1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Lastemood on mõjutatud tänavakultuurist
Lastemood on mõjutatud tänavakultuurist

Lastemood on mõjutatud tänavakultuurist

Molo3_springsummer2015Sel reedel ja laupäeval saab Tartu Kaubamaja keskuses Moekuulutaja üritusel uudistada värskeid moetrende nii naistele, meestele kui ka lastele. Lustliku lasteshow toob lavale stilist Kirsi Altjõe, kes annab väikestele moehuvilistele mõned stiilivihjed.

“Kõige olulisem on lastemoe juures mugavus – et lapsel oleks mõnus liikuda, et ta tunneks end hästi ning saaks soovi korral samas riietuses ronida puu otsa või sõita rattaga.

Moekuulutaja_kevad2015_foto_Maiken_StaakKui aga rääkida trendidest, siis põnevaks suunaks on erinevate stiilide miksimine – pidulikud rõivad võib kokku sobitada sportlikega, klassikalisele komplektile aga juurde lisada neoonvärvi sportlikud jalanõud,” soovitab Kirsi. “Ilmselt saavad kõige paremini sellise loomingulise lähenemisega hakkama lapsed ise – laske neil endale sobivad rõivad ja aksessuaarid välja valida, olgu tulemus nii kreisi kui tahes, ning teie ees seisab rõõmus ja moodne laps!”

Kirsit on seekordset moeetendust kokku pannes inspireerinud lisaks stiilide miksimisele ka tänavakultuur – rulad, rulluisud, hüppenöörid, keksukummid. “Tahan, et see show oleks ‘päris’ – et lapsed ja nende vanemad saaksid tõesti inspiratsiooni ning julgust olla nemad ise ning leiaksid mõned uued brändid või rõivaesemed oma garderoobi kevadiseks muutma.”

Kirsi_AltjõeVärvidest on trendikad kuldne, hõbedane ning üldse läikivad toonid. “Ei ole nii, et jõulud läbi ja paneme kulla-karra kappi uut talve ootama, seekord tuleb kõik sillerdav ja läikiv ka kevadesse ja suvesse kaasa,” kinnitab Kirsi. Silmailu lisavad lõheroosad, virsikuoranžid, mererohelised ning sidrunikollased rõivad ja aksessuaarid. Rõivaste dekoreerimisel eelistatakse originaalseid disaine – näiteks vaba käega joonistatud loomafiguure või merelaineid. Lisaks on pere pesamunade garderoobidesse trügimas ka hõimurahvaste mustrid, mis pärinevad Mehhikost või Aafrikast.

Moekuulutaja lastemoe showd toimuvad reedel, 13. märtsil kell 16:00 ja laupäeval, 14. märtsil kell 12:00.

Uuri Moekuulutaja kohta täpsemalt SIIT ja Facebookis.

Head Uudised GoodNews