1. Avaleht
  2. Lapsed
  3. OHUTU KÄITUMINE! Lepistiku lasteaia mudilastele õpetati ohutut käitumist
OHUTU KÄITUMINE! Lepistiku lasteaia mudilastele õpetati ohutut käitumist

OHUTU KÄITUMINE! Lepistiku lasteaia mudilastele õpetati ohutut käitumist

IMG_9825Tallinna abilinnapea linnapea ülesannetes Taavi Aas ja Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu külastasid täna Tallinna Lepistiku lasteaeda, kus mudilastele tutvustati nii lasteaias, kodus kui ka tänaval ohtude vältimist.

Tööinspektsioon alustas möödunud aastal lasteaedade külastamist, eesmärgiga lapsi ohutult käituma õpetada. Abilisena teeb külastused kaasa maskott Napo, kes „töötab“ Tööinspektsioonis ja on rahvusvahelise tööohutuse ja –tervishoiu kõneisik.

Tallinna abilinnapea linnapea ülesannetes Taavi Aasa sõnul tuleb seda, kuidas õnnetusi ära hoida ja riskivabalt käituda, maast madalast õpetama hakata.

IMG_9801

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu tõdes, et harjumus teha tööd ohutult ja tervist säästvalt peab kujunema välja juba päris noores eas. „Mäng on väikese inimese töö. Nii näitab meie kolleeg Napo lastele, kuidas ka mängides jälgida ohutusreegleid, et mitte komistada ja haiget saada. Väiksena omandatud teadmised aitavad neil suureks saades teha tööd targalt ning ennast ja kaaslasi hoides,“ rääkis Maripuu.

IMG_9868

Kümne aastaga on registreeritud tööõnnetuste arv pidevalt suurenenud ning seetõttu peab Tööinspektsioon oluliseks ennetustööd juba varases eas. Kasutades Napo tegelaskuju on Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuur (EU-OSHA) koostöös Napo konsortsiumiga töötanud välja terve hulga töötervishoiu ja tööohutuse õppevahendite komplekte õpetajatele,  et tutvustada lastele tervise ja ohutuse teemasid harivate ning samas lõbusate ja kaasakiskuvate Napo videoklippide ja loovtegevuste abil.

Napo külaskäigud lasteaedadesse jätkuvad.

Head Uudised GoodNews