1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Iluspetsialist Kristina Toome: kulmud kui näo raam vajavad erilist tähelepanu
Iluspetsialist Kristina Toome: kulmud kui näo raam vajavad erilist tähelepanu

Iluspetsialist Kristina Toome: kulmud kui näo raam vajavad erilist tähelepanu

Kristina ToomeIluspetsialistid kinnitavad, et kui silmad on näo keskpunkt, siis kulmud on osa neid ümbritsevast raamist. Nagu igasuguse iluhoolduse puhul, pole ka kulmude juures isetegevus ja liigne enesekindlus oma oskuste hindamisel hea. Et olla ilusa näoovaali omanik, tasub alustada iluspetsialisti külastamisega, et koos temaga kõik järgnev paika panna. Sellest, kuidas oma kulmudega hoidvalt käituda, räägib WoW Studio omanik ja iluspetsialist Kristina Toome.

Mis on kõige suurem karuteene, mida saab üks naine enda kulmude eest hoolitsedes teha? 

Kitkuda endale aastaid peenikesi kriipse ja seejärel tulla tehniku juurde ja loota, et 30 minuti jooksul võlume me teile uued uhked kulmud. Valesti kitkumine ja käsitlemine tagab võimaluse, et teil ei pruugi kunagi enam meelepäraseid kulme olla.

Kui keeruline on valida õiget kulmu kuju, mis sobiks sinu näoga? 

Noor inimene, kes pole põhjalikumalt kulme õppinud, vaatab oma sõbrannat ja mõtleb, et sõbrannal on ilus kuju ja tema sooviks ka sellist, aga sellele, et igal inimesel on näokuju erinev, ei mõtle keegi. Näiteks, kui sul on ümarate joontega nägu, siis kulmud võiks olla natuke nurgelisemad, et näkku temperamenti ja tugevamat joont tuua.

Miks oleks vajalik, et kõigil inimestel oleksid spetsialisti poolt ülevaadatud kulmud? 

Pigem on parim lahendus spetsialisti poolt tehtud kulmud. Esiteks, spetsialist oskab hinnata paremini kliendi näo kuju ja sellele vastavalt siis ka valida sobivad kulmud. Teiseks, spetsialisti kuulates tihtipeale mõistad, et siiani kasutatud värvi valik pole olnud just parim valik. Ei piisa ühest korrast, isegi kui arvad, et oled võimeline neid korralikult kitkuma. Spetsialist näeb nägu hoopis teistmoodi ja oskab sellest paremini kaunid kulmud välja võluda. Kulmuhoolduses võiks käia iga 3 nädala kuni kuu järel, selle aja jooksul püsib värv ilusasti näos.

Kuidas valida kulmumeigivahendite tooni? 

Esmalt must värv on üks suur EI! Kulme ei värvita musta värviga, vaid mängitakse pruuni skaalal. Suurema tahtmise puhul võib alati värve kokku segada, kui tegemist on keemilise püsivärviga, aga sel juhul ka pigem halliga, mitte mustaga. Selliste igapäevaste lahenduste puhul ma soovitan pigem kulmupuudrit, mitte pliiatsit. Esiteks, pliiats läheb kergemini laiali, ei lase su nahal hingata ja seda hajutada on üsna raske.

Kulmupuuder seevastu on kerge ja õhuline, mis tagab nahale võimaluse hingata ja ei kipu nii lihtsalt laiali minema. Loomulikult juhul, kui sa puudrit endale kilode kaupa peale ei topi. Mida heledamad on su juuksed, seda heledam võiks olla ka kulmu värv. Näiteks päris blondi naisterahva puhul kasutaks helepruuni. Tume kulm lihtsalt torkab heleda pea juures liiga temperamentselt silma ja võib muuta su nägu tahtmatult kurjemaks. Päris musta värvi juuste puhul soovitan kasutada tumepruuni tooni.

Kui oluline on, et kulmud oleksid korrektselt hooldatud? 

Silmad on näos oluline punkt ning kulmud on näo raamiks ja kui need on korrektselt hooldatud ja disainitud, siis muudab see naise palju säravamaks. Tihtipeale tunnevad naised, kes pole elus kordagi kulmude eest hoolitsenud, end ikka paar aastat nooremana, kui on protseduuri läbinud.

Mis arvamusel olete sellest, kui keegi nö “kitkub” enda kulme žiletiga? 

Žiletiga kulmu eemaldamise puhul karv harilikult jätkab kasvamist, aga muutub üldiselt väga tugevaks. Paar väikest viga võib tekitada ka selle, et kulmukarv hakkab sisse kasvama. Lisaks on žilett väga terav ja sellega üle oma õrna näonaha tõmmates kahjustad sa oma nahka oluliselt rohkem, kui vahatades, kitkudes või niiditamisel. Žilett on hea lihtne valutu viis, mis võiks jääda ikka kehapiirkonna karvade eemaldamiseks. Loomulikult ei ole see ka sinu kehale parim valik. Kõige parem on karvad ikka juurest saadik välja tõmmata.

Kui oled teinud kitkumisel vea, kas on võimalik, et mõnda kohta ei kasva kulm enam kunagi tagasi? 

Kogu kulmu piirkonnas on võimalik, et karv ei kasva kunagi tagasi. Kulmukarva sibul kasvab juurekesta sees, mis hoiab karva kinni ja on abiks kasvamisel. Korduvalt karva eemaldades võib tekkida olukord, kus juurekest pole enam võimeline täisväärtuslikku karva kasvatama.

Mida saab inimene teha enda kulmude heaks, kui ta on need kord juba ära rikkunud? 

Esiteks, ära retsi neid iseseisvalt kodus edasi, vaid pöördu professionaali juurde, kes kulmude tegemise käigus nõustab sind ja näitab, millist kulmupiirkonda ei tasuks iseseisvalt kitkuda, et saaks luua uue ja lopsaka kulmukuju. Kulmude taastamine on pikk töö, mis võib kesta isegi 6 kuud. Ole ettevaatlik ja palun ära riku oma kulme ebaprofessionaalselt kitkudes!

Head Uudised GoodNews