1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. MOOD ON OOPERIS! Moe- ja ooperigala “Mood on ooperis”
MOOD ON OOPERIS! Moe- ja ooperigala “Mood on ooperis”

MOOD ON OOPERIS! Moe- ja ooperigala “Mood on ooperis”

IMG_7654Homme toimub Estonia kontserdisaalis erakordne muusikaline moeetendus „Mood on ooperis“, mis ühendab ooperigala ja glamuurse moesõu. Moe- ja ooperigala sünnib Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, rahvusvahelise ooperistuudio Baltic Studio Lirico ning Katrin Kuldma moemärgi Amanjeda koostööna. Estonia kontserdisaali spetsiaalselt selleks õhtuks ehitatud catwalk’il tuleb esitlemisele Katrin Kuldma luksuslik õhtutualettide kollektsioon ning ERSO ja rahvusvahelise solistide ansambli esituses kõlavad katkendid armastatud ooperitest.

„Mood on ooperis“ kunstiline juht ja lavastaja on tunnustatud laulupedagoog Paolo de Napoli ja dirigent Risto Joost. Moele ja ooperile pühendatud õhtut juhib Marko Reikop.

IMG_7159

Esimene moe- ja ooperietendus “Mood on ooperis” toimus 2015. aasta jaanuaris Kadrioru kunstimuuseumis. Ka siis esinesid rahvusvahelise vokaalstuudio Studio Lirico solistid ja esitleti kaubamärgi Amanjeda by Katrin Kuldma ooperist inspireeritud moekollektsiooni. Sündmuse kunstilisteks juhtideks olid Paolo de Napoli ning moekunstnik Katrin Kuldma, korraldajaks loominguline ühendus Kamber. Seekord toimub kontsert Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri osalusel ja korraldusel.

IMG_7152

Ooperigalal kõlab muusika sellist ooperitest, nagu Rossini “Sevilla habemeajaja”, Donizetti “Favoriit”, “Armujook” ja “Lucia di Lammermoor”, Verdi “Rigoletto”, “Ernani”, “Otello”, “Traviata” ja “Sitsiilia vesprid”, Bellini “Puritaanid”, Puccini “Tosca”, Cilea “Adriana Lecouvreur” ja “Arlitar”, Bizet’ “Carmen”, Gounod’ “Faust” ja Offenbachi “Hoffmanni lood”.

Vaata moeetendust tutvustavat videoklippi, kus räägivad dirigent Risto Joost ja moekunstnik Katrin Kuldma.

 

Head Uudised GoodNews