1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Merilin Markov-Valm: ilusalong T&M on arenenud minuga ning mina koos salongiga
Merilin Markov-Valm: ilusalong T&M on arenenud minuga ning mina koos salongiga

Merilin Markov-Valm: ilusalong T&M on arenenud minuga ning mina koos salongiga

Foto tehtud T&M ilusalongi uue alguse avamisel koos õhtujuhi Henrik Normanniga  Foto: Tiit Mõtus
Foto tehtud T&M ilusalongi uue alguse avamisel koos õhtujuhi Henrik Normanniga
Foto: Tiit Mõtus

Vabariigi aastapäeva eel taasavas uksed uuenenud eksklusiivne T&M Ilusalong, mille omanik Merilin Markov-Valm on oma töösse sügavalt kiindunud ning tema tegevust iseloomustab pidev õppimine. Lisaks armastatud tööle õpetab ta ilumaailma tarkusi ja saladusi ka teistele. Merilin nõustus oma tööst ja saavutuste rääkima ka portaalile GoodNews.

Kui jälgida Teie õppimist iluvaldkonnas, siis olete saavutanud kõrge taseme. Kas küünetehnikul on palju sellist, mida annab juurde õppida?

Kõik oleneb ikka sellest, kuhu küünetehnik oma töös jõuda tahab ning millised eesmärgid on ta püstitanud. Küünetehniku töö pole lihtsalt viilimine, vaid see on omamoodi kunst. Usun, et nii on iga ametiga. Kui puudub tahe areneda, kaob motivatsioon tööd teha ja nii ei jää ka kliendid püsima. Küünetehniku töös on see veel eriti oluline, et täiendaksid end pidevalt, õpiksid uusi võtteid ning meetodeid.

Küüntemaailm on nagu mood, mis muutub vastavalt ajale ning areneb, seega on õppimispõld väga lai.

Kuivõrd see ala tänapäeval üldse areneb?

Foto: Tiit Mõtus
Foto: Tiit Mõtus

See maailm areneb meeletu kiirusega ning just viimasel ajal ˗ muutuvad kujud, arenevad tehnikad, geelid, materjalid, töövahendid ja mõistagi arenevad küünemaalingud silmnähtavalt keerulisemaks. Küünemaailma kirjeldab hästi eluline filosoofia: me õpime terve oma elu.

Muret tekitab madal teenindustase, mis paneb tegelikult kriitiliselt küünemaailma jälgima ning hindama. Palju on neid, kes õpivad n-ö omal käel nt Youtube’ist ning hakkavad kodus tegema. Levib arusaam nagu see oleks lihtsalt küünte viilimine ning ei vaja erilisi oskusi ega teadmisi.

Klientide suhtes on see kindlasti väga alatu, kuid koolitajana võin öelda, et see toob tööd kõvasti juurde. Tihti jõuab minu juurde õpilasi, kes on valinud siiski õppimise professionaali käe all ning on nõus selle eest rohkem maksma.

Vale õppimisviis võib tuua kaasa palju negatiivset ˗ moondunud küüned, küüneseen, hallitus ja palju erinevaid anomaaliaid.

Millistel ilualadel veel hea olete?

Küüntemaailmaga  hakkasin tegelema juba väga ammu, sellele lisandus kiirelt palju erinevaid suundi: maniküür, pediküür, varbaküünte katmine geeliga-akrüüliga ˗ see nimekiri on väga pikk.

2013. aastal omandasin litsentsi Meditsiinikeskuses Kordamed rahvusvahelise diplomiga PERMANENT MAKE-UP SYSTEM ehk püsimeigi koolituse erialal. 2014. aastal õppisin juurde Aimiea MICROPIGMENTATION TEHNIQUES: EYELINER’i kvalifikatsiooni tõstmise koolituse. See ala on vallutanud nüüdseks mu südame. Olen ka paar lihtsamat tätoveeringut teinud, kuid kahjuks jääb sellega tegelemiseks küünetöö, koolitamise, püsimeigi kõrvalt aega väheseks.

