1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Suur trendiülevaade: kevad 2013
Suur trendiülevaade: kevad 2013

Suur trendiülevaade: kevad 2013

Ilmad muutuvad järjest soojemaks ning kui sulle tundub, et kevadtuulte tulekuga oleks vaja ka uusi rõivaid soetada, siis alljärgnev trendispikker on sulle kindlasti abiks!

SEBRA

Musta-valged kontrastid mõjuvad vaatamata kandja vanusele, aastaajale või mustrile igati paeluvalt. Selle kevade popim, rahva seas vanglatriibu tiitli pälvinud print vallutab nüüd ka eestlannade südant. Universaalne värvilahendus pooldab mustri mitmekülgsust, näiteks võid rahulikuma üldmulje saavutamiseks kanda seda ajatu musta pintsakuga, särtsu lisamiseks kombineeri juurde värvilised püksid või jakk (miks mitte tulipunane või erkroheline?) ning kõige stiilsema stiilikompoti nimel soovitame kombineerida nii vertikaalseid kui ka horisontaalseid triipe koos.

Disainerid: Deceive, Oscar De La Renta, Dolce & Gabbana

PÕHJATU OOKEAN

Kevad-suvine kollektsioon ilma meretemaatikata on sama haruldane kui kevad ilma vihmata. Kevadised moetuuled puhuvadki otse mererannikult ja toovad endaga kaasa üsnagi uuendusliku ja ainulaadse allveemaailma prindi, mis kaunistab nüüd kõikvõimalikke riideesemeid, alustades kübaratest ja lõpetades kingakontsadega. Loomulikult ei piirdu „meremood“ vaid südantsoojendavate piltidega ookeanist ja rannast, sellist unelmate puhkuse pilti muudavad veelgi efektsemaks voolavad šifoonkangad ja õhulised konstruktsioonid tumesinistes värvigammades.

Disainerid: Li Lin, Fatima Lopes, Somarta

INDIAANLASED

Parim viis saabunud kevadet tähistada on kasutada sellele aastaajale kõige iseloomulikumat sümboolikat – sulgi – ning ehtida end äsja lõunast kodumaale naasnud linnuks. Isegi Ameerika põlisrahvad teadsid, kui kaunid ja graatsilised võivad olla need hingelt vabad tiivulised olendid! Miks ei võiks sinagi kanda peas või seljas midagi julgemat, teistsugust, midagi sellist, et isegi maailma näinud laulumeistrid mööda lennates pead pööraksid?

Disainerid: Jade en Plus

KÕIKVÕIMAS PABER

Nagu öeldakse – paber kannatab kõike, nii sodimist, voltimist, kirjutamist kui ka kortsutamist. Mõtle vaid, kui unikaalne võib olla üks tavaline valge leht, mis iga tegija käes uue kuju ja ennenägematu vormi võtab! Ei ole mingi ime, et selle aasta kevadmoe inspiratsiooniallikaks on saanud just see esmapilgul harilik ja täiesti tavaline paberilipik. Rääkides voltimisest ja kortsutamisest kui kuumadest trendidest, tuleks kindlasti ära märkida ka nende kiiduväärt omadused, milleks on keha vormimine ja naiselikkus.

Disainerid: Nozomi Ishiguro

SUURUS LOEB

Paljude naiste suurimaks hirmuks on välja näha suurem, kui nad tegelikult on. On raske uskuda, et kusagil maailmanurgas elab naine, kes täiesti vabatahtlikult ja rõõmsalt paigutaks puusadele mõned lisakilod või asetaks särgi alla täispuhutud päästerõnga. Võib-olla ongi see hirm põhjuseks, miks tuhanded kaunima soo esindajad ikka ja jälle lohvakatest ja suuremõõtmelistest riietest mööda vaatavad? Suured kookonitaolised pintsakud ja kimonolõikelised jakid ei ole moest kadunud ka kevadel, seega soovitame soojalt oma hirmudele pilk heita ja avastada ka „XL suuruses“ riiete võlud – tegelikult muudavad need nende alt paistvad randmed ja jalad visuaalselt peenemaks ja graatsilisemaks.

