1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Tõelist vabastavat massaaži teeb õppinud ja kogemustega spetsialist, mitte kallim
Tõelist vabastavat massaaži teeb õppinud ja kogemustega spetsialist, mitte kallim

Tõelist vabastavat massaaži teeb õppinud ja kogemustega spetsialist, mitte kallim

Rita Sepp
Rita Sepp

Massaaž on inimestele küll tuntud ja teada, kuid statistika näitab pigem seda, et massööri külastamine ei ole Eesti inimeste seas veel piisavalt populaarseks saanud. Massaaž on hea võte vabaneda haigustest ning panna enda vereringe ja ainevahetus positiivselt liikuma, seetõttu on vajadus seda rohkem tutvustada suur.

WoW Studio massöör Rita Sepp räägib massaaži põhitõdede kohta, millal tuleks pöörduda massööri poole ja avaldab arvamust selle kohta, kas kodune massaaž kallimaga tuleb pigem kasuks või kahjuks.

Milliseid massaaže te eelkõige pakute?

Enamasti klassikalist ja rootsi massaaži, aga rootsi massaaž, mida mina teen, ei ole väga silitamine ja paitamine, vaid pigem pooldiagnosteeriv massaaž. Tegelen pigem kohtadega, kus on pinged ning kinnised ja ummistunud kohad.

Kui avatud on Eesti inimesed ilusalongis massaažis käimisel, kas see on populaarne või pigem mitte?

Kahjuks ei ole see veel inimeste seas küllalt populaarne. Aastate jooksul, mis olen salongides töötanud, on statistika kahjuks pigem näidanud, et Eesti inimene käib massaažis pingetest vabanemas küllaltki harva.

Kas massaaži võiks tulla pigem siis, kui on juba tekkinud erinevad vaegused või võib tulla ka lihtsalt lõõgastuma?

Kui inimesel ei esine vaegusi või põletikke, ei ole massaaži soovitatav tulla, sest nii kiireneb ja ägeneb vereringe ning ka vererõhk tõuseb. Kui aga on mingi probleemne või valulik piirkond, siis on massaaž kindlasti väga vajalik. Eriti on massaažis käimine hea inimestele, kellel on külmaallergia, sest nii käivitatakse verevarustus.

Millised on põhilised vaegused, millega inimesed massööri poole pöörduvad?

Kindlasti õla ja õlavöö probleemid, mis on tingitud istuvast tööst ning sundasenditest. Kõige enam on istuva töö ning sundasendist tingitud vaegused iluvaldkonna- ja kontoritöötajatel ning teenindusvaldkonna inimestel.

rita-sepp-2

Mida saaks iga inimene igapäevaselt ise ära teha, et tal ei tekiks selja ning õlavöö vaegusi?

Kindlasti aitab inimesi võimlemine, seda võib teha nii hommikuti kui ka õhtuti, kuigi ka see on probleem, sest inimesed ei leia väga tihti endale seda aega.

Miks võiksid inimesed nüüd külmade ilmade saabudes massaažis käia?

Kindlasti ei pea mõtlema, et massaažis võiks hakata käima siis, kui ilmad lähevad külmemaks, vaid massaažis tuleks käia aastaringselt. Massaaž parandab ainevahetust ning verevarustust ja aitab edukalt ületada haigusi. Haiguste korral on massaaž väga hea vahend, kuna medikamendid on väga agressiivsed ning eelkõige leevendavad valu, mitte ei võitle selle põhjuste vastu. Loomulikult on hea kui inimene tegeleb lisaks spordiga, see aitab lihased elastsed hoida. Kindlasti võiksid käia massaažis aastaringselt inimesed, kes tegelevad istuva tööga, on pidevalt arvuti taga või peavad palju käsitsi kirjutama või kätega tööd tegema, sest me alati vaatame üle, millised on põhilised vaegused ning seeläbi otsustame, milline on parim viis, mis antud kliendile sobib ning see aitab inimesel tulevikus vältida haiguse süvenemist ning operatsioone.

Kui tihti peaks inimene käima massaažis, et enda vaegusest vabaneda?

Üleüldise skeemi järgi on standardne käia massaažis kümme korda. Kuid mitu korda kuus see on vajalik, see sõltub probleemist ning esialgu määrame kliendile massaaži üks kord nädalas ning hiljem, probleemi lahendes, võib käia juba harvemini, sõltuvalt kas üks kord pooleteise nädala või üks kord kahe nädala jooksul.

Kas kodus tehtav massaaž näiteks kallimale on lubatud või pigem peaks ikkagi usaldama ainult spetsialisti?

Kodus teineteisele massaaži saab teha ainult siis, kui ikkagi teatakse juba kasvõi natukene anatoomiast või füsioloogiast. Kuigi parem on seda siiski mitte teha, sest kui näiteks mees teeb oma naisele massaaži, siis see võib teha kahju, kuna meeste võte on siiski tugevam. Parem on seda mitte teha, kuna iial ei või teada, millise punkti peale keegi meist vajutab ning see ei pruugi isegi koheselt tunda anda, vaid alles paari päeva möödudes. Kindlasti on kindlam ja efektiivsem pöörduda spetsialisti poole.

Rohkem infot WoW Studio kohta leiab SIIT!

wow-studio4

Head Uudised GoodNews