1. Avaleht
  2. Lapsed
  3. VAHVA! Õpilased joonistasid taaraautomaatidele raamatukangelasi
VAHVA! Õpilased joonistasid taaraautomaatidele raamatukangelasi

VAHVA! Õpilased joonistasid taaraautomaatidele raamatukangelasi

Tallinna 21. Kooli 2A õpilane Marius Kompus endakujundatud taaraautomaadiga, õpetaja Renna Marjundi ja Aitan Lapsi nõukogu liige Eero Nõgene Foto: Joonas Kõli
Tallinna 21. Kooli 2A õpilane Marius Kompus endakujundatud taaraautomaadiga, õpetaja Renna Marjundi ja Aitan Lapsi nõukogu liige Eero Nõgene
Foto: Joonas Kõli

Heategevusfondi Aitan Lapsi ja Eesti Lastekirjanduse keskuse koostöös kaunistasid Tallinna 21. Kooli õpilased üle Eesti asuvaid taaraautomaate joonistustega oma lemmikraamatutest ja raamatukangelastest.

Tallinna 21. Kooli 2A klassi õpilased ja kunstiringide lapsed said õpetaja Renna Marjundi juhendamisel võimaluse taaraautomaate kujundada vabalt valitud lemmikraamatu teemadega. Kõige rohkem joonistati armastatud raamatukangelasi, kellest populaarsemad olid Lotte, Karlsson katuselt, Sipsik ja Karupoeg Puhh.

“Joonistasime lemmikraamatute teemat sellepärast, et ärgitada lapsi rohkem lugema ja avastama raamatute võlumaailma,” ütles Aitan Lapsi fondi nõukogu liige Eero Nõgene. “Täiskasvanutele jääb aga kultuurinupp tänu joonistustele paremini silma ja loodame, et nad vajutavad seda aina tihedamini, et ikka rohkem lapsi muuseume ja teatrit külastada ning raamatuid lugeda saaks.”

P1240802

“Aitan Lapsi” kultuurinupu annetused salvestuvad Tomra taaraautomaatidel automaatselt ning raha läheb vähekindlustatud lastele teatrikülastusteks ning teisteks Eesti laste ja kultuuriga seotud projektideks. Tänaseks on üle Eesti juba 333 annetusvõimalusega taaraautomaati.

Alates fondi loomisest on annetuste toel KUMUs kunsti nautinud 5642 last ja teatris käinud 56 691 last.

Head Uudised GoodNews