1. Avaleht
  2. Lapsed
  3. Vägivalla all kannatavad Jõgevamaa lapsed saavad lasteabi telefoninumbriga kaisukarud
Vägivalla all kannatavad Jõgevamaa lapsed saavad lasteabi telefoninumbriga kaisukarud

Vägivalla all kannatavad Jõgevamaa lapsed saavad lasteabi telefoninumbriga kaisukarud

Kaisukarud
Fotod: Marge Tasur

Jõgeva maakonnas võeti vägivalla käes kannatanud lastele kasutusele kaisukarud. Karusid jagavad politseinikud ja ohvriabi töötaja.

13. aprillil andis Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri prefektile Vallo Koppelile üle 150 kaisukaru.

Jõgevamaal lähevad käiku lelud, mis on mõeldud vägivalla all kannatavatele lastele, mõmmiku küljes on lasteabi telefoninumber 116111, lasteabi on ametlikult lubanud seda levitada. Hinnanguliselt vajab Jõgevamaal turvakaru 150 last aastas.

“Mul on hea meel, et ohvriabile antakse võimalus karusid jagada. Jõgeva maavanem Viktor Svjatõsev koos oma meeskonnaga tegi ära suure töö,” ütles Jõgevamaa ohvriabitöötaja Rita Kaasik.

Kaisukarud (2)

Karude idee noppis üles Jõgeva politseijaoskonna noorsoopolitseinik Kersti Raiküla möödunud aasta septembris, kui ta Jõgeva põhikooli rahvusvahelise projektiga CARE3 Poolas käis. Kui Poolas on perevägivalla juhtum, mida politsei lahendama läheb, siis antakse lapsele karu, kelle särgil on lasteabi number. Ka meie politseinikud käivad sarnaseid juhtumeid lahendamas, siis on hea lapsele telefoninumbriga kaisukaru anda. See on lapse turvamänguasi. Politseinik tuleb ja annab mõmmi – see näitab lapsele, et politsei poole võib abisaamiseks pöörduda. Oluline on, et laps ei jääks oma murega üksi, vaid ta saaks pereväliselt abi küsida, kui ta seda vajab.

Kaisukarud (3)

Karuprojekt sai teoks Jõgeva maavalitsuse, Politsei- ja piirivalveameti, Sotsiaalkindlustus-ameti Jõgeva ohvriabikeskuse ja Jõgevamaa naiste tugikeskuse koostöös.

Head Uudised GoodNews