1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Juergen Roehlinger: Debenhamsi stiil on klassikaline ning selle ekslusiivse disaini kujunemisse on investeeritud palju!
Juergen Roehlinger: Debenhamsi stiil on klassikaline ning selle ekslusiivse disaini kujunemisse on investeeritud palju!

Juergen Roehlinger: Debenhamsi stiil on klassikaline ning selle ekslusiivse disaini kujunemisse on investeeritud palju!

Debenhams on Briti päritolu juhtiv rahvusvaheline kaubamärk ning avas kaupluse Rocca al Mare kaubanduskeskuses Tallinnas eelmisel kuul.

Eestis müüakse Debenhamsis praegusel hetkel töötavate nimekate disainerite Jeff Banks, Red Herring, Jasper Conran, Julien Macdonald, Ben de Lisi, John Rocha, Bluezoo, Baker by Ted Baker ja teiste tooteid.

GoodNews uuris lähemalt Juergen Roehlinger’i käest, miks valiti Balti riikidest välja just Eesti.

Kuidas ja millal sündis Debenhams’i poodide kett?

Debenhams´i ajalugu ulatub 1778. aastasse,  kui William Clark asutas kanga poe Londonis, kus müüdi kalleid kangaid, paeltega mütse, kindaid ja päikesevarje. 1813. aastal tegi William Clark investeeringu ning lõi firma nimega Clark & Debenham. Esimene pood väljaspool Londonit avati Cheltenham’is 1818. aastal ja see oli täpne koopia Wigmore Street poest.

Miks otsustasite Balti riikides avada esimesena poe just Eestis?

Otsus sündis vastavalt praktilistele teguritele: asukoht, kättesaadavus, sobivate ruumide leidmine ning samuti heade partneritega kohtumine.

Kuidas sündis aga valik pood avada Rocca Al Mare keskuses?

Rocca Al Mare on suurepärane kaubanduskeskus, kus me leidsime endale toredad partnerid. See kaubanduskeskus on hea oma asukoha, suuruse ning lihtsa juurdepääsu tõttu. Tunneme end siin kaubanduskeskuses justkui kodus.

Millised disainerid on Debenhamsis koos?

Debenhams’is on hetkel kokku saanud 6 tuntud Briti disainerit, kelleks on Jasper Conran, Ben de Lisi, John Rocham Ted Baker, Julien MacDonald and Jeff.

Milliseid tootegruppe leiab inimene poest?

Poes on esindatud meesterõivad, lasterõivad ja naisterõivad. Lisaks riietele on olemas naistepesu, kosmeetika, koduriided, kodunõud ning kohvikupood. Hetkel esitleme uut sügis-talvist 2013 kollektsiooni meestele, naistele ja lastele.

Kuidas kirjeldaksite Debenhams’i üldist stiili?

Debenhamsi stiil on klassikaline ning selle ekslusiivse disaini kujunemisse on investeeritud palju. Me soovime pakkuda kliendile kaasaegset disaini. Debenhamsi eristab konkurentidest erinevate eksklusiivsete brändide kokku miksimine.

Millist edu ootate eestis?

Me loodame, et Eesti inimesed on avatud Debenhamsi pakutavale stiilile ja moele. Poe avamisest on möödas vaid kuu, kuid me näeme juba eestlaste huvi ja austust Debenhamsi vastu ning me täname kõiki selle eest!

Usutles Tuuli Mäemat 
Ilu&Mood toimetaja

Head Uudised GoodNews