1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. Piret Ilves soovitab: leia oma lemmikajastu
Piret Ilves soovitab: leia oma lemmikajastu

Piret Ilves soovitab: leia oma lemmikajastu

Piret_Ilves_Foto_Tanel_Drui
Piret Ilves
Foto: Tanel Drui

Andekas moekunstnik Piret Ilves astub sel reedel ja laupäeval Tartus toimuval Moekuulutaja üritusel ülesse stilisti rollis. Ürituse eel tutvustab ta enim silma jäänud trendisuundi, mis naiste- ja meestemoes hetkel domineerivad.

Pireti sõnul valitseb moepildis paljude ajastute kooslus – välja on toodud rohkelt erinevaid värvitrende, neid täiendavad mitmesugused teemad ja stiilid. Sellest virr-varrist saavad endale midagi meeldivat ja sobivat avastada kõik moehuvilised. Domineerib vabam ja lõõgastunum stiil, mis kevad-suvisel perioodil kindlasti poolehoidjaid leiab.

Must-valged geomeetrilised mustrid

Stiilisuuna üldmulje on minimalistlik ning rahulik. Palju kasutatakse erineva laiusega triipe, mis võivad rõivastel joosta nii diagonaalselt, vertikaalselt kui ka horisontaalselt. Selle teema puhul on oluline jääda nende kahe kontrastvärvi gammasse, valides samade toonidega ka aksessuaarid ja jalanõud.

Moekuulutaja_kevad2015_foto_Maiken_Staak90ndate mood

Teksa on tagasi! Kevad-suviste moeshowde üheks domineerivaimaks kangaks on teksa, mis on muundatud jakkideks, seelikuteks, kleitideks, särkideks ja milleks iganes. Kogu komplekt võib koosneda vaid teksakangast ning oled in. Meenutades pööraseid 90ndaid sobivad ka teksajaki ja retuuside, nahkjaki ja teksaseeliku ning neoontooni t-särgi ja lühikeste teksapükside kombinatsioonid. Lisage veel pööraseid värve, julgeid mustreid, võrku, tenniseid ja tosse… Parimaks inspiratsiooniallikaks on kindlasti sari „Päästja koolikell“.

Piret soovitab seda stiili siiski pigem noortele, kuid tagasihoidlikum teksa-teksaga suund on tõeline hitt nii naiste kui meeste ning erinevate vanuste puhul.

Värviküllased 60ndad ja 70ndad

Tähelepanu, kostüümikandjad! Algaval hooajal on 60ndate ja 70ndate hõngu tugevalt tunda eelkõige konservatiivsemas kontorimoes. Püks- ja kleitkostüümid, jakid, mantlid on omandanud salatirohelise, apelsinioranži, tibukollase ja erkpunase värvigamma ning ajastutruud lõiked. Väga populaarsed on näiteks ühest ja samast kangast valmistaud kleidi ja mantli kooslused. Selles suunas on moes lehter- ja puhvvarrukad, plisseer- ja lühikesed A-seelikud, lendlevad täpilised kleidid, rohkelt erinevaid läbilõikeid, aksessuaaridena näiteks kuldsed ja plastmassist ehted – kõik on lubatud.

Meeste ülikonnad, ka vestiga, on omandanud sinakaslilla värvivarjundi ning sobituvad ideaalselt heleroosa särgi ning helelilla neerumustrilise lipsuga.

Kõrbeliiv

Neile, keda erksad värvid ning julged geomeetrilised mustrid külmaks jätavad, soovitab Piret tagasihoidlikumat trendisuunda. Selles domineerivad pehmed liivakarva toonid miksituna sooja oranži, maheda rohelise ja valgega, lisaks õrnad pastellid. Materjalidest on eelistatud siidi, puuvilla ja lina. Rõivaste hulgast leiab klassikuid meeste- ja naistemoest: valge pluus ja liivakarva viigipüksid, meestel heleda casual pintsakud, lisaks erinevad trench coat´id – lühikesed, pikad, lohvakad, taljes. Üks põnevamaid leide selles teemas on kindlasti pluusist ja viigipükstest koosnev kostüüm.

Piret Ilvese stiliseeritud moeetendust nii naistele kui meestele saab Moekuulutaja üritusel nautida reedel, 13. märtsil kell 15:00 ja laupäeval, 14. märtsil kell 13:00.

Head Uudised GoodNews