselt umbes 5 minutit. Seejärel loputada sooja veega mesi maha. Nägu võib olla pärast sellist koorimist mõnda aega roosakas, kuna koorimine elavdab nahaalust vereringet, kuid see punetus taandub kiirelt. Kuna mesi on väga niisutava toimega, siis eraldi maski pärast meega koorimist polegi vaja teha. Kui aga koorid mõne teise koorijaga nägu, siis ideaalne oleks pärast koorimist teha näole kohe ka mõni niisutav mask. See kõik aitab järgmisel päeval püsida meigil ühtlane ja võimalikult kaua peal.

#2. Niisuta enne meiki nahka ja alusta silmameigist

Naha koorimise kõrval on ülioluline enne meikimist nahka niisutada korralikult niisutava kreemiga. Kuival nahal ei püsi meik lihtsalt hästi peal. Lase 5 minutit niisutaval kreemil imenduda, seejärel alusta silmameigi tegemist. Miks just kõigepealt silmameik? Sest nii on lihtsam pärast põskedele silmameigist langenud lauvärvi eemaldada. Nii jääb jumestuspõhi lõpptulemusena puhtam.

#3. Kui pintsleid pole piisavalt, on abiks sõrmed ja svamm

Kui pintsleid napib, siis jumestuskreemi saab näole kanda nii svammi kui ka sõrmedega. Puudri ja päikesepuudri jaoks võiks olla üks suurem kohevam pintsel. Silmameigis võiks kasutada vähemalt kaht pintslit: üks lamedam lauvärvi peale kandmiseks, teine natuke kohevama otsaga selle hajutamiseks.

Toodetest võiks olemas olla üks jumestuskreem või pigmendiga kreem, millega ühtlustada näol meigipõhja. Samuti võib jumestuskreemi asemel kasutada jumestusepõhjana ka ainult mineraalpuudrit. Katvama tulemuse saab, kui kasutada jumestuskreemi peal mineraalpuudrit.

Samuti võib universaalsete toodetena kasutada erinevaid lauvärve nii silma- ja kulmumeigis kui ka highlighter’ina. On ka olemas spetsiaalseid meigitooteid, mida saab kasutada silmalaugudel, põsesarnadel ja huultel. Selline universaalne vahend võiks kindlasti käekotis olla, nii pole tarvis mitut erinevat toodet kokku osta ega kaasas kanda.

#4. Kooritud, niisutatud, pintslid, svammid olemas – mis edasi?

Jõuamegi meikimise etappideni. Kanna silmalaugudele jumestuskreem või peitekreem ja kinnita see omakorda puudriga. Seejärel tee meelepärane silmameik. Kui sa ei tunne end meikimises kõige kindlamalt, siis võid kasutada heledamaid naturaalsemaid matt-toone. Näiteks nude’ist kuni tumepruunini. Silma sisenurka kasuta heledamaid, välisnurka natuke tumedamaid toone, et teha silma suuremaks. Silma keskele võid lisada natuke tooniga sobivat sädelevat lauvärvi, et anda pisikest ekstrasära. Värvi ripsmed.

Võib ka kasutada ühekordseid kunstripsmeid või ripsmetutikuid, kui tahad mõjuda dramaatiliselt. Puhasta näole või silma alla kukkunud silmameigipuru näovee või meigieemaldajaga.

#5. Silmameigile järgnevad kulmud

Edasi jätka kulmudega. Kata kulmud ja laup jumestukreemiga, kinnita puudriga. Kui sul pole spetsiaalset kulmuvärvi või -pliiatsit, teeb ka šokolaadipruun või tumepruun matt lauvärv ideaalselt oma töö ära. Vormi ideaalsed kulmud ja pea meeles: ninajuure juurest hajutatult.

Edasi kata jumestuskreemiga ülejäänud nägu: põsed, lõug, kindlasti ka kael kuni rangluuni. Kinnita puudriga. Kui on olemas, võib ka kasutada päikesepuudrit, kontuurides nägu või lisades lihtsalt natuke päikeselist jumet üle kogu näo. Samuti võib päikesepuudrit lisada dekolteele ja õlgadele, et ühtlustada näomeigi ja kaela üleminekut. Loomulikult annab see päikseliselt päevitunud jume. Soovi korral lisa põsesarnadele põsepuna, mis lisab näole värskust.

#6. Huultele lemmikhuulepulk või huuleläige või mõlemad!

Kuna selle suve märksõnaks on intensiivne toon, siis huultele sobib ideaalselt julge punane toon. Ka koralli- või fuksiavarjundiga punane huul mõjub ülihästi sellel suvel. Kui aga neid toone käepärast pole, siis vaata meigikott üle ja vali sealt lemmik!

Huultele lisagi lemmikhuulepulk või huuleläige või miks ka mitte mõlemad.

Lõpetuseks: kui soovid, võid lisada highlighter’i ehk valgustpeegeldava kreemi või puudri. Kui spetsiaalset highlighter’it pole, teeb töö hästi ära mõni kuldne pärlmutterlauvärv. Seda võib lisada kas või sõrmega täpikese nina otsa, peenikese triibu ninaluule, kõige kõrgematele kohtadele põsesarnadel, kulmukaare alla, ülahuulel Amori kaarele, lõua otsa, kulmude kohale, rangluule, õlanukkidele – kuhu iganes sulle meeldiks, et nägu lõpetamisüritusel säraks.

Head Uudised GoodNews