Millise tunde annavad naistele hooldatud ja kaunid küüned? Paljud mehed ilmselt ei kujutagi ette, miks võivad need naistele tähtsad olla …

Foto: Tiit Mõtus
Foto: Tiit Mõtus

Käed on kui visiitkaart, esmane kokkupuude on teretamine ja me ikka ju vaatame, kellele terekäe anname. Minu puhul võib see olla kutsehaigus.

Tänapäeva mehed on nii haritud iluvaldkonnas, et kohati on tunne nagu nad teaksid ilust rohkem kui naised. Usun, et ilu on naiste jaoks kõige olulisem ning nii see ka jääb aja muutudes. Kaunid ja hoolitsetud naised kaunistavad maailma ning on selle uhkuseks!

Kui suur osa õrnemast soost peab seda oluliseks ja külastab pidevalt ilusalonge? Mida naised ise peavad põhjuseks, miks ilusalongi tullakse – enda, kallima, enesetunde pärast?

Usun, et viimasel ajal hakkavad naised üha rohkem panustama endasse ning lubama endale rohkem. Kui aastaid tagasi oli naisel siiski raske regulaarselt külastada salongi, siis nüüdseks on see hakanud muutuma. Eesti naine hoolitseb enda eest ning soovib olla kaunis. Küll otsitakse ikka veel, kust saaks odavamalt, kuid tasapisi mõistetakse, et kvaliteetse teenuse eest on vaja natukene rohkem raha välja käia.

Te olete T&M Ilusalongi looja. Kuivõrd on ilusalongi areng Teie endi areng ja mis koha on see võitnud Eesti naiste südametes? Kuhu tahate edasi areneda?

Ilusalong T&M on arenenud koos minuga ning mina koos salongiga. Salongi omanikuna on vaja väga palju panustada aega ja energiat ning see hakkab mängima rolli ka eraelus. Kohati tundub, et salong on isegi olulisem kui eraelu. Kindlasti on salong võtnud väga suure aja ja osa mu elust ning koha südames ja nii soovin ka jätkata. Soovin teha oma tööd armastusega, tehes seeläbi teisi õnnelikuks. Olen loonud endale väga kõrged sihid ja plaanid tulevikuks, töötan selle nimel iga päev, et võtta ette veel suuremaid ning huvitavamaid projekte.

Mida T&M Ilusalong üldse naistele pakub?

Foto: Tiit Mõtus
Foto: Tiit Mõtus

T&M Ilusalongist leiab alati sooja ja koduse vastuvõtu ning saab positiivse tunde. Meie juurest ei lahku kunagi ükski klient murega, sest kuulame ära ja leiame lahenduse. Lisaks sellele, et meie teenuste valik on väga rikkalik, saab iga naine omandada meie juures ka uue ameti. Meie salong on loodud muuhulgas tervele perele, kust iga pereliige leiab endale sobiva teenuse ning lõõgastuse.

Ilusalong on lahutamatu osa naiste elus. Soovin, et vähem oleks neid kodus tegijaid, kes tõmbavad alla ilusalongide maine. Inimestele on jäänud mulje, et ilusalongi külastamine on vaid nii-öelda rikaste lõbu. Tegelikult on ilusalongi külastamine märk sellest, et inimene peab endast lugu.

T&M Ilusalong ja Teie olete ilmselt tuntud mujalgi ilumaailmas.

Just nii on. Me teeme tihedalt koostööd Soome stuudioga Studio Glamouri, kus ma käin koolitamas nii püsimeigi koolitusi kui ka baaskoolitusi. Minu koostöö ulatub välja koguni Hiinasse ning plaan on laieneda teisele poole maakera, seega ei tahaks veel midagi avalikustada, kuid plaanid on suured.

