1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Kuivad juuksed: kas neile on ravi?
Kuivad juuksed: kas neile on ravi?

Kuivad juuksed: kas neile on ravi?

Juuste kuivaks muutumisel on mitu põhjust. Sinu peanahk võib kuiv olla ning ei tooda piisavas koguses rasu. Selle probleemi põhjuseks võivad olla geenid. Küllalt sageli oleme olukorras ise süüdi ning meie juuksehooldus- ja soenguseadmisvõtted on juuste loomuliku tasakaalu paigast ära ajanud. Juuste värvimine ja ekstreemsed soengud võivad peanahale ja juuste pinnale väga karmid olla ning juuste kuivamist põhjustada.

Enamasti on kuivad juuksed rabedad ning tunduvad katsudes käe all nagu õled. Selliseid juukseid on raske kammida ning neil on vähe läiget. Rasukiht kaitseb normaalseid juukseid ning selle puudumisel muutuvad juuksed kuivaks, õhukeseks ja poorseks. Juuksesoomus muutub samuti karedaks ja poorseks, ja ei ole enam sile ja ühtlane. Nimetatud kihi väikesed ebatäiused lasevad veel juukse sisemusest hajuda ning juuksed hakkavad kuivama.

niisuguse juuksetüübi puhul ei lase sobivate toodete kasutamine juustel enam kuivada. Kõige paremad tooted sisaldavad selliseid hooldavaid aineid nagu Aloe vera ja sheavõi, mis muudab rabedad ja ebatäiuslikud juuksed uuesti siledaks. Lisaks seovad lipiidid niiskust kuivadesse juustesse ning suurenenud silikoonisisaldus muudab juuste kammimise lihtsamaks.

Kümme soovitust kuivade juuste hooldamiseks

  • Ärge peske juukseid iga päev! Iga kord, kui šampooni kasutate, eemaldate juustest kaitsvaid lipiide. Reeglina tuleb juukseid pesta võimalikult harva ja üksnes siis, kui selleks on vajadust.
  • Kasutage üksnes enda juuksetüübile sobivaid tooteid. Õiged tooted sisaldavad vähem kuivatavaid vahtu tekitavaid aineid ning nende suur silikoonisisaldus muudab juuste kammimise lihtsamaks.
  • Kasutage vähemalt kord nädalas mõnda ravivat hooldustoodet. Selline ravi annab kuivadele juustele rohkesti niiskust ning sulgeb juuksepinna hooldavate õlidega.
  • Ärge tehke kuumade tööriistadega soengut ilma juukseid kaitsmata! Juuste sirgestamine (kuumad tangid) ja föönist väljuv kuum õhk kahjustavad juukseid ning eemaldavad sellest niiskust. Seega tuleks juustel lasta võimalikult sageli õhu käes kuivada. Ärge unustage enne uue fööni ostmist kontrollida, kas selle temperatuuri on võimalik reguleerida. Ülekuumenemise eest kaitsmine on ülioluline.
  • Tee tööd: peanaha regulaarne masseerimine parandab selle vereringet ning stimuleerib rasueritust.
  • Ära pese juukseid liiga kuuma veega, kuna see eemaldab juustes looduslikud ained. Kõige parem on kasutada vett, mille temperatuur jääb leige ja mõõdukalt kuuma vahele. Kõige lõpuks loputa juuste pikemat osa külma veega. See muudab juuksed siledateks ja läikivateks.
  • Ära kasuta alkoholi sisaldavaid soengutooteid. Juukselakkides, vahutoodetes, geelides ja muudes toodetes sisalduv alkohol kuivatab juukseid.
  • Ära unusta oma juuksehooldusvahendeid kontrollida. Ebakvaliteetsed kammid ja harjad vigastavad juuksesoomus ning ei kahjustavad veelgi loomulikult siledat juuksepinda.
  • Kõigepealt kammige juuksed hõreda kammiga lahti. Seejärel kammige need ettevaatlikult läbi. Märjad või niisked juuksed on kahjutuste suhtes eriti tundlikud.
  • Hooldage oma juukseid hellalt. Hooletu käsitlemine võib juukseid tarbetult venitada ning protsessi käigus veelgi kahjustada.

Allikas: Schwarzkopf

Head Uudised GoodNews