1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Rahvusvahelised tudengid disainivad võidu
Rahvusvahelised tudengid disainivad võidu

Rahvusvahelised tudengid disainivad võidu

0703C225-197B-408A-8F9B-A9B06AA4C01FIga kahe aasta tagant toimuv tudengitele suunatud rahvusvaheline tööriiete disainivõistlus Lindström Award leiab tänavu aset Tallinnas. Konkursist on oodatud osa võtma kõik Euroopa ja Aasia disaini või tekstiili õppivad tudengid.

Tänavu on moekonkurss suunatud rõiva- ja tekstiilitööstuse jätkusuutlikkuse põhimotete tutvustamisele, kus muuhulgas teemadeks säästev disain, tekstiili jäätmekäitlus ja taaskasutus. Konkursile on oodatud osalema disainitudengid parimatest Euroopa ja Aasia ülikoolidest.

9AC8AF2B-00E0-473B-8284-19F06A199B01

See aasta on konkursil osalevate moedisaini õppivate tudengite väljakutseks luua ja disainida tööriideid Kaubamaja personalile. Viis finalisti saavad voimaluse oma töid esitleda 2015. aastal Tallinnas toimuvas finaalis ja moe-show’l, kus töid hindavad konkursi žürii ja Kaubamaja esindajad. Konkursi võitja saab võimaluse praktikakohale Lindströmis.

Žüriisse kuulub tekstiilikunstnik Reet Aus, virtuaalse proovikabiini Fits.me asutaja Heikki Haldre. Kaubamaja teenindus-ja personalidirektor Piret Suitsu, Lindströmi tegevjuht Juha Laurio ja peadisainer Anna-Kaisa Huttunen.

Žürii esimehe, virtuaalse proovikabiini Fits.me kaasasutaja Heikki Haldre hinnangul annab konkurss hea voimaluse laiendada noorte disainikunstnike silmaringi ning täiendada nende teadmisi disaini eri tööprotsesside vallas. “See konkurss annab tudengitele võimaluse olla osa disainitööstusest. Konkursi jooksul õpivad nad disainimisest palju uut, mis tuleviku tööturul neile kindlasti kasuks tuleb,” lisas ta.

F65254A9-99A5-4137-84DA-9E932B7AEB01

Lindströmi peadisaineri Anna-Kaisa Huttunen leiab, et konkursi kuue toimumiskorra jooksul on loodud traditsioon eesmärgiga tosta töörõivamoe tähtsust nii ettevõtete kui moedisainerite jaoks. “Ettevõtted konkureerivad heade töötajate nimel omavahel pidevalt. Kenad ja hästiistuvad tööriided tõstavad töötajate motivatsiooni ja on oluline osa korporatiivse imago loomisel.”

“Lindström riietab oma tööroivaste üüriteenuse abil iga päev vähemalt miljonit inimest Euroopas ja Aasias. Vajadus noorte ja andekate disainerite vastu tõuseb pidevalt.”

Konkursil osalemiseks peab õppima tekstiili voi disaini, huvilistel on võimalik end konkursile registreerida kuni 20. septembrini veebilehel www.lindstromaward.fi. Võitja kuulutab žürii välja tuleva aasta veebruarikuus Tallinnas toimuval finaalüritusel.

Head Uudised GoodNews