1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Täna toimub Viljandis moeetendus OmaMood
Täna toimub Viljandis moeetendus OmaMood

Täna toimub Viljandis moeetendus OmaMood

Täna kell 19 toimub Viljandi Pärimusmuusika Aidas kudumeid tutvustav moeetenduse OmaMood.

Näitamisele tulevad kümme erinevat kollektsiooni, mis näitavad nii traditsioonilisi kampsuneid kui ka kaasaegseid lähenemisviise ja kudumilõikeid.

Algselt planeeritud kollektsioon “Naiiv” Liina Viiralt seoses autori haigestumisega kahjuks esitamisele ei tule. Selle asemel näidatakse kollektsiooni “Punkt”, mille autor on Riina Tomberg ning millele on tikandid teinud Piret Tago.

Ülejäänud kollektsioonid on valmistanud TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia üliõpilased ja vilistlased ning Tartu Kõrgema Kunstikooli üliõpilased.

Moeetenduse on lavale seadnud noored koreograafid Evelyn Uisk ja Sille Ardel, etendus toimub Eesti Pärimusmuusika Keskuse, Eesti Kultuurkapitali, Viljandi linna, Tartu Ülikooli üliõpilasesinduse, Taurus Print trükikoja, Tradehouse ilukaubamaja, CuuClub valgustehnika, Mulgi Reiside, Fotopostkaart.ee, Margus Lillede, Fizz’i, Super kõnekaardi, Fellini kohviku koostöös ja abil.

OmaMood avab ühtlasi rahvusvahelise käsitöökonverentsi „Traditsioonilised kampsunid Läänemeremaades“, kuhu saabub ettekandjaid ja külalisi Shetlandilt, Taanist, Rootsist, Soomest, Norrast ja Lätist. Konverentsikülalistega osaletakse ka Heimtali käsitöölaadal ning ettevõtmises „Käi ja Koo 2013“.

Head Uudised GoodNews