1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. ILUETTEVÕTTED JA KOROONAKRIIS I Iluettevõtja annab nõu: kuidas pärast eriolukorda tekkinud raskustest välja tulla?
ILUETTEVÕTTED JA KOROONAKRIIS I Iluettevõtja annab nõu: kuidas pärast eriolukorda tekkinud raskustest välja tulla?

ILUETTEVÕTTED JA KOROONAKRIIS I Iluettevõtja annab nõu: kuidas pärast eriolukorda tekkinud raskustest välja tulla?

Iluvaldkonnas 10 aastat tegutsenud Kätlin Rohilaid-Aljaste, kelle ettevõte toob maale ilutooteid Itaaliast, Prantsusmaalt, Inglismaalt, Poolast ja Hispaaniast, sõnab, et eriolukord puudutas paljusid seadusekuulekaid ilutegijaid väga. Paljud istusid kaks kuud kodus ning käivet polnud. Mida aga sellest õppida?

Kui suurelt puudutas eriolukord ilutegijaid?

Väga paljusid seaduskuulekaid ilutegijaid puudutas eriolukord väga. Oli palju neid, kes ei töötanud kaks kuud. Osadel tähendas see null käivet aga kulud jäid. Rent, inimeste palgad. Kohad, kus olid kohatasuga inimesed tööl, ei pidanud inimestele maksma töötasu.

Maikuu on iluvaldkonna kõige suuremad teenusepakkumise- ja müügikuud aasta esimeses pooles. Selle käibe praktiliselt kõik kaotasid.

Millised on põhilised küsimused millega täna peale eriolukorda iluvaldkonnas peab tegelema?

Taastada käive ja katta kinni tekkinud kahjud. Samuti hügieenile peab enam tähelepanu osutama.
Kuidas suhtusite ise ilutegijana eirolukorda ning millised olid teie tunded või mõtted?
Mina isiklikult võtsin seda väga kergelt, kuna see oli paratamatu. Tegelesin eriolukorra ajal kodulehe arendusega ja muu loometegevusega.

Mis on teie arvates miski, mis peale antud olukorda enam mitte kunagi endiseks ei muutu?

Ma arvan, et sellist asja ei ole, mille kohta öelda, et kunagi ei muutu samasuguseks. Me ei tea, maailm on kogu aeg muutumises ja kuidas see muutub, on raske ennustada. Kuid lähiajal jääb kindlasti inimeste hirm, et alati võib ärid lihtsalt kinni panna ja võib tekkida olukord, kus sinust olenemata võetakse sinult võimalus teha ilutööd.

Kuidas häälestasite end uuele elurütmile, mida öelda klientidele?

Jällegi, mina olen väga mobiiline inimene. Ma olen alati optimist ja häälestan ennast kohe uuele lainele, kui vaja. Samas kogu perioodi vältel olin ma oma klientidele olemas nõuannete ja veebi vahendusel.

Millised on nõuanded või nipid mis peaks iga ilutegija täna peale eriolukorra lõppemist järgima, et tulla tekkinud olukorrast välja?

Hea oleks, kui oleks kindlasti olemas koduleht.

1. Pakkuma lisaks teenustele ka toodete müüki, seda saab teha distantsilt
2. Tegema reklaami enda teenustele
3. Pakkuma veebiteenuseid

Joanna Koovit Head sõnad on inimese hingele tõeline palsam. Uudiseid on igasuguseid, aga head on just need, mis panevad silma särama, annavad lootust ning kannavad sind julgelt edasi – teades, et headus on päriselt maailmas olemas!
Hea sõna muudab maailma.