1. Avaleht
  2. Ilu-uudised
  3. NÕUANDED I Ilueksperdi neli nippi talviseks kehahoolduseks
NÕUANDED I Ilueksperdi neli nippi talviseks kehahoolduseks

NÕUANDED I Ilueksperdi neli nippi talviseks kehahoolduseks

Aasta lõpp sunnib inimesed taas rohkem koduseinte vahele, seda nii pimedalt sombuse aastaaja kui koroonapiirangute tõttu. Kodus peidus olles tikume aga ära unustama, et nii meie keha kui vaim vajavad pidevat hoolt ja armastust, iseennast ei tohi kunagi ära unustada.

„Enesega rahulolu algab iseendast. Olen viimased neli-viis aastat igal hommikul ärgates läinud peegli ette ja leidnud ühe uue asja, mida ma enda juures armastan. Täna võin ma öelda, et armastan endast vähemalt 85 protsenti ja jätkan seni, kuni sellest on numbrist on saanud sada (või kakssada),“ rääkis Artistry Signature Select Body uute kehatoodete tutvustamisel spordientusiast ning raamatu „Teekond Iseendani“ autor Liis Velsker.

Andrzej Sawicki

Positiivse mõtlemise tähtsusest rääkis uusi kehahooldustooteid tutvustades ka Artistry iluekspert Andrzej Sawicki ning rõhutas, et sama oluline on kanda hoolt ka oma keha eest. Eesootavateks tubasteks kuudeks jagab iluekspert neljast nõuandest koosneva lihtsa spikri, kuidas oma keha eest talvisel ajal hoolt kanda:

1) Eestlase jaoks pisut harjumatu, aga erakordselt tõhus viis oma keha kodusteks rituaalideks ette valmistada, on kuivharjamine spetsiaalse kehaharja või veidi karedama käterätikuga. Ole täiesti alasti, et riided harjamist ei segaks. Alusta protseduuri südamest kõige kaugemast punktist ehk jalataldadest ning liigu sirgete liigutustega südame suunas, et veri kehas mõnusalt liikuma hakkaks. Kuivharjamine parandab vereringet, suurendab kollageeni tootmist, kiirendab ainevahetust ning vähendab tselluliiti, pannes naha särama.

2) Pärast kuivharjamist mine vanni või sauna, et surnud naharakud paremini lahti leotada. Vanniprotseduuriks täida vann käesooja või veidi soojema veega, lisa sinna sisse mõni tilk vanniõli või peotäis vannisoola. Ole vannis vähemalt 15 minutit, lase oma mõtetel puhata ja lihtsalt ole. Ära unusta, et ka muusika ja lõhn loovad vannitoas mõnusa keskkonna – pane mängima oma lemmik muusika ning süüta aromaatne lõhnaküünal.

3) Vanniprotseduuri lõppedes võta ette keha koorimine. Talvel on parimaks valikuks õrna toimega kehakoorija, mis eemaldab nahapinnalt surnud rakud nahka ärritamata. Keha koorimiseks pole vaja lisaatribuutikat, parimateks abivahenditeks on sinu enda käed. Masseeri koorijat üle kogu oma keha ringjate liigutustega ja ikka suunaga südame poole, vereringega koostöös. Pööra rohkem tähelepanu keha kuivematele piirkondadele nagu küünarnukid, põlveõndlad ja jalatallad. Kui kasutad suhkru või soola baasil tehtud koorijaid, mis muudavad naha pisut õliseks, võiksid pärast koorimist keha ka dušigeeli või seebiga puhtaks pesta.

4) Pärast vanniprotseduure kuivata nahk puhta rätikuga täiesti kuivaks ning vali sobilikud tooted vastavalt kehapiirkondadele. Mõistagi vajab meie nahk talvisel ajal veidi niisutavamaid ja paksema konsistentsiga kreeme, kuid veel olulisem on pöörata tähelepanu naha erinevatele piirkondadele. Pinguldavaid kehakreeme masseeri tuharatele, reitele ja kõhupiirkonnale, sest seal on tselluliit kergem tekkima ning niisutava toimega tooteid kuivematele kohtadele nagu küünarnukid, põlveõndlad ja jalatallad.

Orgaanilistest Nutrilite’i farmidest pärit ekstraktide ja fütotoitainetega täiustatud uus Artistry Signature Select Body sarjast leiab puhastava toimega pesugeeli, õrna kehakoorija, niisutava kehageeli, sära andva kehakreemi ja pinguldava ihupiima. Granaatõun, mustsõstar, tsitrus, chia seemned ja roheline tee on viie uue kehahooldusvõluri peamised toimeained, mis annavad väsinud ja stressis kehale vajalikku hoolt ja armastust.

Head Uudised GoodNews