1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. OmaMood selgitas moeetenduse disainerid
OmaMood selgitas moeetenduse disainerid

OmaMood selgitas moeetenduse disainerid

Selgusid disainerid, kes osalevad Estonian Fashion Festivali (EFF) ja Viljandi kultuuriakadeemia (TÜ VKA) ürituse OmaMood moeetendusel.

Edasi pääsesid Anneli Oru, Anu Sirkas, Cärol Ott, Hannes Rüütel, Kairi Getman, Karolin Kärm, Kertu Kivisik, Kristina Libe ja Monika Hint, Mairo Seire, Piret Albert ja Taive Peedosaar, Piret Tiismaa, Vilve Unt.

“Konkursil osales sel aastal rekordarv moeloojaid. Tähelepanu pälvisid disainerite uued käsitlused kohaliku tekstiili ja käsitöö pärandist. Värskust lisas tänapäevaste tehnoloogiate kasutamine,” ütles žürii esinaine Ave Matsin.

Moesündmus kulmineerub EFF-i nädala raames show’ga 7. juunil Eesti Rahva Muuseumis. Festivali jooksul selgitab rahvusvaheline žürii välja parima, kes esindab Eestit International Young Designers Contestil Kiievis.

Moekonkurss OmaMood sai alguse VKA rahvusliku käsitöö osakonnast seitse aastat tagasi. Eesmärk on pakkuda väljakutset Eesti käsitööpärandi kaasaegsele väljendusele.

EFF sai alguse 2018. aastal. Festivali eesmärgiks on propageerida noort Eesti moedisaini ning kokku tuua Ida- ja Põhja-Euroopa moetalentide platvorm. EFF ühendab Pallase, VKA ja Tartu Loomemajanduskeskuse kolme eriilmelist moeetendust. Lisaks on festivali programmis disainerite õppeprogramm, moekino ja tänavaturg.

Head Uudised GoodNews