1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. RAADIO ELMAR I Iluekspert Adriana Viks annab nõu, kuidas saada ilusaks ja kuidas ilu säilitada
RAADIO ELMAR I Iluekspert Adriana Viks annab nõu, kuidas saada ilusaks ja kuidas ilu säilitada

RAADIO ELMAR I Iluekspert Adriana Viks annab nõu, kuidas saada ilusaks ja kuidas ilu säilitada

Ilu on suhteline mõiste. Öeldakse, et ilusaks olemisel on vaja olla lihtsalt õnnelik. Iluekspert Adriana Viks soovitas raadio Elmaris teema sissejuhatuseks olla õnnelik ja terve. ”Kui inimene on õnnelik, siis ta naeratab ja see minu arvates teeb automaatselt kõik inimesed ilusaks,” ütles Adriana raadio Elmari saates. Ta tõi võrdluse, et kevadel tärkavad lilled – sama on ka naisega. Kevadel mõeldakse rohkem sellele, kuidas talveväsimusest hakata välja tulema. Hakatakse rohkem tegelema ka teadlikuma ja tervislikuma toitumisega ning võidakse teha ka teisi iluvärskendusi.

Kui inimene on õnnelik, siis ta naeratab ja see minu arvates teeb automaatselt kõik inimesed ilusaks.

Adriana Viks. Foto: Karen Härms

Adriana praktilised nõuanded ilu saavutamiseks

Paljud soovitustest rakenduvad kindlasti ka meestele. Viimastel soovitab Adriana just piirata pidutsemist ja alkoholitarbimist ning ületöötamist, mida paraku just mehed kipuvad tavaliselt rohkem tegema. Kõik eelnimetatud tekitavad stressi, millest tingituna võib ka kaal tõusta.

Viis soovitust ilus olemiseks  Adrianalt:

  • Piisav uni – inimene vajab 7-9 tundi und, öeldakse et naised vajavad isegi keskmiselt tunnikene rohkem und. Adriana soovitus abielupaaridele – kui ärgatakse koos, siis võiks mees naisel lasta tunnike kauem magada selleks, et naised saaksid oma ilu säilitada. Uni on hea energia ja vaimse tervise võti.
  • Tee sporti – Adriana armastab ise käia hommikuti jooksmas – see annab palju head energiat ning vabastab pingetest. Nii tekivad päeva alustamiseks head mõtted. Ilusate ilmade puhul annab värskes õhus viibimine ise nii palju energiat. ”Külma ja pakase korral eelistan ikkagi kodus või spordisaalis treenida. Seal on hea kambavaim, kui näed teisi treenimas,” toob ta välja.
  • Joo piisavalt puhast vett – kaalu hoidmiseks ära tarbi üleliigset suhkut. Ära tarbi limonaadi ja magusaid jooke, see ei anna sinu kehale mitte midagi. Tegu on tühja kalori ja ajutise hea emotsiooniga. Tavalisele veele saab maitse andmiseks suvel lisada näiteks marju ja puuvilju.
  • Toitu tervislikult – söö lihtsaid asju. Pole mõtet süüa näiteks proteiinibatoone, mis on saanud tänapäeval põhjuseta populaarseks. Tee ise kodus süüa – nii tead, millest sinu toit koosneb ja sa ei lisa sinna üleliigseid aineid.
  • Adriana viimane isiklik soovitus – tee püsimeik. Hea võimalus, millega aega kokku hoida. Kui sul endal oskusi pole, siis leidub eksperte, kes aitavad sinu meigi paika sättida.

Lõpetuseks ütles iluekspert, et õnn peitub lihtsates asjades. Kõige olulisem elus on tervis ning seda tuleb hoida.

Kõige olulisem elus on tervis ning seda tuleb hoida.

Adriana Viks. Foto: Karen Härms

KUULA RAADIO ELMARI INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews