1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. AITA TEISI JA SÄÄSTA KESKKONDA! Humana kogutud kraam valmistab abivajajatele rõõmu
AITA TEISI JA SÄÄSTA KESKKONDA! Humana kogutud kraam valmistab abivajajatele rõõmu

AITA TEISI JA SÄÄSTA KESKKONDA! Humana kogutud kraam valmistab abivajajatele rõõmu

HumanaHumana rahvusvahelise organisatsiooni Eesti haru jätkab ka tänavu heategevusliku ja keskkonda säästva kampaaniaga “Saadad riided ringlusse – saadad heateod ringlusse!”

Riideid saab ära anda Humana kauplustes ning Tallinna Jäätmekeskuse kogumiskonteineritesse. Kõik Humana kauplused võtavad vastu kasutatud riideid, jalatseid ja mänguasju. Kauplusest saadetakse annetused edasi sorteerimiskeskusse, kus annetatu sorteeritakse vastavalt kvaliteedile ja kasutusotstarbele.

Aktsiooni korraldajad paluvad mitte viia katkiseid, määrdunud ja kasutamiskõlbmatuid esemeid — ka abivajajatel on olemas inimväärikus.

2014. aastal koguti Eestis üle 500 tonni riideannetusi. Kogumise suurenemine viimase aasta jooksul 2/3 võrra näitab inimeste keskkonnateadlikkuse suurenemist, nii seda, et inimesed soovivad anda oma panuse heategevusse kui ka seda, et mõeldakse keskkonnasõbralikult ning eelistatakse taaskasutust prügimägedele.

Humana kauplustesse annetatud riideid kaupluse töötajad üle ei vaata, need saadetakse kohe sorteerimiskeskusesse, kus sorteeritakse vastavalt kehtivatele kvaliteedistandarditele.

Humana eristub teistest rõivakogujatest peamiselt selle poolest, et tänu suurtele tootmismahtudele leitakse adressaat ka rõivastele ja jalatsitele, mis oma kulumise või vanamoodsuse tõttu enam kauplustele müügiks ei kõlba. Nende töödeldud riietest jõuab prügimäele vaid kaduvväike osa, mida tõepoolest pole võimalik kaasaegsete meetoditega ümber töödelda.

Humana kaupluste aadressid ja lahtiolekuajad ning kogumiskonteinerite interaktiivse kaardi leiab SIIT!

Humana2

Head Uudised GoodNews