Disainerid: Shiroma

ÄMBLIKNAINE

Üldjuhul väldib naisterahvas igasuguseid putukaid-mutukaid omal kehal, kuid selle aasta kevad võib saada suureks erandiks. Pöördu parimate näpunäidete saamiseks nägusa Poola disaineri Maciej Zieni kollektsiooni piltide juurde, mis annavad kõige huvitavamaid vihjeid teatraalse ämblikumustri väljakandmiseks. Sinul tuleb vaid otsustada, kuidas uued prussakad oma ellu lasta: kas igapäevaste T-särkide prindi, elegantse pükskostüümi, mummukeste või hoopiski kolmemõõtmelise aksessuaarina?

Disainerid: Maciej Zien

LÄBIPAISTVUS

Läbipaistvad kangad ei mõju moemaailmas palju ringi reisinud ja trendide suhtes vilunud silmaga naiste jaoks enam nii uuenduslikult ja šokeerivalt kui mõned hooajad tagasi. Suureks ja igati meeldivaks muutuseks võiks siiski nimetada kleitide ühtlust, mis saavutati tänu olulisemaid kohti ja kumerusi katvale ning osaliselt ka alusriide rolli täitvale aplikatsioonitehnikale. Tulemus jääb tunduvalt puhtam, õrnem ja loomulikum, kui valid sellise kleidi alla ka nahatooni pesu, et see peaaegu olematu voodri alt välja ei paistaks ning kogu ansamblilt tähelepanu ei rööviks.

Disainerid: Valentino, Christian Siriano

PÄRLID

Pärlikeed võib julgelt nimetada täiesti ajatuks ja kõige naiselikumaks aksessuaariks üldse. Kord kaunistab peenike elegantne pärliniit preili Coco klassikalist musta kleiti ning kord ilmub paks pärlikimp publiku ette mõne glamuurse neiu kaelas. Praeguseks on pärlite populaarsus kasvanud nii palju, et nendeta poleks nii mõnigi kevadine moe-show saanud edukalt korda minna, sest nii palju stiili ja šikki peidavad endas Chaneli moemaja aksessuaarid ja Viktor&Rolfi ülinaiselikud kontsakingad, et isegi kõige lihtsalõikelisemad riided muutuvad otsekohe pilkupüüdvaks ja eriliseks.

Disainerid: Chanel, Viktor&Rolf

LOODUSLIK KEEMIA

Vaatamata kõikidele keemiareeglitele, mille kohaselt peaksid just vastandid tõmbuma, võib nende ühendamine moemaailmas pöörduda katastroofiks. Nagu öeldakse: loodus oma värvidega ei eksi, kuid nagu praktika näitab, võib inimene tema abiga imesid teha. Väga oskuslikult käsitleb ümbritseva maailma ilu Jaapani päritolu disainer Kenzo Takada, kelle kevadine kollektsioon põhinebki kaunite looduslike printide ning karjuvate ja silmatorkavate värvide sümbioosil.

Disainerid : Kenzo

KARM TŠIKK

Mõni tüdruk näeb lihtsalt nahas ja massiivsete metallehetega välja nii lahe ja stiilne, et kahel lustaka loomuga ja uuendusliku meelega nimeka moemaja asutanud kaksikvendadel ei jää muud üle, kui temast vaimustuda! On ju tore, et kõik Ameerika pahad tüdrukud luku taga ei istu, seda enam, et mõned neist kõndisid uhkelt ka mööda Dsquared²’i karmilt rokilikku moelava ning arvatavasti jätsid nad sügava jälje ka moekummardajate hinge.

Disainerid: Dsquared²

Allikas: Buduaar
Tekst: Kristiina Virt

Head Uudised GoodNews