Kui kaugele olete jõudnud rahvusvahelise tuntusega ja kui populaarsed on Teie koolitused? Mida kujutab endast „Ilusõnum?“

Olen selles osas tagasihoidlik. Kõik küünetehnikud, kes käivad võistlemas, tunnevad ja teavad üksteist, sest nad saavad erinevatel võistlusplatsidel kokku. Ei oma tähtsust, kas on see siis Eesti, Soome, Läti või mõni muu riik. TM Koolituskeskus on väga laiahaardeline koolituskeskus. Meil käivad nii harrastajad, meistrid kui ka kõik need, kes tahavad end tunda oma töös paremini.

Aga lõpp-populaarsuse koolitustele annab ikka koolitaja või koolitajad ja see, millise hinge nad asjasse panevad.

“Ilusõnum“ on Eestis suurim iluvaldkonna mess, millega on seotud paljud inimesed ja firmad. Seda juhib fantastiliselt tore Katrin Pihela ja muidugi kõik tema abilised. Mul on hea meel, et meil Eestis on nii suur mess ja nüüd juba kaks korda aastas.

Teist endast – kes on Merilin Markov-Valm? Mida olete elus saavutanud, millised on unistused ja lootused?

Merilin on lihtne naine, kellele meeldib liikuda elus pidevalt edasi. Pean end õnnelikuks naiseks, sest mind ümbritsevad inimesed, kes mind armastavad ja vastupidi. Eks see elus ole nii, et mida külvad seda lõikad. Mu motoks on positiivne mõtlemine ja hea energia leidmine, usun, et just see annab elule tõelise kvaliteedi ja toob ellu häid inimesi. Minu suurim saavutus on ikka minu kolm pesamuna, minu päikesed: Marleen, Mirell ja Meribell. Eks vahel on tunne, et appi-i-i, palun lubage ma magan, palun lubage, et ma magan tõesti natuke veel … Silmad avades vaatan: keegi on lakkinud küüned, keegi on saanud punased huuled, kaasa arvatud punased silmad ja kolmas küsib, et emps anna raha, tahaks kinno minna. Hingan siis kolm korda sisse-välja vaatan neid ja mõtlen, et lapsed on ju meie eluõied ja see annab jõudu. Nagu kõigil väikestel tüdrukutel, nii olid ka minul omad unistused ja pidevalt tahtsin midagi teada. Isa ütles pidevalt: aitab juba preili! Mina aga küsisin: „Miks?“ Enam ma ei esita sellist küsimust, kuid neist, mida kunagi ise esitasin, oskan nüüd unistada ja loota õigeid kordaminekuid ˗ soovin, et mu salasoovid täituksid.

Hea teada:

  • Kõigile ilusfääri harrastajatele on avatud TM Koolituskeskus Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt koolitusloaga nr 7323HTM, rahvusvaheline TM Koolituskeskus;
  • Võimalik taotleda Eesti Maksu- ja Tolliametilt tulumaksu tagastust 21% (täpsem info Haridus- ja Teadusministeeriumi kodulehel: hm.ee);
  • Õppekorraldus toimub TM Koolituskeskuse poolt koostatud õppekava alusel, mis on kinnitatud Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt;
  • Õppekava soovitame nii töötavatele kui alles alustavatele küünetehnikutele, maniküürijatele, pediküürijatele kui ka täiendkoolitusi vajavatele õpilastele;

TM Koolituskeskuse missiooniks on võimaldada õpilastele parimat iluteenindusalast haridust. Suunata Eesti tööturule kõrgelt kvalifitseeritud ning hinnatud oma ala professionaale. TM Koolituskeskuse kooli lõpetanud õpilased on väärtustatud ühiskonnas ja konkurentsivõimelised. TM Koolituskeskuse õpilasi võib näha rohkelt  võistlusplatsidel konkureerimas kõrvuti tipp-spetsialistidega!

Jüri Kukk 

Head Uudised GoodNews