1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Galerii! Parima Eestist inspireeritud ehteseeria autor on Sille Luiga
Galerii! Parima Eestist inspireeritud ehteseeria autor on Sille Luiga

Galerii! Parima Eestist inspireeritud ehteseeria autor on Sille Luiga

Fotod: Tiit Mõtus

Eile kogunesid ehtekunsti austajad Viru Keskuse aatriumisse, kus Eesti Kunstiakadeemia ehte- ja sepakunsti eriala III kursuse tudengid esitlesid oma Eestist inspireeritud töid ehtenäituse PILK raames. Goldtime’i poolt kuulutati projekti võitjaks noor ehtekunstnik Sille Luiga, keda ootab oma esitluspind juveelikaupluste keti Eesti disainerite müügialal.

“Hinges on suur rahulolu, et meil on olnud võimalus koos Eesti Kunstiakadeemia ja Viru Keskusega teha koostööd Eesti ehtedisaini valdkonna arendamisel. Usume, et taolised projektid tiivustavad noori veelgi julgemalt enda loomingut suurema publikuni tooma. Ülla eesmärgina loodame, et ehtekunsti ja -disaini hindavad inimesed leiavad üha sagedamini tee Eesti oma ehete juurde. Meie jaoks on see olnud kindel ja väga teadlik suunavõtt,” rääkisid idee autorid, Goldtime’i ostujuhid Aveli Kippari ja Kristiina Kõllo.

Koostööprojekti peab noorte hariduse edendamisel oluliseks ka Eesti Kunstiakadeemia. “Kaasaegne kunstiharidus suunab noort nii näituse- kui ka müügisaali. Üks osa kunstnike tööst jääbki näitusele, aga kindlasti suurem on see hulk tehtust, mis jõuab kandjateni. Ehe on väga oluline abimees inimese identiteedi määratlemisel ja palun seda võimalust lahkesti kasutada,” ütles üritusel Eesti Kunstiakadeemia rektor Mart Kalm.

Paljude tugevate tööde seast valiti projekti võitjaks noor ehtekunstnik Sille Luiga, keda ootab müügipind Goldtime’i Eesti disainerite müügialal. Sille ehtesari “Voog” võlus sümbioosiga kantavusest ja tugevast kunstilisest sõnumist. “Olen võidu üle siiralt õnnelik, kuna see tähendab, et aasta aega tööd ja pühendumist saab endale väljundi. Mõtlesin seeriat luues inimesele ja tema keha rütmidele, nii on ehe ühtaegu kantav ja sobituv, aga samas säilitab kunstilise iseseisvuse,” rääkis Sille Luiga.

Ehtekunstinäitus PILK on avatud Viru Keskuse aatriumis veel kuni 28.05 iga päev kella 9.00-21.00. Näitusel teevad kaasa ehtekunstnikud Mariliis Hopp, Lotta Koov, Sille Luiga, Rauno Paju, Kairi Sirendi, Iris Krantsiveer, Reeli Lüütsep, Jaan Škerin, Agnes Veski ja Helina Risti. Tudengite töid on juhendanud Piret Hirv ja Eve Margus-Villems Eesti Kunstiakadeemiast.

VAATA GALERIID!
Fotod: Tiit Mõtus

Head Uudised GoodNews