Avaleht Ilu-uudised LOE INTERVJUUD! Wow Studio ilulooja Kristina Toome säras Moskvas ripsmetehnikute suurvõistlusel
LOE INTERVJUUD! Wow Studio ilulooja Kristina Toome säras Moskvas ripsmetehnikute suurvõistlusel

LOE INTERVJUUD! Wow Studio ilulooja Kristina Toome säras Moskvas ripsmetehnikute suurvõistlusel

Wow Studio omanik ja ripsmetehnik Kristina Toome saavutas rahvusvahelistel ripsmetehnikute võistlustel Moskvas 4. koha volüümripsmete meistriklassis. Lisaks sellele omandas Kristina ripsmetehniku kutse, mida kinnitab vastav sertifikaat, mida on siiani väljastatud vaid kahele Eesti tehnikule.

Kristina, kes selle võistluse korraldas ja kuidas sina Moskvasse pääsesid?

Tegemist oli Colibri rahvusvahelise ilutegijate võistlusega. Et sinna saada, pidi läbima eelvõistluse Tartus. Moskvasse võistlema pääsesid vaid 3 parimat. Mina sain Tartus kolmanda koha ja see andis mulle pääsu finaali. Finaalis sain ma viiest poodumikohast 4. koha. Võistlejaid kokku oli umbes 60.

Millised muljed Sulle võistlusest jäid — kes olid seal tugevamad ja kui huvitav oli see, et võistlus toimus just Moskvas?

Algselt läksin ma Moskvasse ainult kogemust saama ja nägema, kuidas sellised suurvõistlused välja näevad — pigem oli see ettevalmistus tulevasteks võistlusteks. Ma teadsin juba enne minekut, et vastased on väga tugevad ja mul polnudki mingisugust plaani sinna võitma minna. Loomulikult tahtsin ma ka huvi pärast Venemaale minna ja Moskvat näha. Mulle meeldis võistluse juures see, et hindamine on anonüümne, kohtunik ei tohtinud näha, kes mis tööd teeb ega tohtinud ka võistlejatega enne ja pärast hindamist suhelda, see oli lubatud alles pärast võistlustulemuste teatamist. Kohtunikud panid hindeid numbritele, mitte võistlejatele. Et kõik reeglitele vastaks, oli kohapeal ka vastav kontroll. Meil olid kõigil ühesugused võimalused, kõik materjalid olid samad, alustades ripsmetest ja lõpetades kliendi mütsiga. Kohapeal oli ühe silma jaoks aega poolteist tundi, selle aja jooksul pidid kõiki nõudeid täites andma endast 100 protsenti.

Nii et sellist tulemust ei osanud sa oodata?

See oli minu jaoks üks suur ja huvitav ettevõtmine. Kui juba Eesti võistlustel Tartus olin ma rohkem kui kindel, et mul pole mõtet lõpptulemusi oodata ja mingit kohta ma seal ei saa, siis Moskvas oskasin ma seda veel vähem oodata. Salamisi sosistasin oma parimale sõbrannale, et kui ma nüüd peaksin sealt ühe linnukese koju viima, siis hakkan ma ausalt nutma. See hetk kui mind lavale kutsuti, oli uskumatu, ma ei saanud õieti arugi, et kuhu ma oma arust ronin. Siis kui linnuke juba mul käes oli ja ma aukirjal nime nägin ja veendusin, et jah, see on nüüd minu linnuke, ei teadnud ma, kas naerda või nutta. Eks silma võttis märjaks küll. Õnneks jätkus rõõmu kauemaks, kuna Valeria Mamontova, kellega me koos Eestist sinna läksime, sai esimese koha. Tema osas polnud mul selles kahtlustki. Ma olen õnnelik, et võit ikkagi koju toodi.

Valeriaga sinna koos minnes ei tundnud mitte kunagi konkurentsi, vaid pigem ühise pere tunnet. Me toetasime üksteist lõpuni välja.

Kui oluline on sulle see saavutus?

Võistlustel Moskvas saavutasin ma 4. koha ja see on mulle juurde andnud tohutult kindlustunnet, motivatsiooni ja tahet edasi püüda. Ma olen uhke oma saavutuse üle ja tean kindlalt, et see ei jää viimaseks.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Mida annab sulle saadud ripsmetehniku sertifikaat?

Me Valeriaga kahekesi oleme nüüd Eestis ainukesed kutsetunnistusega ripsmetehnikud. Vahepeal kerkis ilumaailmas üles teema, et kõik ilutegijad peaksid omama kutsetunnistust. Kui selline seadus nüüd läbi viiakse, kaotaks väga paljud ripsmetehnikud õiguse tööd teha. Mina nüüd muretsema ei pea ja võin südamerahuga teha tööd, mida ma armastan.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Kogu see võistluste seeria ja see aeg on mulle õpetanud, et ei maksa olla kade ja ei tohi olla ülbe. Häid tehnikuid on Eestis vähe ja tööd jagub kõigile. Me peame kokku hoidma ja üksteist austama. Ühise liiduna jõuame me veel kaugemale ja saame rohkem olla õnnelikud oma võimaluste üle. Nii hea on vahel oma kolleegile helistada ja nõu küsida, teades, et saad alati parima vastuse! Parem üks kõigi ja kõik ühe eest kui igaüks iseenda eest.

kristina

Usutles Jüri Kukk 

Comment(1)

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga