1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Tartu ettevõte võitis Narva moekonkursi
Tartu ettevõte võitis Narva moekonkursi

Tartu ettevõte võitis Narva moekonkursi

Tartu Loomemajanduskeskuse ettevõte Kuul võitis 13. jaanuaril Narva Vabal Laval toimunud moekonkursi Creative Narva kollektsiooniga „I’m real“ ja sai auhinnaks õppereisi Euroopa moepealinna Milanosse.

Rahvusvaheline žürii hindas nii kollektsiooni ideed, teostust kui ka ärilist potentsiaali. Esile tõsteti meeskonna terviklikku ja julget lähenemist.

Ettevõtte juht ja disainer Raine Toss: „Creative Narva konkursil osalesin soovist vallutada piire, kasvada ja täita unistusi. Astuda välja oma mugavustsoonist, et näha, milleks olen võimeline. Creative Narva andis mulle palju uut ja julgust veelgi brändi kasvatada. Sellel konkursil teeb k u u l koostööd ka kahe erialainimesega. Lisaks minule on tiimis veel Kõrgema Kunstikooli Pallas tekstiiliosakonna vilistlased Marta Tuulberg ja Getter Tamme.“

Kollektsiooni „I’m real” eesmärk on tunnustada inimese juuri ja vaimset progressi ajas. Rõhutada vabadust, sõltumatust ja olulisust jääda kõiges iseendaks. Olles seotud eestlaslike tavade ja rahvariietega, leiab kollektsioon detaile traditsioonilisest rahvarõivast ja tõlgendab läbi selle oma olemust.

Kokku esitati oktoobris alguse saanud konkurss-programmi „Creative Narva: United Workshops of Fashion“ 100 osavõtutaotlust Eestist, Lätist ja Venemaalt. Finaali jõudis 17 meeskonda.

Kolme kuu jooksul osalesid meeskonnad moeseminaridel, kus moepraktikud tutvustasid kollektsiooni loomise aluseid, stilistika põhitõdesid, moetrende ja meediapõhimõtteid. Paralleelselt toimusid mentorsessioonid.

Creative Narva  eesmärk on tuua kokku alustavad ja juba tegutsevad moeloojad, stilistid, õmblusspetsialistid, foto- ja videograafid, kes looksid meeskonnas oma toimiva ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimelise moebrändi.

K u u l on kaasaegsele ja vabale hingele suunatud vabaajarõivastebränd, mis hindab mugavust ja isikupära. Armastab loomingulisust ja piirideta mõtteviisi. Toodete valmistamisel kasutatakse peamiselt looduslikke orgaanilisi kangaid ja lihtsad oversize-lōikeid minimalistlikes värvikombinatsioonides, millele annavad värvi disainprindid.

Head Uudised GoodNews